וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנגליה נגד הצעת "סופר רגולציה" בספורט האירופאי

שרי הספורט של אירופה ידונו בשבוע הבא בהצעה שמרכזה העברת הכוח מההתאחדויות המקומיות לאיגודים כלל אירופאיים. באנגליה חוששים

שרי הספורט של האיחוד האירופי ייתכנסו בשבוע הבא לדון ביוזמה צרפתית לפיה השליטה בספורט המקצועני תעבור לגוף רגולציה כלל אירופאי, מה שיביא לגופים כמו ההתאחדויות המקומיות לאבד מכוחן ושליטתן לקבוע מדיניות פיננסית, מדיניות העברות ואימון שחקנים צעירים. המודל של ההצעה הוא גוף DNCG הצרפתי, שמנהל ומאגד בתוכו את כל ענפי הספורט בצרפת.

ההצעה תוגש לדיון בפני הועדה הכלכלית של האיחוד. מאחוריה עומד שר הספורט הצרפתי, ברנארד לאפורט, לשעבר יו"ר איגוד הראגבי במדינה, ומטרתה היא להעניק את הכוח לגופים אדמיניסטרטורים אירופאיים. ההשפעה בעולם הכדורגל תהיה שאופ"א תקבל חלק גדול מהסמכויות שכרגע שייכות להתאחדויות המקומיות ומנהלות הליגה.

מי שמתנגדת נחרצות להצעה היא ממשלת אנגליה. שר הספורט האנגלי, גארי סטקליף, מתכוון לנסות למנוע את אישור ההצעה המכונה "סופר רגולציה". שר הספורט נתמך, כמובן, על ידי הנהלת הפרמיירליג ואיגוד הראגבי. עוד לפני הדיון, צפויה פגישה בה ינסה לאפורט לשכנע את סטקליף לתמוך בהצעה.

מהצד השני, נשיא פיפ"א, מישל פלאטיני, נחשב לתומך מובהק בהצעה. פלאטיני התבטא בעבר נגד מצב הפרמיירליג והחובות המאסיביים אליהם נקלעו צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד. ב"טלגרף" האנגלי, טענו כי אם ההצעה תתקבל, היא תגרום נזק אדיר לפרמיירליג, מתוקף היותה אחת הליגות העשירות בעולם בשל היעדר המגבלות התקציביים על הקבוצות.

ההצעה הצרפתית נועדה, בין היתר, למנוע את חוסר השוויון התחרותי, הבכל הקשור לתקציבי המועדונים הבכירים. מירב הביקורת שמופנית כלפיה באנגליה נובעת מהיעדר השוויוניות בליגה הצרפתית, שפועלת תחת המודל הקיים, ועיתוני הספורט במדינה טענו כי היא עשויה "לחסל את הכדורגל האנגלי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully