לאחר אחת העונות האיומות בתולדותיה, סופסוף עשו הסן פרנסיסקו צעד מתבקש ופיטרו את המאמן דניס אריקסון, שרשם עם הקבוצה מאזן של 14:2.
מיד לאחר מכן הודיע גם מנכ"ל הקבוצה, טרי דונאהיו, על התפטרותו. הבעלים, ג'ון יורק, שהודיע על פיטוריו של אריקסון במסיבת עיתונאים, אמר כי משרת המנכ"ל תאוייש רק לאחר שימונה מאמן חדש, והבהיר כי שני התפקידים לא ימולאו בכל מקרה בידי אדם אחד.
בניו יורק טיימס דווח כי לדברי יורק, יש לו 10 מועמדים אפשריים, ביניהם פיט קארול, מאמן אלופת המכללות הטרייה, אוניברסיטת דרום קליפורניה. לקארול ניסיון מוגבל במקצוענים, עם ניו אינגלנד בתחילת העשור הקודם. הצלחה גדולה לא היתה שם, בלשון המעטה, וקארול מיהר לחזור לחיים הנוחים בהרבה של מאמן מכללות. לא ברור למה יורק חושב שמשהו השתנה מאז, אבל זו הבעיה שלו (ושל מיליוני האוהדים של הקבוצה שלו, שלומדים איך היה לאהוד את הניינרס לפני שנות ה-80')
