גם עם הגנה חדירה חזרו הניו אינגלנד פטריוטס עם ניצחון מ"ראש החץ" בקנזס סיטי ועשו צעד נוסף לכיבוש ה-AFC מזרח. הצ'יפס, עם הפסד שביעי, איבדו כמעט סופית סיכוי לפלייאוף.
קנזס סיטי צ'יפס ניו אינגלנד פטריוטס 27:19
זה לא היה ערב הגנתי שביל בליצ'יק ירצה לזכור. עם מגיני הפינה טיירון פול וטיי לואו בחוץ, רנדל גיי שהצטרף למסדר הפצועים במחצית הראשונה ואסאנטה סמואל שנטש ממש לקראת הסיום הצליחה האלופה לאלתר איכשהו, בפעם המי יודע כמה, ולחזור ממיזורי עם ניצחון תשיעי העונה, שמקרב אותה לזכייה בראשות בית ה-AFC מזרח.
בתנאים האובייקטיביים הללו לא פלא שטרנט גרין, הקוורטרבק של קנזס סיטי, רשם 381 יארדים אוויריים. הפטריוטס נראו פגיעים מאוד בהגנה אבל נחלצו כאמור בזכות נחישות אופיינית. גרין היה סביר עם 27 מ-42, שני טאצ'דאונים ואיבוד אווירי אבל ההבדל הגדול בינו לקוורטרבק שמנגד, טום בריידי, הוא היעדר קילר אינסטינקט, מחלה שממנה סובלים הצ'יפס כל העונה.
הפטריוטס עלו ליתרון ראשון במהלך הפתיחה של המשחק כשקורי דילון רץ לחמישה יארד וקבע 0:7. הבועט לורנס טיינס צימק בשער שדה וגרין חשף את חולשת ההגנה של ניו אינגלנד בפעם הראשונה במשחק כשכדור שמסר עבר בקשת את ידיו של מגן הפינה הרזרבי ארת'ווינד מורלנד והגיע לידיים של אדי קניסון שרץ 65 יארד לאנדזון 7:10, יתרון ראשון ואחרון לקנזס סיטי שתי דקות לסיום הרבע הראשון.
דילון החזיר את הפטריוטס ליתרון עם ריצה ליארד אחד לאנדזון ואדם וינאטיירי הוסיף שער שדה כדי להוריד את הפאטס להפסקה עם יתרון 10:17 לא לפני שטרנט גרין נחטף בפעם היחידה במשחק על ידי רודני הריסון.
בהיעדרו של הרץ הפצוע פריסט הולמס התקשו הצ'יפס לפתח משחק ריצה ראוי לשמו. דרק בליילוק, אחרי שבוע מצויין בניו אורלינס, צבר 58 יארד בלבד על הקרקע ב-19 נסיונות והצ'יפס המשיכו ללכת על המסירה. בתחילת הרבע השלישי זה עבד כמעט עד לשיוויון אבל הפאטס החזיקו מעמד וקנזס סיטי הסתפקה בשער שדה נוסף של טיינס. המהלך הבא של ניו אינגלנד היה המפתח למשחק כולו. פצצה של בריידי (17 מ-26 ל-315 יארד) ל-46 יארד לדייויד פאטן לוותה במסירה לדיון בראנץ' שחזר מפציעה והזכיר למי ששכח כמה מסוכן הוא יכול להיות כשהיתל בהגנה ובריצה של 26 יארד חדר לאנדזון וקבע 13:24.
זה נראה היה כמשחק שהופך לטיול כשניו אינגלנד איימה שוב אבל בפתיחת הרבע הרביעי השמיט דילון את הכדור בתוך החמישה יארד של קנזס סיטי וטרנט גרין הנהיג מהלך של 97 יארד שהסתיים בעוד מסירה לקניסון מעל ראשו של מורלנד. נסיון ההמרה לשתי נקודות נכשל אבל קנזס סיטי חיה ונושמת 19:24, שש דקות לסיום.
הפטריוטס גילחו את השעון וכשנותרה דקה ו-45 שניות לסיום בעט אדם וינאטיירי והעלה אותם ל-19:27. כאילו שהתסריט לא היה צפוי, בדאון רביעי בחלק המגרש של קנזס סיטי בא ווילי מקגינסט, הקלוזר של ניו אינגלנד בהגנה, השכיב את גרין והבטיח ניצחון נוסף לבחורים של בליצ'יק. מאידך, דיק ורמיל יתחיל להתכונן לעונה הבאה או לפרישה.
דירוגי עוצמה
(בסוגריים הדירוג מהמחזור הקודם):
לאט לאט מתגבשת לה תמונת הפלייאוף ויחד איתה מתעצבת לה פחות או יותר העשירייה הראשונה בדירוגי העוצמה. אז בלי הרבה הפתעות, ניגש למלאכה:
1. פיטסבורג סטילרס (1) ממשיכים לשמור בכבוד על הבכורה. במים, באוויר, ביבשה עם הגנה מפלצתית. עברו שני מבחנים לא קלים בתוך הבית בשבועיים האחרונים ונראים בשלים לקרבות הפלייאוף.
2. ניו אינגלנד פטריוטס (2) בקרוב חידון בין הקוראים. הפרס למנצח: לשחק מגן פינה אצל הפטריוטס. לא נבהלים גם כשבהרכבם שחקני אימונים כמו ארת'ווינד מורלנד.
3. פילדלפיה איגלס (3) הצמד מקנאב-אוונס ממשיך לעבוד ואין להם ממש מתחרים ב-NFC.
4. אטלנטה פאלקונס (4) קית' ברוקינג הוא תותח על ופטריק קרני חתיכת מפלצת. אכבר הגנה, אלג'י קראמפלר מגשים את הציפיות ואם מייקל ויק לא ימשיך לעשות כל מאמץ להתפרק בריצות הקאמיקזה הם ידברו חזק בפלייאוף.
5. אינדיאנפוליס קולטס (5) עיזבו אתכם לרגע ממאנינג, כולנו יודעים מה הוא מסוגל לעשות. נקודת האור אצלם היא ההגנה שבשבועיים האחרונים היתה עילאית. מצד שני יהיה יותר קל לבדוק את המגמה מול קבוצות שיש להן גם התקפה.
6. סן דייגו צ'ארג'רס (7) דרו בריז ממשיך להיות נפלא ואולי לסדר לעצמו חוזה נחמד במקום אחר בעונה הבאה ואנטוניו גייטס הוא אולי שחקן ההתקפה המבריק ביותר כרגע בליגה. אמנם זו רק אוקלנד אבל לנצח בחוץ חשוב לדעת.
7. בולטימור רייבנס (8) כנראה שקייל בולר בסופו של דבר הוא לא קוורטרבק כזה גרוע. וכנראה גם שאד ריד הוא חיה רעה. בעצם, לגבי ריד זה בטוח האיש הוא חיה רעה.
8. דנבר ברונקוס (9) תשמעו, לפחות כרגע נראה שיש להם קבוצה. לאט לאט צוברים קרדיט ובפלייאוף הזה יזכו כנראה גם לארח, לראשונה אחרי שש שנים, ככה שיש עתיד.
9. ג'קסונוויל ג'אגוארס (6) צניחה גדולה יחסית. גם אם לפטוויץ' לא משחק, רצוי לא להפסיד בבית ליריבה מבית. עדיין לא ויתרנו עליהם, יש להם פוטנציאל גדול.
10. ניו יורק ג'טס (11) אם עוד פעם אני רואה משחק שלהם אני שובר הטלוויזיה. ואם כבר משדרים משחק שלהם, נא לעשות את זה כשפנינגטון בריא. הקבוצה הזו היא אירוע מוחי, אבל מה? עם שבעה נצחונות.
