וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקהאם רוצה לנקום בברזיל על ההפסד ב-2002

4.6.2006 / 14:41

"הברזילאים לא אוהבים לשחק מול אנגליה", אמר הקפטן. וגם: רייס הספרדי כועס על ארגונייס ודה רוסי חושב שמגיע לו לשחק בהרכב האיטלקי

אנגליה ניצחה אתמול (שבת) 0:6 את ג'מאייקה במשחק הכנה לקראת המונדיאל, ניצחון מספיק גדול כדי שדייויד בקהאם יצהיר כי הוא רוצה לפגוש את ברזיל במהלך הטורניר ולנקום בה על ההפסד ברבע הגמר ב-2002.

הקפטן האנגלי אמר: "כל אחד מאיתנו מאוד רוצה לפגוש באיזשהו שלב בטורניר את הנבחרת הטובה בעולם, וזו ברזיל. שיחקתי עם 5 ברזילאים העונה ואני יכול להגיד שמבחינה טכנית, הברזילאים הם בפירוש הטובים בעולם".

על רבע הגמר ההוא, אמר בקהאם: "כשמייקל אואן כבש את שער היתרון שלנו, הרגשנו שאנחנו יכולים לעשות את זה. אבל שער השוויון שלהם לפני המחצית הוציא לנו את האוויר. כשירדנו לחדר ההלבשה במחצית, האווירה הייתה של מוות".

בקהאם הוסיף וסיפר על חוויותיו מריאל מדריד: "אני לא חושב שהברזילאים אוהבים לשחק מול נבחרות כמו אנגליה. באימונים, כשאני מוסר כדור חזק, הברזילאים קוראים לזה מסירה אנגלית. לפעמים היינו רואים משחקים מהליגה האנגלית בטלוויזיה והם היו נדהמים מהתיקולים החזקים שיש שם. הברזילאים מאוד מכבדים את הפרמיירליג".

בקהאם המשיך והתייחס לנבחרתו: "אני חושב שזו הנבחרת הכי חזקה שהייתה לנו ב-10 השנים האחרונות. יש לנו סגל מצוין, ומעולם לא נתקלתי בנבחרת בביטחון כמו שיש לנו עכשיו".

אחרי המשחק מול ג'מאייקה, לא הסתיר מאמן הנבחרת, סוון גוראן אריקסון, את כעסו על בעיטת הפנדל שהחמיץ פיטר קראוץ': "הביקורת היחידה שלי היום על פיטר קראוץ', היא הצורה בה הוא בעט את הפנדל. זו הייתה הזדמנות טובה להתכונן לבעיטות הכרעה והוא עשה מזה צחוק. חוץ מזה הוא היה מצוין".

אריקסון הוסיף וטען כי קראוץ' יפתח במשחק הראשון של האנגלים במונדיאל, ביום שבת מול פרגוואי: "הוא עשה הכל מול ג'מאייקה, וכרגע יהיה קשה מאוד להוציא אותו מההרכב למשחק מול פרגוואי ביום שבת".

ארגונייס מודה: "אנחנו מנסים לשחק יפה מדי"

ספרד ניצחה ביום שבת בלילה 0:2 את אלופת אפריקה, מצרים, והגיעה כבר ל-21 משחקים ללא הפסד. אבל היכולת מול המצרים, כמו גם במשחק התיקו המאופס מול רוסיה לפני שבוע, הייתה רחוקה מלהרשים.

חוסה אנטוניו רייס, שנכנס כמחליף במחצית השנייה, הביא את השינוי, ואף כבש את השער השני של הספרדים, אחרי שער יתרון של ראול במחצית הראשונה. "קשה לקום מהספסל", אמר רייס אחרי המשחק, "אבל אני אעשה הכל כדי להרוויח את מקומי בהרכב ולא אסתפק בלהיות השחקן ה-12. כמובן שאני עושה הכל כדי לעזור לקבוצה, גם כשאני קם מהספסל".

"אנחנו משתפרים", אמר המאמן הוותיק לואיס ארגונייס. "אבל אני לא לגמרי מרוצה, מפני שישנם אספקטים במשחק שלנו שאנחנו חייבים לשפר. אנחנו מאבדים את הכדור יותר מדי בקלות, והרשינו להם יותר מדי מצבים, מהם הם יכולים היו לכבוש".

"לפעמים אנחנו מנסים לשחק יצירתי ויפה מדי, ובגביע העולמי זה יוכל לעלות לנו ביוקר. במצב שנוביל 0:1 נצטרך לסגת ולצאת למתפרצות. אנחנו נוסעים לגרמניה במטרה לזכות בגביע, אבל לא שוכחים את ההיסטוריה שמראה שמעולם לא הצלחנו בטורניר הזה".

נקודת אור איטלקית מול אוקראינה

למרות התוצאות החלשות של איטליה במשחקי ההכנה האחרונים, נקודת האור הגיעה מכיוונו של קשרה הצעיר של רומא, דניאלה דה רוסי, ששיחק טוב מאוד ב-0:0 מול אוקראינה.

דה רוסי שיתף פעולה בצורה מצוינת עם אנדראה פירלו במרכז המגרש האיטלקי ואמר: "אני חושב ששיחקנו טוב ביחד, ואני לא רואה סיבה למה שלא נפתח ביחד גם במשחק מול גאנה".

שחקן נוסף שבלט היה מגינה הימני של לאציו, מאסימו אודו, שהחליף את ג'יאנלוקה זאמברוטה הפצוע. "זה היה מבחן חשוב", אמר אודו על המשחק מול אוקראינה, "כמובן שהיינו עייפים אחרי אימונים קשים, ואחרי שרק לפני יומיים שיחקנו מול שוויץ. בתוך שבוע נגיע לשיא כושרנו".

קשר פאלרמו, סימונה בארונה הוסיף: "יש לי ביטחון. לפני שריקת הפתיחה של המונדיאל נהפוך לאיטליה האמיתית".

קרנצ'יאר בטוח: "נעלה לשמינית הגמר"

נבחרת קרואטיה, שתפתח את משחקיה במונדיאל מול ברזיל החזקה, הפסידה אמש (שבת) לפולין 1:0. אחרי המשחק נראה מאמן הנבחרת, זלטקו קרנצ'יאר, מעט מודאג בנוגע לחוד נבחרתו: "היינו הנבחרת הדומיננטית יותר במשחק, אבל כשלנו במשימת הכיבוש. בכל מקרה, אני עדיין משוכנע שאנחנו מוכנים לברזיל. צריך לקחת בחשבון את העובדה שחלק גדול מהשחקנים שלנו היו עייפים אחרי תקופת אימונים מוגברת, וחלקם רק חזרו ממחלה".

לסיכום משחקי האימון, אמר קרנצ'יאר: "ההכנות שלנו לא היו למשחקים נגד אוסטריה, איראן, ופולין, אלא ליפן, אוסטרליה וקרואטיה. משחקי ידידות מתקיימים כדי לבדוק אילו נקודות צריך לשפר. אני משוכנע שנעלה לשמינית הגמר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully