כבר שנתיים שאוהדי מכבי חיפה מדברים על חזרה אפשרית של יוסי בניון לישראל, והערב (רביעי) זה הפך לרשמי. אחרי מסע של 12 שנים בכדורגל האירופי, קפטן נבחרת ישראל וקשר ק.פ.ר בעונה החולפת נחת בשעה טובה בישראל יחד עם צעיף ירוק, ואת פניו קיבלו כ-200 אוהדים שהמתינו לו בשדה התעופה כשהם מלווים באביזרי עידוד צעיפים ודגלים. בניון שנחת בטיסה ישירה מלונדון צפוי להיפגש כבר מחר עם הנהלת הקבוצה, כשבהמשך הוא יעבור את הבדיקות הרפואיות ויחתום על חוזה לשנתיים, בסיומו יקבל תפקיד מקצועי בכיר.
כוחות האבטחה בנמל התעופה בן גוריון נערכו בכוננות מוגברת. מאבטחים רבים שמרו על הסדר ודאגו להכניס את כלי התקשורת לאזור תחום, כשאוהדי הקבוצה המתינו בשער הנחיתות. "אחד השומרים שאל אותי אם רונאלדו מגיע, אמרתי לו שיוסי זה הרבה יותר בשבילנו", סיפר אחד האוהדים. "מגיע לו כל הכבוד הזה אחרי כל כך הרבה שנים שחיכינו לו".
מיד לאחר הנחיתה קפצו על בניון עשרות אוהדים וליוו אותו החוצה על הכתפיים. בניון עזב לאחר מספר דקות, אבל האוהדים נשארו מחוץ לאולם הנחיתות והמשיכו לשיר.
בניון צייץ לאחר מכן בטוויטר: "תודה ענקית לאוהדי מכבי חיפה על קבלת הפנים החמה!! מעל ומעבר לכל הציפיות שלי!!! תודה רבה".
ומה בנוגע לשאר הרכש? מכבי חיפה רוצה לצרף כעת בלם וקשר זרים. על פי מקורות בבולגריה, מכבי חיפה ביקשה מהבלם ניקולאי בודורוב תשובה סופית לגבי אפשרות שיגיע לישראל, אך הוא משהה כרגע את תשובתו. בחיפה טוענים כי בשלב זה הם לא מעוניינים לצרף חלוץ, אבל בימים האחרונים פנה המועדון גם לשחקן ההתקפה של קבוצת ברואה הבולגרית, ונטסיסלב חריסטוב. במקביל, המאמן אלכסנדר סטנוייביץ' בודק מספר אופציות גם בסרביה. "כרגע העדיפות היא לקשר ובלם זרים, בקרוב נקבל החלטות", אמרו בחיפה.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות


