שחר פאר הפסידה היום (שני) למרטינה הינגיס בשמינית גמר הרולאן גארוס, לאחר שנוצחה במערכה השלישית והמכרעת 6:3, אחרי שוויון 1:1 במערכות במשחק שהופסק אתמול בגלל החשיכה.
הטניסאית הישראלית לא הצליחה להציג את הטניס שאפיין אותה בימים האחרונים, ונכנעה לדיוק ולניסיון של השוויצרית. פאר הצליחה לשמור על ההגשה רק פעם אחת במהלך המערכה, והינגיס ניצלה את חוסר הדיוק של הישראלית. השוויצרית השלימה ניצחון 3:6, 6:2, 3:6, והיא תפגוש ברבע הגמר את קים קלייסטרס הבלגית.
פאר מסיימת טורניר מצוין מבחינתה, עם יכולת מרשימה ששמה חותם סופי על היותה חלק מצמרת טניס הנשים העולמי. למרות ההפסד המאכזב, יש לקוות ששחר תמשיך להציג את סגנון משחקה הנחוש והאגרסיבי גם בטורנירים הבאים, ותמשיך לייצג את ישראל בכבוד.
מהלך המשחק:
אחרי משחקון ראשון ארוך וקשה, הצליחה הינגיס לשבור את שחר כבר בפתיחה ועלתה ל-0:1. שחר לא ויתרה ושברה חזרה בהזדמנות הראשונה, 1:1. במשחקון השלישי שמרה פאר על חבטות ההגשה (בפעם היחידה במערכה השלישית), 1:2 לישראלית. הינגיס הגיבה ב-2:2 קליל, ואת המשחקון הבא שברה על האפס ועלתה ל-2:3. השוויצרית המשיכה במומנטום, ובזכות משחק חזק ומדויק לקחה את המשחקון השלישי ברציפות, 2:4. הינגיס לא הפסיקה ללחוץ את פאר חסרת האונים, ופתחה פער של 2:5. הישראלית שוב הוכיחה שהיא לא מוותרת בקלות, וניצחה במשחקון השמיני וצמצמה ל-5:3. במשחקון האחרון שוב לא הצליחה שחר לשמור על ההגשה, ובסיום 3:6 להינגיס.
בשעות הערב, סיימה פאר את דרכה בפאריס גם בטורניר הזוגות. הטניסאית הישראלית ובת זוגה מריון ברטולי (צרפת) הפסידו בסיבוב השלישי 1:6, 7:6, 6:2 לזוג המדורגות 5, דניאלה האנטוחובה (צ'כיה) ואיי סוגיאמה (יפן)
יעקב: "אכזבה גדולה מאוד"
בסיום אמרה הינגיס את מה שכולנו ראינו אתמול. הבהלה שלה לסיים את המשחק כשהחושך הגיע בגלל המומנטום של פאר. "אתמול זה היה קשה", אמרה הינגיס. "היא היתה במומנטום, אבל היום יכולתי לשחק יותר רעננה".
למרות זאת, השווייצרית לא שכחה לפרגן לישראלית. "מעולם לא שיחקתי נגדה, יש לה המון פוטנציאל. בכל מקרה, היא היתה צריכה להיות יותר צמודה אלי בשביל שאפחד".
עודד יעקב, מאמנה של שחר פאר, אמר בסיום המשחק: "אין ספק שזו אכזבה גדולה מאוד. אומנם חבל שהמשחק הופסק אתמול, כששחר הייתה במומנטום מצוין, אבל אי אפשר להגיד שזה עצר אותה לגמרי, כי גם היום היא פתחה את המערכה בצורה טובה. כמעט לכל אורך המערכה היה מאבק צמוד עם הינגיס, שהיא טניסאית מעולה.
"במצב של 2:4 שחר הורידה רגל מהדוושה, ומרטינה הצליחה לברוח לה. שחר נתנה שני משחקונים בכלל לא רעים, אבל זה לא הספיק מול הינגיס, שפשוט הייתה במיטבה. אני לא חושב שחוסר הניסיון פגע בשחר, כמו שהניסיון העצום של הינגיס עזר לה להתמודד יותר טוב עם ההפסקה שהייתה בלילה ולעבור אותה בצורה האידיאלית. למרות ההפסד, ראינו בימים האחרונים תצוגת טניס מצוינת של שחר. היא מאוד התאכזבה מההדחה, בגלל שהיא הרגישה שהיא יכלה לנצח את המשחק הזה. קצת עייפות, קצת התרגשות, אובדן ריכוז של כמה דקות, וזהו, זה בורח לך וקשה לחזור. ברמות הגבוהות אתה לא יכול להרשות את זה לעצמך, אבל שחר עדיין צעירה, היא תלמד להתמודד עם הדברים האלה בהמשך, כל עתידה לפניה".
אתמול: הינגיס לחצה, השופטים דחו
אפשר לומר כמעט בודאות שמקלטי הטלוויזיה באלפי בתי אב אמש היו בסכנת הכחדה בדיוק בשעה 22:00, אז החליטו השופטים במגרש מספר 1 בפאריז להיענות לבקשתה של מרטינה הינגיס, לדחות להיום את המערכה השלישית והמכרעת מול שחר פאר. השוויצרית טענה שהחשיכה ירדה, אבל סביר להניח שהמניעים שלה היו אחרים. אחרי שהפסידה במערכה הראשונה, שחר פאר נכנסה למומנטום אדיר במערכה השניה והשפילה את מי שדורגה בעבר במקום הראשון בעולם, עם טניס ששמור לגדולות באמת.
הינגיס הייתה מרוצה מהחלטת השופטים, פאר הייתה די המומה. היא פשוט לא האמינה שקטעו לה את המשחק הטוב ביותר בקריירה. אין ספק שהנסיון של הינגיס, יעמוד לטובתה במערכה אחת ומכרעת.
הינגיס הגישה במשחקון הראשון והרשימה באחוזי הגשה ראשונה מרשימים, בדרך ל-0:1. אצל פאר אפשר היה לזהות סימני התרגשות במשחקון הבא, מה שגרם לה להישבר במשחקון הבא ולפגר 2:0. בהמשך הצליחה פאר להירגע מעט והגיבה מייד בשבירה להינגיס, כדי לצמק ל-2:1.
המגמה של פתיחת המשחק נמשכה, כאשר שתי הטניסאיות שברו זו את זו פעם נוספת והינגיס עלתה ל-2:3. במשחקון הבא, שחר הצליחה לשמור על ההגשה שלה בפעם הראשונה במשחק ולהשוות ל-3:3. במשחקון השביעי, פאר פיספסה שלוש נקודות שבירה והינגיס לא הרשתה לה לזכות ביותר מזה, כשעלתה ל-3:4. בהמשך, הינגיס השיגה שבירה משמעותית ביותר כדי לפתוח יתרון משמעותי של 3:5. השוויצרית המשיכה במשחק מבריק ונטול טעויות וסיימה את המערכה הראשונה ב-3:6.
הטניס המשובח ליווה גם את פתיחת המערכה השניה. שתי השחקניות עינגו את הקהל עם כמה מהלכי ראלי מבריקים ובניגוד למערכה הראשונה, שמרו על חבטות ההגשה שלהן, כשהפעם פאר עלתה ל-1:2. במשחקון הרביעי הצליחה פאר לנצל את אחת מנקודות השבירה שהיו כל כך חסרות לה במערכה הראשונה, כדי לעלות ל-1:3 ולשמור על המומנטום כדי לזכות גם בשני המשחקונים הבאים.
בהמשך, פאר ניסתה לשמור על משחקוני ההגשה שלה כדי להשוות ל-1:1 במערכות, אלא שהינגיס לא ויתרה וצימקה ל-5:2. פאר המשיכה בשלה וניצחה במערכה השניה, אלא שאז פנתה הינגיס לשופטים וביקשה לדחות את המערכה השלישית ליום שני בגלל החשכה. אלה נענו לבקשתה והשתיים חזרו לחדרם במלון, כדי להתכונן למערכה השלישית והמכרעת.
מאמנה של שחר פאר, עודד יעקב, אמר בסיום המשחק: "שרח הצליחה להתגבר על העייפות ולתת משחק יותר אגרסיבי במערכה השניה. בסוף המערכה הינגיס איבדה את הסבלנות והייתה מתוסכלת. במערכה השלישית אין מקום להרבה תיקונים וצריך לשחק טוב מהתחלה".
אנדי רם וזוגתו ורה זבונרבה הרוסיה עלו לרבע גמר טורניר הזוגות המעורבים. השניים גברו בסיבוב השני על טיאטיאן סון הסינית וסימון אספלין השבדי 2:6, 6:4, 3:6. ברבע הגמר הם יתמודדו מול הצמד האוסטרלי המדורג 5 בטורניר, רנה סטאבס וטוד פרי.
נדאל ליוביצ'יץ' ובנטו ברבע הגמר
המשחק הגדול של שמינית הגמר, ואולי הטוב ביותר בטורניר עד היום, הפגיש את רפאל נדאל, הספרדי המדורג 2, עם לייטון יואיט, המדורג 14. בסיום קרב מותח שארך 3 שעות ו-17 דקות, ניצח הספרדי 2:6, 7:5, 4:6, 2:6, והעפיל לרבע הגמר. הספרדי השיג את ניצחונו ה-57 ברציפות על מגרשי החימר, ואמר: "אני תמיד חושב שיהיה משחק קשה, והיו רגעים קשים והיה לי מזל. זה היה אולי המשחק הכי טוב שלי בטורניר, למרות שהגשתי גרוע במערכה השניה". יואיט סיפר: "היכתי טוב בכדור בפתיחת המשחק, אבל הייתי צריך לקחת את חצי ההזדמנות שניתנה לי במערכה השניה. היה קשה להפעיל עליו לחץ. לעבור פיסית משחק כזה נותן הרגשה טובה".
איוון ליוביצ'יץ' הקרואטי, המדורג רביעי בטורניר, העפיל לרבע הגמר אחרי ניצחון 3:6, 6:3, 3:6, 2:6 על רובן ראמירז הידאלגו הספרדי.
ג'וליאן בנטו הצרפתי המשיך את דרכו הקסומה בטורניר, אחרי שהעפיל לראשונה בקריירה לרבע גמר טורניר גראנד סלאם. בנטו (95 בעולם) הוביל 1:5 במערכה הראשונה כשיריבו אלברט מרטין החליט לפרוש בגלל פציעה בגבו.
גאל מונפיס הצרפתי (25), איכזב את הקהל כשהפסיד לנובאק דיוקוביץ' הסרבי שאינו מדורג 7:6, 7:6, 6:3. כנראה שהמרתון אתמול מול ג'יימס בלייק כילה את כוחותיו של מונפיס.