כל מי שעקב אחרי כדורסל המכללות - זו ההזדמנות לצפות במשחק עם פוטנציאל להפוך לקלאסיקה בהתהוותה. לראשונה מאז 1975 ייפגשו שתי הקבוצות שדורגו במקומות הראשונים לפני שהחל הפלייאוף - אילינוי וצפון קרוליינה.
בחצאי הגמר ירו התותחים הכבדים. זה יהיה עימות מעניין בין הגארדים המצויינים של אילינוי, דרון וויליאמס, די בראון ולות'ר הד, שיפגשו את רשאד מקנטס, ריימונד פלטון ושון מיי מצפון קרוליינה.
אילינוי נוצחה רק פעם אחת העונה, וניצחון הלילה יעמיד את מאזנה על 38 נצחונות, שיא לקבוצת מכללות לעונה אחת. אבל למרות זאת, הטאר הילס מצפון קרוליינה, שנוצחו ארבע פעמים, עדיין נחשבים בעיני רבים לפייבוריטים. השאלה הגדולה בצפון קרוליינה היא, כיצד יגיב הפעם רוי וויליאמס, המאמן, לגמר. וויליאמס היה במעמד לפני שנתיים, הגיע כפייבוריט ברור עם קנזס ונוצח על ידי כרמלו אנת'וני וסיראקיוז.
יום הולדת שמח?
לשון מיי, שחקנה המצויין של צפון קרוליינה, ימלאו הלילה 21 אביבים. לא צריך, מן הסתם, לכבות נרות כדי לדעת מהי משאלתו. "אני רוצה לחגוג, זה נראה לי משהו שלא מהעולם הזה", אמר מיי. אביו של השחקן, סקוט מיי, היה חבר בקבוצת האינדיאנה הוזרס, שזכתה בתואר ב-1976, והשחקן אמר: "אעשה הכל כדי להרגיש את מה שאבא הרגיש אז".
בן קבוצתו של מיי, רשאד מקנטס, הוסיף: "הכל שאלה של מי ירצה יותר. מאמנים לא יוצאים החוצה ומשחקים, ולכן זה לא משנה מי מאמן, הכל תלוי בנו, השחקנים".
מקנטס צודק, כעיקרון, אבל הסגנון של רוי וויליאמס, משחק ריצה לא מבוקר לעתים, פגע בו כבר בארבעת הביקורים הקודמים בפיינל פור. מי שינסה לנצל את זה הוא המאמן בצד השני של המתרס, ברוס וובר, שיכין את הגארדים המצויינים שלו, בראשות דרון וויליאמס, למלחמה.
"הוא עושה את ההבדל עבורי", הודה וובר, "נהוג שאם תשאל מאמן מכללות סביב מי יבנה את קבוצת הכדורסל, הוא יצביע על אחד האנשים הגדולים. לא אצלנו, דרון הוא עוגן". וויליאמס גדל כאוהד של הטאר הילס דווקא, וחלומו היה לשחק בצפון קרוליינה. בחצי הגמר הוא שיתק את פרנסיסקו גארסיה מלואיוויל (4 נקודות) במשחק הגנה עילאי. "אמרתי למאמן שאני רוצה אותו. אני תמיד רוצה לקחת את השחקן הכי טוב בשורות היריב". גארסיה עצמו הודה שוויליאמס פשוט אימלל אותו: "שום דבר לא נכנס, פשוט לא יכולתי למצוא זריקות נוחות".
זה יהיה קרב בין העדיפות בשחקני החוץ של אילינוי ליתרון במשחק הפנים של צפון קרוליינה. ריימונד פלטון, שחקן צפון קרוליינה, סיכם: "מי שיעשה את הדברים הקטנים, ינצח". ההימור שלנו: צפון קרוליינה.