ניקולה וויצ'יץ' אמנם לא התאמן אתמול בגלל פציעה קלה ברגלו, אבל הסנטר הקרואטי של מכבי תל אביב ישחק מול טאו ויטוריה בחצי גמר הפיינל-פור ביום שישי.
וויצ'יץ', שלא ממש מוטרד מהפציעה, כבר מתמוגג לקראת האירוע: "זו תחושה מיוחדת לצאת לפיינל-פור, וזה הישג נהדר להגיע לשם בכל פעם. אנחנו מגיעים עם התקווה להביא שוב את הגביע".
מכבי החלה אתמול ללמוד את היריבה הבאסקית. "עדיין לא שיחקנו נגד טאו העונה, אבל הם קבוצה עם אופי שמשחקת ביחד", מצהיר וויצ'יץ', "הם הראו אופי נגדנו בעונה שעברה וגם השנה אי אפשר לשכוח שהם באו לפנאתינייקוס וניצחו אותם מול ההקהל היווני האגרסיווי".
וויל סולומון מודה, שהוא עדיין לא מכיר את טאו. "אני לא ממש יודע מי הם, אבל מבחינתנו הדבר הכי חשוב זה משחק ההגנה. כשיש הגנה טובה וחזקה, יש לנו גם סלים קלים". דרק שארפ מסכים: "ההגנה היא הבסיס שלנו ואנחנו חייבים לזכור זאת מול כל קבוצה. כל הקבוצות יבואו לנצח, ואני מקווה שהגביע יישאר שלנו".
ג'יימי ארנולד, לו יהיה זה פיינל-פור ראשון, מעודד מהיכולת של הקבוצה במשחק הליגה האחרון. "נגד הפועל ירושלים מכבי החלה להראות את הקילר אינסטינקט שלה, ואני מקווה שזה יימשך בפראג. אישית, אני מאוד נרגש לקראת הפיינל-פור הראשון שלי ומאוד שמח להיות חלק ממכבי בזמן הזה".
בנוסף להכנות לפיינל-פור, פיני גרשון, מאמן הקבוצה, מצא זמן להשיק קמפיין לעידוד ביקורים בכותל המערבי. "אני מבטיח שאם נזכה בגביע, אביא אותו לכותל", התחייב אתמול גרשון במסיבת עיתונאים חגיגית.
וויצ'יץ' ופארקר מועמדים לחמישית העונה
היורוליג פירסמה היום (שלישי), את המועמדים שבחרו 31 עיתונאים ברחבי היבשת לחמישיית העונה הרגילה, בה למכבי שני נציגים. שמונה מתוך 10 השחקנים שמועמדים יופיעו בפיינל פור בפראג.
בעמדת הפוינט גארד מועמדים פאביו פריוני מטאו ויטוריה, ותיאודורוס פפאלוקאס מצסק"א מוסקבה (שלמעשה מתפקד בקבוצתו כשחקן שישי, אבל מבחינת העיתונאים זהו כנראה פרט שולי).
בין הגארדים והסמול פורוורדים תמצאו את חואן קרלוס נבארו מברצלונה, אנתוני פארקר ממכבי ת"א, ואסיליס ספאנוליס מפנאתינייקוס וטרייג'ן לאנגדון מצסק"א.
על המקום בחמישית העונה בין הסנטרים מתחרים לואיס סקולה מטאו, דאריוס לאברינוביץ' מז'לגיריס קובנה, חורחה גרבאחוסה ממלאגה, וניקולה וויצ'יץ' ממכבי תל אביב.
חמישית העונה וה-MVP של העונה יוכרזו בנשף החגיגי של היורוליג ב-29 באפריל.