וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בירושלים הולכים על מהפכה ניהולית

עמית פוני

6.1.2005 / 20:21

הקבוצה מנהלת שיחות חשאיות עם משקיעים מהארץ ומחו"ל, שיחברו לחברי העמותה, ואמורים להצעיד את המועדון קדימה

לקראת העונה הבאה מתכנן דני קליין מהפכה בהפועל. לא מדובר בסגל השחקנים או בעמדת המאמן, אלא בצד הפיננסי והניהולי דווקא. אחרי שנים שבהן היתה יכולת גיוס הכספים של היו"ר המשענת היחידה של הקבוצה, יתחיל עידן חדש במועדון. אם כל התוכניות של קליין יתממשו, הרי שהחל מהעונה הבאה תפעל הקבוצה תחת חברת ניהול המורכבת מקבוצת משקיעים ואנשי עסקים מהארץ ומחו"ל. כבר זמן רב שיש מגעים בין היו"ר לכמה אנשי עסקים. בימים אלו נמצא המשא-ומתן בשלביו הסופיים, וההסכם בין הצדדים על סף חתימה.

קליין הפיק את הלקחים בעקבות הזכייה במפעל האירופי. פוטנציאל כלכלי מחד ובריחת שחקנים לטובת הצעות אטרקטיביות יותר מאידך הביאו אותו לבצע את המהלך הזה. מעבר של הקבוצה לשליטת משקיעים פרטיים יאפשר את הגדלת מסגרת התקציב, ויעניק למועדון בסיס כלכלי יציב. כך יוכלו במלחה לבנות שלד שחקנים שירוץ בקבוצה הרבה זמן.

המטרה - בסיס כלכלי יציב

בתשע השנים האחרונות, מאז עזיבתו של נחום מנבר, העמותה לקידום הכדורסל הפועל-מגדל ירושלים היא זו שמנהלת את הקבוצה, בראשותם של קליין ואורי מנצור. הרצון להקים חברת ניהול אינו חדש ורעיונות בכיוון כבר נשמעו בעבר, אלא שהפעם הרעיונות הפכו למעשיים. לאחר הניצחון בשרלרואה נוצר קשר ראשוני עם כמה משקיעים, והשיחות עימם נוהלו הרחק מעין התקשורת ועיניהם של רוב חברי ההנהלה, מחשש שהנושא ידלוף החוצה. בישיבת סיכום העונה קיבלו חברי העמותה החלטה לפעול להקמת חברת ניהול שמניותיה יימכרו למשקיעים פרטיים, לאחר שקליין הציג את יכולותיו הכלכליות של המועדון ואת ההתחייבויות הכספיות ופוטנציאל ההכנסה העתידיים שלו. בתחום ההכנסות הציג קליין תוכנית עסקית מפורטת המתבססת על שלושה עוגנים מרכזיים.

הראשון: שינוי מעמד השחקן בארץ. שינוי התקנות בנוגע למעבר שחקנים יאפשר לקבוצות לקבל דמי השבחה עבור שחקנים שעזבו אותן, בשונה מהמצב היום, שבו התשורה היא אפסית. השינוי המיוחל צפוי להתקבל בחודשים הקרובים.

השני: הקמתו הצפויה של אולם כדורסל חדש בעיר תוך שלוש שנים. התוכנית עברה את מרבית ההליכים הביורוקרטיים הדרושים, ובנייתו של האולם עתידה להתחיל בחודשים הקרובים. אולם עם קיבולת גדולה פי שלושה מזו של האולם במלחה יגדיל משמעותית את ההכנסות ממכירת כרטיסים, מנויים וחסויות ויאפשר לקבוצה להופיע ביורוליג.

השלישי: חוזי החסות עם החברות המובילות במשק - מגדל, סלקום, ארקיע, בנק אוצר החייל והחברה הכלכלית לירושלים. הסכמים אלו מבטיחים תמיכה בקבוצה גם בשנים הבאות.

"המטרה היא להכניס אנשי עסקים שייתנו לקבוצה בסיס כלכלי יציב", חשף השבוע קליין. "במצב הקיים, אם אני רוצה להחליף שחקן, אני בבעיה, כי התקציב סגור וצריך למצוא מקורות אחרים שיממנו את החילוף. במצב שבו הקבוצה תהיה בשליטה של אנשי עסקים פרטיים הם יוכלו לממן מהלך כזה מכיסם או מהחברה שבבעלותם. המועדון יתנהל כפי שמתנהלת חברה עסקית רגילה. מדובר באנשים פרטיים שיוכלו להגדיל את תקציב הקבוצה ויראו בקבוצה ביזנס לכל דבר ועניין. למועדון תהיה תשתית שתאפשר לנו לתכנן לטווח ארוך".

חשוב להבהיר שהפועל לא תימכר לאותם משקיעים, וחברת הניהול תישאר בשליטת העמותה שניהלה את הקבוצה בשנים האחרונות. השאלה איך תעבוד החלוקה בין העמותה לחברת הניהול טרם הוכרעה. החשאיות בכל המתרחש במשא-ומתן רבה, וראשי הפועל מחזיקים את הקלפים קרוב לחזה. הרכב המשקיעים וזהותם נשמרים בסוד, אך ל"ספורט כל העיר" נודע, כאמור, שהצדדים קרובים מאוד לסיכום סופי. אם לא יהיו תקלות בלתי צפויות, בעונת '05/06' הפועל תאמץ לפחות חלקית את הצורה שבה פועלת מכבי תל~אביב. אצל הצהובים אין אמנם עמותה והקבוצה שייכת לידיים פרטיות, אבל הצעד של הפועל הוא בכיוון הנכון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully