שוב שיבושים בתוכניות המשחקים בכדורגל הישראלי: בעקבות חידוש הירי מרצועת עזה אל יישובי הדרום ולאור ההנחיות החדשות של פיקוד העורף שאוסרות במקומות רבים על התקהלות של מעל אלף איש, החליטה מנהלת הליגה לדחות את שלושת משחקי גביע הטוטו שהיו אמורים להתקיים. המדובר במשחקים בין הפועל רעננה למכבי נתניה, בית"ר ירושלים למכבי פתח תקוה ומ.ס. אשדוד נגד הפועל באר שבע. ההחלטה לגבי פתיחת משחקי ליגת העל תתקבל ביום חמישי אחר הצהריים.
בשעות הצהריים הודיע הטוטו כי בגלל הספק לגבי קיומם של המשחקים בסוף השבוע, החליטה המועצה להסדר ההימורים בספורט להחליף בטפסי הטוטו והווינר את כל משחקי ליגת העל במשחקים מליגות אירופאיות.
עדכון ראשון: 00:44
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
הבוקר (רביעי) קיימו במנהלת ליגת העל התייעצות עם הגורמים הבכירים בפיקוד העורף. חשוב להדגיש כי למרות ההסלמה, עדיין לא התקבלה החלטה האם ליגת העל שאמורה להיפתח בסוף השבוע הקרוב אכן תיפתח כסדרה.
אמש עדכן פיקוד העורף עדכן את ההנחיות לציבור עקב ירי הרקטות והפרת הפסקת האש. במסגרת ההנחיות החדשות, נאסר על התכנסויות של יותר מ-300 איש בטווח של עד שבעה קילומטרים מגבול רצועת עזה, וכן נאסר על התגודדות של יותר מ-500 איש בטווח של 40-7 קילומטרים. במקביל, ראשי הרשויות בגוש דן ובמרכז הארץ קיבלו הנחיה לפתוח את המקלטים הציבוריים, בהן תל אביב, ראשון לציון, רחובות, נס ציונה, חולון, בת ים, רמת גן וגבעתיים. תושבי המועצות האזוריות אשכול ושער הנגב התבקשו הערב להישאר במרחבים מוגנים.
באשר לליגה שאמורה להיפתח בסוף השבוע, אמרו במנהלת כי הכוונה היא לדחות את מתן ההחלטה. מנכ"ל מנהלת הליגה, אורן חסון, הבהיר הבוקר כי כל עוד לא ישתנו הנחיות פיקוד העורף ותהיה מגבלה על התקהלות קהל, לא יתקיים מחזור הפתיחה. "בכל יום משהו כאן משתנה", אמר גורם במנהלת. "לכן זה יהיה לא נכון להודיע כבר ביום רביעי שאין ליגה ביום שבת. נצטרך לחכות ולראות מה פיקוד העורף יורה ולקבל החלטות בסמוך למחזור בסוף השבוע".


