האמת העצובה מאחורי החיים הזוהרים של ג'ורג' בסט מתחילה אט אט לצאת אל האור. היום (ראשון) מתברר כי אגדת הכדורגל הבריטית קיבל טיפול רפואי חינם בבית החולים הלונדוני המפורסם "קרומוול", מכיוון שהיה חסר פרוטה ולא יכל לשלם. מומחים רפואיים מעריכים כי מחיר הטיפול אותו עבר בסט היה עולה לו הרבה מעל 100 אלף ליש"ט.
כזכור, כוכב מנצ'סטר יונייטד ונבחרת צפון אירלנד לשעבר נפטר ביום שישי מקריסת מערכות שנגרמה בעקבות האלכוהוליזם שלו. אורח החיים הפרוע שלו בשנות השישים הוביל למותו בגיל 59.
גם בפעם הראשונה שהגיע לבית החולים "קרומוול" ב-2001, בסט לא התבקש לשלם, כפי שאישר פרופ' רוג'ר וויליאמס, מומחה הכבד שטיפל בו מאז שנת 2000. הוא טען כי אין בידו מידע לגבי הטיפול הנוכחי. דובר בית החולים סירב להגיב.
המחלות של הקשר המוכשר גרמו לו לפשוט רגל, שכן הוא לא יכל לעסוק יותר בשתי העבודות שהכניסו לו כסף: נאומים ופרשנות בסקיי ספורטס. בבריטניה טוענים כי לא היה לו כל רכוש במותו, מה שהוביל אותו לגור אצל חברים בשנותיו האחרונות.
אל תפספס
"היו לי חיים נפלאים"
מעט לפני מותו, התראיין בסט למגזין האיטלקי "ל'אספרסו": "אני לא חושב שאפשר להגיד שבזבזתי את הכשרון שלי. שיחקתי במשך 12 שנה במנצ'סטר יונייטד וזכיתי בכל התארים האפשריים".
"לא הייתי יכול לעשות יותר מזה. אולי הייתי מסוגל להמשיך לשחק ברמות הגבוהות, אבל נהניתי מאוד בשמונה השנים ששיחקתי בארה"ב", הוסיף וסיכם, "עשיתי כל מה שרציתי לעשות. זה נכון, חבר, היו לי חיים נפלאים"
"כשהתחלתי לשחק אנגליה הייתה מקום נפלא", נזכר הסטאר. "כולם גידלו שיער ארוך, אפילו אני, המוזיקה הייתה מצויינת, האופנה גדולנ מהחיים ואפילו הכדורגל האנגלי היה לא רע". כנראה שהאימרה הזו מסכמת מצוין את הקריירה של בסט, קריירה שבה הכדורגל לא היה במקום הראשון, ושאר הדברים היו בעיניו מעניינים ומושכים יותר.