וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תם עידן בקהאם בנבחרת, רוני נגד השופטים

11.8.2006 / 18:44

הקפטן לשעבר לא זומן על ידי המאמן החדש סטיב מקלארן: "הוא לא חלק מהכיוון אליו אני רוצה שנלך". רוני וכריסטיאנו רונאלדו השלימו

ווין רוני וכריסטיאנו רונאלדו כבר לא צ'ילבות. השניים הסתכסכו ביניהם לאחר שרונאלדו הלשין לשופט על פגיעה של רוני בקרבאליו, בעקבותיה הורחק חלוץ נבחרת אנגליה במשחק נגד פורטוגל ברבע גמר גביע העולם בגרמניה. האוהדים האנגלים צמאי הדם חיכו להתחככות בין שני שחקני מנצ'סטר יונייטד, אבל כעת הסיפור הזה נסגר באופן רשמי.

רוני הודה כי הוא "מאוכזב" מהתנהגותו של רונאלדו, אבל חשף כי דיבר עם החלוץ הפורטוגלי בלילה שלאחר המשחק: "אמרתי לו שהוא לא היה צריך לרוץ לשופט. אבל אז היינו יריבים ואנחנו חוזרים לשתף פעולה באותה קבוצה. הכל בסדר בינינו".

רוני גם פירגן לרונאלדו: "הוא היה צריך לקחת את תואר השחקן הצעיר של הטורניר, אבל בגלל הביקורת זה נלקח ממנו".

החלוץ הגיע ביום חמישי לקדם את ספרו האוטוביוגרפי, שמסכם את פועלו במשך 21 שנים ארוכות על פני כדור הארץ. שם הוא נשאל בנוגע להתנהגותו על כר הדשא והאדומים שראה לא מעט לאחרונה. "יכול להיות שנטפלים אליי, כי שופטים מקבלים הרבה כותרות בעקבות חלק מההחלטות שלהם, במקום פשוט לנהל את המשחק", אמר. "אני לא רוצה לתקוף אותם, אבל ככה נראה לי שחלק מהמשחקים מתנהלים, ועל השופטים לשאת בתוצאות של זה. זה קורה גם לכריסטיאנו רונאלדו, שהרבה החלטות הולכות נגדו בצורה לא הוגנת. אני יודע שלא הראתי חצי מהיכולת שלי במונדיאל, ואני מקווה שזה ייתן לי דלק להמשך".

בין לבין רוני והיונייטד הודיעו על רצונם המשותף להאריך את חוזהו של החלוץ, שאמור להישאר באולד טראפורד ארבע עונות נוספות. רוני הגיע לקבוצה לפני שתי עונות מאברטון, ועושה רושם שהצדדים יחתמו בחודשים הקרובים על חוזה חדש שישאיר אותו שד אדום עד סוף הקריירה שלו.

ועוד ממנצ'סטר: יונייטד השאילה את השוער הפולני תומאש קוצ'אק מווסט ברומיץ'. קוצ'אק בן ה-24 ישמש כמחליפו של אדווין ואן דר סאר.

דייויד ג'יימס, שוער מנצ'סטר סיטי, בדרכו לפורטסמות'. השחקן בן ה-36 יועבר תמורת מיליון ליש"ט (כ-8.5 מיליון שקל). הסיטי עצמם יחתימו את שוער נבחרת שבדיה, אנדריאס אייזקסון.

סוף הרומן?

עושה רושם שדייויד בקהאם סיים את דרכו בנבחרת אנגליה. הסמל הכי גדול של הכדורגל האנגלי בעשור האחרון לא נמצא בתוכניות של סטיב מקלארן, המאמן הלאומי החדש. בסגל הראשון שפירסם מקלארן, לקראת המשחק מול יוון ביום רביעי, שמו של בקהאם לא הופיע.

"אמרתי לדייויד שאני רוצה לשנות דברים, ללכת בכיוון אחר, ושהוא לא יהיה חלק מהכיוון הזה", הסביר מקלארן, שכמובן לא סגר את הדלת לזימון מאוחר יותר של קשר ריאל מדריד בן ה-31. "יש לי המון כבוד לדייויד. הוא היה קפטן פנטסטי עבור אנגליה, ושחקן גדול. הוא עדיין שחקן גדול. הוא היה מאוכזב, אבל קיבל את זה יפה. סיכמנו שהוא ימשיך להילחם על מקומו, ושאני ושאני לא אסגור בפניו את הדלת". בין כה וכה, באנגליה מתקשים להאמין שהשחקן יזכה לעוד הופעות במדים הלאומיים.

בקהאם לא הרשים בגביע העולם בגרמניה ולא נראה בכושר, אולם מעבר לכך, נראה שמקלארן רוצה להטביע את חותמו על הנבחרת ולהראות שהוא לא סתם ברירת מחדל של ההתאחדות האנגלית. העובדה שארון לנון נכנס במקום בקהאם במשחק ההפסד לפורטוגל רק הגבירה את הקולות שנשמעו עוד לפני כן, לפיהם לנון צריך לשחק על המשבצת של הקפטן. בתום הטורניר הוא הודיע שלא ימשיך לשמש כקפטן, ובינתיים מינה מקלארן את ג'ון טרי כקפטן החדש.

בקהאם שיחרר הצהרה רשמית דרך סוכנו סימון אוליברה: "אחרי שדיברי עם סטיב מקלארן השבוע אני מבין לחלוטין את ההחלטה של המנג'ר החדש להותיר את חותמו. אני גאה בעובדה ששיחקתי עבור אנגליה במשך 10 שנים, והתשוקה שלי לייצג את המדינה נותרה חזקה כשהייתה. אני רוצה לברך את ג'ון טרי על מינויו כקפטן, ואגיש לו תמיכה מלאה בעתיד".

לבקס 94 הופעות בינלאומיות, 58 מהן כקפטן (מאז שנת 2000), המספר הכי גבוה מלבד בילי רייט ובובי מור (90 כ"א) ובריאן רובסון (65). הוא לא מתכוון להודיע על פרישה מכדורגל בינלאומי. ההופעה הראשונה שלו במדים הלאומיים הגיעה ב-1996, במשחק מוקדמות גביע העולם מול מולדובה, בעודו בן 21 בלבד. הרגעים הזכורים שלו עבור אנגליה היו בשער השוויון נגד יוון ב-2002, שער שהגיע בבעיטה חופשית בדקה ה-90, קבע 2:2 והבטיח העפלה ליפן ודרום קוריאה; ההרחקה שלו בשמינית גמר מונדיאל 1998, שבעקבותה הגיעה הדחה בידי ארגנטינה; ושער הניצחון נגד אותה ארגנטינה בשלב הבתים של גביע העולם 2002.

הסגל האנגלי

כאמור, בקהאם בחוץ. ווין רוני מרצה שני משחקי השעיה, סול קמפבל והשוער דייויד ג'יימס כנראה סיימו את הקריירה הבינלאומית שלהם. ג'ו קול ומייקל קאריק פצועים. כל זאת השאיר מקום להזמנות חדשות.

שוערים:
פול רובינסון (טוטנהאם), קירקלנד (ליברפול), פוסטר (מנ' יונייטד)

מגנים:
ווין ברידג' (צ'לסי), ווס בראון (מנ' יונייטד), ג'יימי קראגר (ליברפול), אשלי קול (ארסנל), מייקל דוסון (טוטנהאם), ריו פרדיננד (מנ' יונייטד), גארי נוויל (מנ' יונייטד), פיליפ נוויל (אברטון), לוק יאנג (צ'רלטון)

קשרים:

דאונינג (מידלסבורו), סטיבן ג'רארד (ליברפול), אואן הארגריבס (באיירן מינכן), ג'נאס (טוטנהאם), פרנק למפארד (צ'לסי), ארון לנון (טוטנהאם), קיראן ריצ'ארדסון (מנ' יונייטד), שון רייט פיליפס (צ'לסי)

חלוצים:
אשטון (ווסטהאם), דארן בנט (צ'רלטון), פיטר קראוץ' (ליברפול), ג'רמיין דפו (טוטנהאם)

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully