יו"ר ההתאחדות של איראן מוחמד רזא פחלבאן הודה כי יש לו בעיה לארגן לנבחרת הלאומית משחקי הכנה לקראת המונדיאל הקרוב בגרמניה, בעקבות הבעיות הפוליטיות של המדינה בקהילה הבינלאומית.
"בזמן האחרון ישנו לחץ מאחורי הקלעים על נבחרות לא לשחק נגדנו", אמר. "אבל אנחנו נמצא מי שיסכים לפגוש אותנו".
מי שכן הסכימה להגיע לטהראן היא נבחרת קוסטה ריקה, שתגיע ב-1 למרץ. מי שאמורה הייתה להופיע היא אוקראינה, אולם במדינה המזרח אירופאית ביטלו את המפגש בטענות שונות.
המשחק הראשון של איראן במונדיאל יפגיש אותה עם מכסיקו, ואחר כך תתמודד עם פורטוגל ואנגולה.
סערה נוספת סובבת את הנבחרת האיראנית, והיא קשורה למלחמת הקריקטורות האימתנית בין איראן למערב. אחרי דיוקנו של מוחמד, זכו הכדורגלנים הפרסים ביום שישי לאיור בעיתון הגרמני "טאגרשפיגל", בו הם נראים על מגרש כדורגל עם חגורות נפץ.
"אנו דורשים שהעיתון יתנצל וינקוט בצעדים כדי לתקן את המעשה הבלתי מוסרי הזה", דרשה השגרירות האיראנית בגרמניה. "הקריקטורה עוררה זעם בקרב העם האיראני. ספורט הוא אמצעי לקירוב לבבות והבנה בין העמים, ואין להשתמש בו כאמצעי פוליטי חסר אחראיות". כנראה שהמילים הגבוהות הנ"ל נשכחות, אעפס, כאשר מדובר במפגש עם יישות ציונית כלשהי ששוכנת בין הירדן לים התיכון.
מי שצייר את הקריקטורה, קלאוס סטאטמן, כבר הספיק להתנצל בפני באומה האיראנית בסוף השבוע.
אף אחד לא רוצה לשחק נגד נבחרת איראן
14.2.2006 / 17:22