מכבי ראשון לציון הפסידה היום (שישי) במחצית הראשונה של ההתמודדות הכפולה מול סגנית אלופת איטליה, פרוסט בריקסן 31:28. למרות ההפסד, שמרו הצהובים על סיכוי לקראת הגומלין ביום ראשון.
המשחק שהתקיים היום היה משחקה 'הביתי' של הקבוצה הישראלית, זאת לאחר שהתאחדות הכדוריד האירופית לא יישרה קו עם אופ"א ופיב"א שהחזירו את המשחקים האירופיים לישראל. ראשון פתחה מצוין ואף הובילה בסיום המחצית הראשונה 12:15. למחצית השנייה עלו הנפילים האיטלקים יותר מפוקסים ועם הגנה חזקה מאשר הציגו במחצית הראשונה, ספגו רק 13 שערים לעומת 19 שכבשו.
דובי ישועה, שסובל מפציעות חוזרות ונשנות בכתפו, סבל גם היום מאותה פציעה ישנה שהוציאה אותו מהמשחק. כעת חוששים הצהובים מכך שהששחקן הבכיר ייעדר לתקופה ארוכה.
משחק הגומלין ייערך ביום ראשון 19:00, באותו אולם, הפעם כשפרוסט תהיה המארחת.
את ראשון הובילו יון רושקה וגל אברהם שכבשו 7 שערים כל אחד. חן בירנבאום ויואב נאמן הוסיפו 4 שערים כ"א. תום מטלון 3, דוד עמר, נועם רויטר ואריאל רוזנטל 1 כ"א.
בליגה אין הפתעות
אתר "שוטר" מדווח:
המחזור השני בליגת העל לא סיפק תוצאות מפתיעות במיוחד, כאשר כל הקבוצות הביתיות ניצחו. במשחק המרכזי גברה נס ציונה על מכבי "מאוחדת" ת"א, ובמשחק סוער ביותר ניצחה אס"א ת"א את הפועל ר"ג, לאחר לא פחות מ-6 כרטיסים אדומים ו-32 הרחקות ל-2 דקות. הפועל ראשל"צ עלתה לראש הטבלה לאחר ניצחון קליל על עירוני פ"ת. המחזור יושלם ב-13 בנובמבר עם המשחק בין מכבי ראשל"צ, שתשחק היום בגביע האיגוד האירופי מול פורסט בריקסו, נגד קרית מוצקין.
אל תפספס
יום אדום
א.כ נס ציונה - מכבי "מאוחדת" ת"א 28:33 (16:13)
במשחק המרכזי של המחזור מכבי ת"א נפגשו נס ציונה של שלמה הופמן ומכבי ת"א של אבי רש. האורחים הפתיעו כשפתחו את המשחק בצורה טובה והוליכו בכל משך המחצית הראשונה, כששוערי נס ציונה לא מצליחים לעצור אותם. במחצית השנייה הכניס הופמן למשחק את השוער השלישי שלו, איתמר כהן בן ה-18, שפשוט נעל את שערו ועזר לקבוצתו להפוך את המשחק, כשבדקה ה-47 נטלה נס ציונה את היתרון ולא שמטה אותו עד לסיום. ברק פריד עם 9 שערים וערן אברמוביץ' עם 8 היו הכובשים הבולטים בנס ציונה, כשבמכבי ת"א היו אלו שימי ג'אן וליעד אשכנזי עם 6 כ"א. איגור פטרישייב, הזר המולדבי החדש של נס ציונה, ספג אדום כבר בהופעת הבכורה שלו כשבדקה ה-50 זרק פנדל היישר אל פניו של שוער ת"א, צביקה גרוס.
מכבי קרית שרת חולון - א.ס רמה"ש 31:39 (17:17)
המחצית הראשונה במשחק הייתה שקולה למדי עם יתרון קל לרמה"ש, לא מעט בזכות הפיבוט שלה, אורי גונן, שכבש את כל 6 שעריו כבר במחצית זו. בדקה ה-36 נרשם השוויון האחרון במשחק, אלא שאז רמה"ש נחלשה באופן דרסטי ואפשרה לחולון, שנהנתה ממשחק מצוין של כריס אוגדובה (11 שערים) וג'ניה קיגל (8 שערים), לפתוח פער עד לסיום. רמה"ש, שבשורותיה הצטיין ארז פפו עם 6 שערים, תהיה חייבת ניצחון בשבוע הבא מול נס ציונה כדי לשמור על סיכוי מעשי להיכנס אל הבית העליון.
הפועל ראשון לציון - עירוני פתח תקוה 13:30 (6:19)
הפועל ראשל"צ חסרה במשחק את עידן מימון החולה ואת אבישי סמולר שסובל ממתיחה במפשעה, אך גם זה לא הפריע להם להביס את פ"ת החלשה. רק בדקה ה-20, במצב של 0:12 לראשון השכיל נמרוד כהן לכבוש את השער הראשון לזכות האורחים. דימה ינדוביצקי מראשון הצטיין עם 9 כיבושים ביחד עם גיא כהן שהוסיף 7. נדב רובין היה נקודת האור היחידה במדי פ"ת עם 4 שערים.
אס"א תל אביב - הפועל רמת גן 31:42 (12:18)
אס"א ת"א לא התקשתה להשיג ניצחון שני העונה מול האדומים מר"ג, שיכולים לשנות את שמם להפועל "אולג ויוסיאני" ר"ג. המרכז האוקראיני המצוין שוב דפק כרטיס עם 15 שערים, ששוב לא הספיקו לקבוצתו. אס"א הייתה הדומיננטית לכל אורך המשחק, שלא התעלה לרמה גבוהה, כשכמו בשבוע שעבר במוצקין הבולטים בשורותיה היו איציק חליפי שכבש 10 שערים ושיר טוראל עם 9. המשחק היה חם מאוד לכל אורכו ובמהלכו היה מספר אסטרונומי של 32 הרחקות ל-2 דקות כשבנוסף אליהן גם 6 כרטיסים אדומים נשלפו ע"י השופטים לוין ואפריאט.
בני הרצליה - מכבי ארזים רמת גן 26:32 (14:19)
בני הרצליה השיגה את ניצחון הבכורה שלה אי פעם בליגת העל מול ארזים ר"ג שלא מצליחים לשחזר את הפתיחה המצוינת של העונה שעברה. הרצלייה פתחה את המשחק חזק ומהר מאוד עלתה ליתרון 1:4. המשחק היה מהיר ועם מתפרצות רבות ולקראת סיום המחצית הראשונה האורחים הצליחו להשוות ל-10:10, אך הרצלייה, בראשותו של השוער גיל יעקב ועם תום פרייז ובני אינגל, שכבשו 9 שערים כ"א, הצליחה להשיב לעצמה את היתרון ולנצח. בארזים בלט אליה מורגולוב עם 6 שערים.
משחקי המחזור הבא (יום ו' הבא): עירוני פ"ת- בני הרצלייה, הפועל ר"ג- מכבי ראשל"צ, מכבי "מאוחדת" ת"א- אס"א ת"א, א.ס רמה"ש- א.כ נס ציונה, מכבי קרית מוצקין- הפועל ראשון לציון, מכבי ארזים ר"ג- מכבי ק"ש חולון.