שני שחקנים מחליפים, דוד אודונקור ואוליבר נויוויל, היו האחראים לשער הניצחון בניצחון הדרמטי 0:1 של גרמניה על פולין, משער שהובקע בתוספת הזמן. יורגן קלינסמן, שהשלים העפלה חלקה לשלב הבא, היה מרוצה: "רצינו להכניס מהירות למשחק, ושניהם מאוד מהירים", אמר המאמן על המחליפים, "הם הכניסו חיים למשחק. כל הקבוצה ניסתה להפעיל לחץ כל הזמן, עבדנו קשה וקיווינו שהמאמץ יישא פרי".
"אלו רגעים מאוד מיוחדים, גם בשביל מאמן", הוסיף קלינסמן. "כשהכל מתחבר ככה זה כמו התפרצות גדולה, מרגישים את האמוציות של השחקנים".
כובש שער הניצחון, אוליבר נויוויל, סיפר: "היה לי קצת מזל אבל הניצחון הגיע לנו. עכשיו אנחנו רוצים לנצח את אקוודור ולהיות ראשונים בבית".
"אני אפילו לא יכול לתאר מה אני מרגיש, זה כל כך מדהים", אמר מבשל השער, דוד אודונקור. "אני שמח שאולי הוא שכבש, ומאושר שזכיתי לחצי שעה של משחק".
מאמן פולין, פאבל יאנאש, כבר מבין שפולין כנראה תעוף בשלב הראשון, בדיוק כפי שקרה לה במונדיאל הקודם בקוריאה ויפן. "השער הרס לנו את הסיכוי. אני מרגיש נורא", אמר המאמן. "בדקה האחרונה עשינו טעויות כשהשארנו את מרכז המגרש פנוי ולמגנים שלנו לא היה סיכוי".
משטרת גרמניה עצרה 300 אנשים שהיו מעורבים במהומות לפני המשחק. המהומה החלה כאשר המשטרה ניסתה לעצור כמה אוהדים, אך אלו תקפו את השוטרים. מוקדם יותר עצרה המשטרה 60 אוהדים בעייתיים מפולין, בסיוע עם המשטרה הפולנית.
"אני מרגיש נורא"
14.6.2006 / 21:45