הוועדה המקצועית של איגוד הכדורסל החליטה היום (שלישי) להמליץ בפני נשיאות האיגוד על שיתופם של שני זרים בליגה הלאומית בעונה הקרובה. אלא שהמלצה זו תעלה לדיון בנשיאות האיגוד רק ב-21 באוגוסט, מועד הישיבה הבאה, והיא גם תלויה בהחלטות בית הדין לעבודה.
המלצת הועדה המקצועית עומדת בניגוד להחלטה הקודמת של נשיאות האיגוד שקבעה כי בעונה הבאה יהיה בליגה הלאומית שיתוף של זר אחד בלבד והיא גם עומדת בניגוד להסכם מה-14 בספטמבר 2000 בין איגוד הכדורסל לארגון השחקנים. יו"ר ארגון השחקנים, ניר אלון: "ההסכם לגבי מספר הזרים בליגה השנייה לא היה מסוייג. אני מקווה שסופה של ההמלצה הנוכחית של הועדה המקצועית יהיה כמו של ההמלצה הקודמת".
הועדה המקצועית החליטה להעביר את הדיון בשיתוף קבוצות הליגה הלאומית בגביע המדינה לנשיאות איגוד הכדורסל.
גמר גביע המדינה לנשים ייערך ב-1 בינואר
ועדת הנשים של איגוד הכדורסל החליטה היום כי גמר גביע המדינה בעונה הבאה יתקיים ב-1 בינואר 2002. חצאי הגמר יהיו ב-28 בדצמבר. אם החלטה זו תאושר על ידי נשיאות האיגוד, זו תהיה הפעם הראשונה שמשחקי ההכרעה של הגביע יהיו באמצע העונה. בועדת הנשים בדקו ומצאו כי בגלל השתתפות הקבוצות בגביעי אירופה השונים לא ניתן למצוא שבוע פנוי בסיום העונה הרגילה.
ההמלצה: שני זרים בלאומית
מאת אריה ליבנת, ערן ויצמן ורמי היפש
31.7.2001 / 21:04