טריוויה
* הפעם האחרונה בה חיפה רשמה פתיחה גרועה מזו של העונה הנוכחית, הייתה בעונת 1987/8, בקבוצה של דרור קשטן. היא צברה באותו שלב (כעבור שבעה מחזורים) שלוש נקודת בלבד, לעומת חמש העונה.
* הפסד לבני יהודה, וחיפה בדרך לשיא שלילי נוסף מאז אותה עונה חמש נקודות בתשעה מחזורים.
* בפעם האחרונה שחיפה אירחה את בני יהודה במחזור השמיני, זה קרה גם בחודש נובמבר 2002, והירוקים ניצחו 2:5. ומי כבש שער לזכות חיפה במשחק הזה? נכון, יניב קטן.
מפתחות והכנות
מכבי חיפה:
יממה לפני המשחק הגורלי מול בני יהודה, מפלס הלחץ במכבי חיפה עולה. במועדון יודעים שהפסד מחר עשוי לגרום לזעזוע גדול מאוד במערכת, שכולל גם עזיבה אפשרית של ראובן עטר, אך במועדון לא מתכוונים לדבר על כך באופן גלוי, לפחות לא עד אחרי המשחק. גורם בכיר במערכת דאג להבהיר הבוקר כי: "עטר לא יפסיד מחר, ולכן אין טעם לעסוק במעמדו". יחד עם זאת, הפסד במשחק יוביל לשיחה בארבע עיניים עם שחר.
"שחר לא מצפה לתצוגת כדורגל גדולה, הוא רוצה ניצחון שייצב את המערכת. משם הדברים יבואו יותר בקלות", הסבירו בחיפה שם הוסיפו: "טבעי שמדברים על המעמד של המאמן כשהקבוצה משחקת רע, אבל מחר ננצח ואם כולם יפסיקו לעסוק בעטר".
כזכור, אתמול הגיבו שחקני חיפה על האסיפה הקשה שערך להם שחר יחד עם סגנו עוזי מור ביום שישי, בה איים לעלות עם קבוצת הנוער ושלח מסר לשחקנים לפיו לא יקבל עוד איבוד נקודות בקריית אליעזר העונה. מור נגע בנקודה רגישה יותר, והיא החיבור של שחקני הרכש עם המועדון. כזכור, חלק מהשחקנים אמרו אתמול: "אנחנו לא מתחבאים מאחורי המאמן, האחריות של כולנו במצב הנוכחי שווה. אין כוונה לפגוע בעטר".
עוד לפני שערך אימון מסכם, עטר הודיע לשחקנים כי האסיפה היום תתבסס על הקרנת הקלטת של המשחק בין בני יהודה לבית"ר ירושלים (2:1 לצהובים). עד אתמול, עטר תיכנן ארבע שינויים בהרכב ביחס לזה שפתח בתבוסה מול הפועל תל אביב: אייל גולסה במקום עידן ורד, יניב קטן במקום אלון תורג'מן, אנדריי פיליאבסקי במקום אדין צוצאליץ' ושמואל שיימן במקום טאלב טואטחה.
היום נטש טואטחה את האימון לאחר שנפגע בקרסול, אבל ההפתעה הגיעה מכיוונו של חן עזרא שתוגל בהרכב השני, כששלומי אזולאי תורגל במקומו. ויאם עמאשה לא ייכלל בסגל הקבוצה לאחר שהתברר כי תקופת היעדרותו תהיה ארוכה מהמשוער. לאחר האימון הודיע המנהל אדורם קייסי לגוסטבו בוקולי כי הוא לא יהיה בסגל למשחק ופרסם עוד שמות על הלוח: עודד אלקיים ודלה ימפולסקי.
שופטי המשחק, שחקני מכבי חיפה ושחקני בני יהודה יעמדו על המגרש ביום שני הקרוב כשהם לובשים חולצות בצבע ורוד, המסמל את המאבק בסרטן השד. ההחלטה התקבלה לאחר שיתוף פעולה של מכבי חיפה עם עמותת 'אחת מתשע' למען העלאת המודעות.
