וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האוצר רוצה לקצץ, הקבוצות בלחץ

שגיא ניר

5.9.2006 / 15:59

ההצעה לביטול הטבות המס על שחקנים זרים גרמה למנהלת הליגה לשלוף הסכם עם עמיר פרץ. הבעלים של הגליל: "זה נראה כמו ספין"

כוונתם של משרד האוצר וממשלת ישראל לדון בביטול הטבות המס הניתנות לקבוצות על שחקנים זרים, כחלק מחוק ההסדרים לשנת המס הבאה, גורמת ללא מעט דאגה בכדורסל הישראלי.

במכתב ששלחה היום (שלישי) מנהלת הליגה, נטען כי בינה לבין ארגון השחקנים קיים הסכם לפיו תוקפא הצעת החוק העוסקת בהגדלת המיסוי על שחקנים זרים בעקבות ההחלטה על "החוק הרוסי". בנוסף, מזכירים במנהלת כי להסכם, שנחתם בקיץ שעבר, התווסף מכתב של יו"ר ההסתדרות דאז עמיר פרץ, שהתחייב כי כל עוד ההסכם בין מנהלת הליגה לארגון השחקנים תקף – תוקפא הצעת החוק להעלאת המיסוי על הזרים.

כזכור, ארגון השחקנים נאבק בזמנו על השוואת תנאי המיסוי בין השחקנים הישראלים לאלו של הזרים. "לא יתכן שתהיה אפליה בין ישראלי לזר", אמרו אז בארגון השחקנים, שהסכים לבסוף לוותר על הדרישה בתמורה להחלת החוק הרוסי, המחייב שיתוף שני ישראלים על המגרש הבכל רגע נתון, חוק שיכנס לתוקף בעונה הקרובה.

יו"ר ארגון השחקנים ניר אלון, שוחח כבר אתמול עם מנכ"ל מנהלת הליגה עדלי מרכוס, והודיע לו כי לארגון אין קשר להצעת הממשלה. "אנחנו נעמוד בכל ההתחייבויות שלנו כל עוד ההסכם בתוקף", אמר היום אלון. עם זאת, חשוב לציין כי במידה והממשלה, הנחושה למצוא פיתרון לכיסוי עלויות המלחמה, תחליט לקבל את ההצעה לביטול הטבות המס על הזרים, לא ההסכם בין ארגון השחקנים ומנהלת הליגה הוא שיעצור זאת.

חיים אוחיון, הבעלים של הפועל גליל עליון, התייחס לאפשרות של הגדלת המיסוי על השחקנים הזרים, המהווים היום חלק נכבד ביותר מסך תשלום המשכורות של הקבוצות. "הנטל הכספי יגדל - הקבוצות גם ככה בקושי עומדות", הוא אומר. "זה נראה לא במקום ולא בזמן - בכל זאת המטרה של המדינה היא לייצר ספורט איכותי ואיכות חיים. אמנם המטרה של הגליל היא לשתף ישראלים, אבל בהתמודדויות באירופה הישראלים לא מספיקים. הזרים גם מהווים לפעמים מודל לחיקוי".

אוחיון סקפטי לגבי סיכויי התכנית לצאת לדרך. "לא תמיד המדינה מתכוונת למה שאומרת. הטיפול בזה לא רציני כמו שזה נראה, כי לא ניסו להבין שם את ההשלכות של זה על הכדורסל והקבוצות. זה נראה כמו ספין, כי אין למהלך כזה משמעות כלכלית אמיתית למדינה. המדינה צריכה לקחת חלק בקיום הקבוצות, ובמהלך הזה היא הולכת הפוך".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully