שני שחקני ליברפול שכבשו עבור נבחרת אנגליה את השערים מול טרינידד וטובאדו, פיטר קראוץ' וסטיבן ג'רארד, צפויים להיעדר מהמשחק האחרון של הנבחרת בבית המוקדם, מול שבדיה ביום שלישי.
קראוץ' צפוי לפנות את מקומו לטובת ווין רוני, שחוזר לכושר מלא אחרי הפציעה, ג'רארד עשוי להישאר על הספסל כיוון שלחובתו עומד כרטיס צהוב, והמאמן סוון גוראן אריקסון לא רוצה לסכן אותו למשחק שמינית הגמר.
"אם זה היה משחק שהיינו חייבים לנצח בו, סביר להניח שלא הייתי חושב בכלל על לא לשתף אותם", אמר אריקסון על שלושת הכוכבים שלו שסוחבים צהוב (ג'רארד, למפארד וקראוץ'), "בגלל שהבטחנו את מקומנו שלב הבא, אני יכול להרשות לעצמי להשאיר אחד או שניים מהם על הספסל, אבל בטח שלא את שלושתם". בשורה התחתונה, נראה כי למפארד כנראה ישחק, כשסביר להניח כי קאריק או הארגריבס יחליפו את ג'רארד בקישור.
מי שבטוח יפתח בהרכב האנגלי הוא ווין רוני. החלוץ בן ה-20 החלים מהפציעה הקשה בגינה נעדר כ-7 שבועות, וכבר שיחק מול טרינידד וטובאגו כמחליף. "אנשי הצוות הרפואי אומרים שהוא יכול לשחק יותר מ-45 דקות, ואני מעדיף שיפתח מאשר שיכנס כמחליף", חשף אריקסון. המאמן השבדי גם הוסיף: "אני מאוד שמח, הוא מאוד שמח, וזה מצוין בשביל נבחרת אנגליה".
אגב, העיתונות האנגלית מפרסמת היום (ראשון) כי הבונוס של אריקסון לזכייה אנגלית בגביע העולמי הוא מיליון ליש"ט.
אל תפספס
בכיר בוועדה המארגנת של פיפ"א סיפסר כרטיסים
חבר בוועדה המארגנת של פיפ"א הודה כי השתמש בכרטיסים שקיבל מתוקף תפקידו לגביע העולם, ומכר אותם פי שלושה מהמחיר המקורי. פיפ"א הודיעה כי איסמעיל באהמג'י בן ה-62 מבוטסוואנה מכר 12 כרטיסים למשחקה של אנגליה מול טרינידד וטובאגו במחיר של 200 יורו, והוא התבקש על ידי הממונים עליו לעזוב את גרמניה ולהתפטר מתפקידו. רק לשם הפרופורציות, חברי הוועדה המארגנת מקבלים מפיפ"א 270 יורו הוצאות מדי יום, בנוסף למשכורת שנתית של 54 אלף יורו.
צ'כיה: מי ייתן גולים?
לא רק שנבחרת צ'כיה רחוקה מלהבטיח את עלייתה לשמינית הגמר (היא כנראה תהיה חייבת להשיג ניצחון על איטליה), היא גם תיאלץ לעשות את זה עם סגל חסר מאוד. היעדרותו של וראטיסלב לוקבנץ מגבירה את הבעיה של המאמן קרל ברוקנר בחלק הקדמי, כשהבחירות הראשונות לעמדה - יאן קולר ומילאן בארוש - לא יוכלו לשחק גם הם בעקבות מתיחה בשריר. אומנם היום (שני) דווח כי מצבו של בארוש השתפר וכי חלוץ אסטון וילה חזר לערוך אימוני ריצה עם חבריו, אבל ההערכות הן שהוא לא ישותף.
בנוסף, אחד משחקני ההגנה היציבים של הנבחרת, תומאס אויפאלושי, ספג כרטיס אדום מול גאנה וייעדר גם הוא. למרות זאת, בצ'כיה נשארים אופטימיים: "אם נשחק את המשחקשלנו יש לנו סיכוי טוב לנצח את איטליה", אמר השוער פיטר צ'ך, "וזה מה שאנחנו הולכים לעשות".
אל תפספס
אוסטרליה מגלה סימפטיה להנגאובר
המפגש המסקרן של נבחרת אוסטרליה מול ברזיל בשעות המוקדמות של הבוקר (שעון אוסטרליה) יגרום באופן טבעי לירידה בתפוקה של העובדים המקומיים, אבל הפוליטיקאים באוסטרליה ביקשו מהמעבידים לרחם על חולי הכדורגל.
הערכות מוקדמות צופות כי 25 אחוז מכוח העבודה יישאר בבית בגלל נזקי הנגאובר, ויגרמו נזק של 185 מיליון דולר לכלכלה האוסטרלית, ובכל זאת, מוריס לאמה ממחוז דרום וויילס ביקש גישה סובלנית יותר. "אז אולי ביום שני בבוקר ההתחלה תהיה איטית יותר", אמר לאמה, "אבל הבוסים חייבים להבין: האוהדים היו ערים כל הלילה כי הם רצו שהמדינה תעשה היסטוריה".
עדכון ראשון: 18.6 13:20
עדכון אחרון: 18.6 22:18