וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביום שני: תחרות טיסנים בערד

8.10.2006 / 6:04

כ-100 טיסנים יופעלו בשלט רחוק בתחרות האקסטרים שתפתח את אירועי חול המועד בערד עם אירועי אירובטיקה עוצרי נשימה

כל מי שחשב שמכשפה על מטאטא יש רק באגדות יבין בקרוב שהוא טועה. ביום שני ה-9 באוקטובר תעופף אחת כזאת בשמי ערד, ויחד איתה עוד כ-100 טיסנים, כולם יופעלו מרחוק על ידי בעליהם הגאים, שחיכו כל השנה לאירוע המיוחד הזה – פסטיבל התעופה הישראלי, שמארגנת העיר ערד, במסגרת אירועי "ערד אקסטרים".

פסטיבל "ARAD EXTREME" הינו חלק ממהלך רחב של עיריית ערד, שבסופו תהפוך ערד לאחד ממרכזי הספורט המוטורי והאתגרי החשובים בישראל. מלבד הטיסנים ידאו על גבי האוויר החם של ערד עפיפונים, שיגיעו למימדי ענק (7-9 מטר העפיפון), במסגרת ה"עפיפוניאדה" השנתית.

פסטיבל התעופה בערד יכלול מופע תעופה וטיסנים מטורף, במסגרתו יגיעו חובבי טיסנים מושבעים מכל הארץ, וגם תקציב לא מבוטל בתחביב המקצועי של בניית טיסנים. המשתתפים הגאים יציגו בערד דגמים של טיסנים שלא נראו בשום מקום אחר בעולם מלבד במסלול הנחיתה בערד : F-15 סילוני, צוקית סילונית (4 מטר), מסוקי קרב, מטוסים ממלחמת העולם השנייה ועוד. לצד הדגמים הקלאסיים והייחודיים הללו, ישנם גם כאלה שיציגו טיסנים הזויים לגמרי, דברים שהקשר בינם לבין כלי תעופה מקרי לחלוטין, למשל: מכסחת דשא מעופפת, מכשפה על מטאטא מעופפת ועוד אובייקטים לא שגרתיים שהמארגנים מבטיחים כי הם אכן יעופפו באוויר. בנוסף, יתקיים מופע ראוה אווירי של מטוסי "ססנה" אמיתיים - מטוסי פעלולים שיפליאו בתרגילי אירובטיקה עוצרי נשימה.

לדברי אבי אמבר, מפיק הפסטיבל ואדם הנמצא כבר 20 שנה בתחום: "המופע השנה הולך להיות נועז יותר, מופרע ומרשים יותר מכל השנים הקודמות. מתוכנן מופע מטורף של קרב אווירי עוצר נשימה בין מסוקי רדיו שיילחמו באוויר עד השורד האחרון".

הפסטיבל יתקיים על מסלול שדה התעופה הישן של ערד, בחוה"מ סוכות ב', ב-9 לאוקטובר, בין השעות 11:00-14:00, ו-17:00-19:30. הכניסה בתשלום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully