בזמן שספרד כולה מתמרקת לקראת הקלאסיקו הגדול בין ברצלונה לריאל מדריד, שייערך ביום ראשון, הנבחרת הספרדית, אלופת אירופה הטרייה להזכירכם, ממשיכה להתכונן לקראת צמד המשחקים הבא שלה במוקדמות המונדיאל, מול בלארוס בחוץ ומול צרפת בבית (12 ו-16 לאוקטובר).
היום (שישי) פירסם המאמן ויסנטה דל בוסקה את הסגל שלו לקראת צמד המשחקים, כשהבשורה הגדולה היא אי הכללתו של בלם ברצלונה ג'רארד פיקה, אשר סוחב פציעה ומנסה להכשיר את עצמו למשחק מול ריאל. את דל בוסקה כאמור, זה לא הרשים והוא החליט שלא להזמינו, כמו גם את חואן מאטה מצ'לסי ואלברו נגרדו מסביליה, שנמנו עם סגל הנבחרת ביורו.
כשנשאל על פיקה השיב המאמן: "לא דיברתי עם טיטו, עם ברצלונה או איתו. הוא לא התאמן הרבה זמן ולא ברור אם הוא ישחק בראשון. אני מזמין את השחקנים שנמצאים בכושר הטוב ביותר. גם בלי פויול ופיקה יש לנו מספיק שחקני הגנה טובים". על מאטה אמר דל בוסקה: "יש לנו בעיית כמות, לא איכות. כואב לי להשאיר שחקנים בחוץ. מאטה לא נח בקיץ ואני לא מוצא סיבה להביא אותו עכשיו".
מי שכם חוזה למדים הלאומיים הוא חאבי מרטינס, שהצטרף הקיץ לבאיירן מינכן. רוברטו סולדאדו מולנסיה, שסידר ל'לה רוחה' ניצחון דרמטי בגאורגיה במשחק הראשון שלה בקמפיין, זומן אף הוא. הסגל מונה 23 שחקנים, ביניהם שמונה שחקני ברצלונה וחמישה מריאל.
הסגל המלא:
שוערים - איקר קסיאס (ריאל מדריד), ויקטור ואלדס (ברצלונה), פפה ריינה (ליברפול)
הגנה - אלברו ארבלואה (ריאל מדריד), סרחיו ראמוס (ריאל מדריד), ראול אלביול (ריאל מדריד), ג'ורדי אלבה (ברצלונה), נאצ'ו מונריאל (מלאגה), חואנפראן (אתלטיקו)
קישור - צ'אבי אלונסו (ריאל מדריד), סרחיו בוסקטס (ברצלונה), צ'אבי (ברצלונה), אנדרס אינייסטה (ברצלונה), חאבי מרטינס (באיירן מינכן), ססק פברגאס (ברצלונה), דויד סילבה (מנצ'סטר סיטי), בניאט אצ'ברייה (בטיס), סנטי קאסורלה (ארסנל), פדרו (ברצלונה), חסוס נבאס (סביליה)
התקפה - פרננדו טורס (צ'לסי), דויד וייה (ברצלונה), רוברטו סולדאדו (ולנסיה)
כדורגל ספרדי בוואלה! ספורט
ג'רארד פיקה לא זומן לסגל נבחרת ספרד
5.10.2012 / 12:29