בני יהודה:
בני יהודה שלא ניצחה בשלושת המחזורים האחרונים, תגיע מחר למשחק חוץ מול מכבי חיפה, באיצטדיון קרית אליעזר בו ניצחה הקבוצה רק פעם אחת ב-18 השנים האחרונות. הקבוצה ערכה הערב את האימון המסכם, כשהחלוץ אור ברוך, שטרם החלים מפציעה בשריר הירך האחורי לא התאמן ולא יכלל בסגל. ברוך עבר היום צילום MRI ומחר יקבל הצוות הרפואי את התוצאות. שחקן נוסף שייעדר מהסגל הוא ניר נחום שסובל מפציעה במפשעה.
מי שישוב לסגל ויעמוד לרשות המאמן קשטן הוא החלוץ אדם הרפקה שהחלים מפציעה בגבו וערך אימונים מלאים בשלושת הימים האחרונים. הרפקה עדין לא כשיר ל-90 דקות ועשוי להשתלב כמחליף. על פי התרגול הטקטי יפתח קשטן במערך של שלושה בלמים במרכז ההגנה, כאשר אביב חדד יצטרף לגל כהן וסארי פלאח שיפגוש את האקסית בה גדל.
עוז ראלי יתופקד יחד עם שלו מנשה לצידו של קסטוטיס איבשקביצ'יוס בקישור האחורי. הזהובים יפתחו למעשה ללא חלוץ טבעי, כאשר פדרו גלבאן יתופקד כחלוץ וננאד מרינקוביץ' מעט מתחתיו. בחלק הטקטי של האימון ביקש קשטן משחקניו להקפיד על חזרה מהירה לעמדות בהגנה ובצד ההתקפי הצטרפות מהירה של שחקני הקישור קדימה וחיפוש של כדורי עומק מהירים לתוך רחבת היריבה.
יעמדו למבחן
מכבי חיפה: יניב קטן
כמה אחריות מוטלת על הכתפיים של קפטן מכבי חיפה. אחרי שלא פתח במחזור הקודם ובעט פנדל ברשלנות, הירוקים עדיין מבינים שהיציאה מהמשבר תלויה לא מעט בכתפיים של הקפטן שלה. אחרי המשחק מול הפועל תל אביב, הירוקים הבינו עוד יותר איזה עוצמה הוא משדר: כל מעידה ביחסים איתו יכולה להביא מאמן לידי חוסר אונים בהתנהלות מול חדר ההלבשה שלו. לאיש שגיבה עד עכשיו את עטר בזמנים הקשים, ושמר על חדר ההלבשה שלו, יש אולי תפקיד חשוב יותר מאשר למאמן עצמו. האם הוא גם יוציא אותו מהמשבר?
בני יהודה: סארי פלאח
קשטן מאוד לא מרוצה מהכושר של חוליית ההגנה שלו במשחקים האחרונים ופלאח שיפגוש מחר את האקסית יצטרך להיות במיטבו יחד עם שאר שחקני ההגנה, כדי שהזהובים יצליחו לשמור על רשת נקיה. בקבוצה מקווים שהרצון להוכיח לירוקים לא יגרום לו לטעות מאובר מוטיבציה באיצטדיון בו גדל.
הרכבים משוערים
מכבי חיפה: אמיר אדרי, אייל משומר, דקל קינן, אנדריי פיליאבסקי, שמואל שיימן, אביחי ידין, ג'ואל דמאו, אייל גולסה, יניב קטן, שלומי אזולאי (חן עזרא), דינו אנדלובו.
בני יהודה: דלה איינוגבה, איציק עזוז, גל כהן, סארי פלאח, אביב חדד, כפיר אדרי, קסטוטיס איבשקביצ'יוס, עוז ראלי, שלו מנשה, ננאד מרינקוביץ', פדרו גלבאן.