11. גרין ביי פאקרס (13) לא מזהירים במיוחד אבל עושים את העבודה בינתיים. מצד שני, מאוד לא מרשימים ולא מפחידים.
12. סיאטל סיהוקס (12) כל מיני אנשים רעים גרמו לי להאמין בשבוע שעבר שהם לא ראויים להיכלל בעשירייה הראשונה. הניצחון הפוקסיונרי על מיאמי הוכיח שהאנשים הרעים צדקו.
13. מינסוטה וייקינגס (14) מגעילים את השועלים, איזה מזל שיש סט. לואיס.
14. סט. לואיס ראמס (12) "אמא, אמא, ראיתי משחק שמנוהל על ידי מייק מארץ". "אל תדאג חמודי, עד החתונה זה יעבור".
15. טנסי טייטאנס (22) הנדנדה אצלם גבוהה בכל שבוע כי מצד אחד הם נחלשו אבל מצד שני הם עדיין הטייטאנס. הגוף של מקנייר במצב של קוביה הונגרית מפורקת, הלב שלו היה ונשאר גדול ושלם
16. טמפה ביי באקנירס (24) הזינוק הגדול של השבוע ומגיע להם. קבוצה שנראתה מפורקת וחסרת השראה בתחילת העונה מציגה פוטבול טוב ובלי כל מיני שיירים מסרטנים כמו וורן סאפ וקישון ג'ונסון אפשר אפילו לסמפט אותם.
17. קנזס סיטי צ'יפס (17) מין קבוצה שתקועה ואין לה לאן ללכת בדירוג. בעצם אין לה לאן ללכת בשום מקום ובשום צורה. סתם קבוצה.
18. יוסטון טקסאנס (15) התינוק שסרח. היו סימפטיים וחביבים במיוחד, מתחילים להזכיר את קבוצת האקספנשן שהיו לפני שנתיים. עדיין המון פוטנציאל אבל גם הרבה נאיביות.
19. סינסינטי בנגאלס (16) כי בכל מבחן אמיתי שנקלע בדרכם הם נכשלים. מתי כבר יעשה מרווין לואיס את השינוי המיוחל?
20. שיקאגו ברס (18) בשביל לנצח את אינדיאנפוליס צריך התקפה, מוצר שלא קיים אצל החבר'ה של לאבי. לזכותם ייאמר ששיחקו בלי אורלאכר נגד מאנינג, מה שנותן להם ליהנות מהספק.
21. ניו יורק ג'איינטס (19) ושוב חוזר הניגון משנה שעברה: פתיחה טובה, המשך לא כל כך. אלי מאנינג יהיה אולי אור בקצה המנהרה בקבוצה חסרת אופי.
22. אריזונה קרדינלס (20) למה סיפסל דניס גרין את ג'וש מקאון אם שון קינג כבר הוכח בעבר כלא יוצלח?
23. דטרויט ליונס (21) הם קרובים קרובים בכל משחק, רואים שמוץ' עושה שם עבודה טובה, אבל חסר להם קילר אינסטינקט.
24. קרוליינה פנת'רס (28) זו רק אריזונה אבל הם לפחות מנצחים.
25. ניו אורלינס סיינטס (23) איזו קבוצה מבעסת לאהוד אותה. אין הגנה, אין התקפה, וארון ברוקס נראה כמו פארודיה של מל ברוקס.
26. בפאלו בילס (30) וואלה? בלדסו?
27. אוקלנד ריידרס (25) כנראה שמותר להפסיד השנה לצ'ארג'רס, גם בבית.
28. וושינגטון רדסקינס (26) כל פעם שאני נזכר בפסטיבל שעשו שם לג'ו גיבס בתחילת העונה אני מקבל בחילה.
29. דאלאס קאובויס (27) עוד שלושה ימים אתם מקבלים עוד מנה שלהם, ושלא תגידו שלא הוזהרתם.
30. קליבלנד בראונס (29) איזו קבוצה נוראית. חברים ב-METV, אנחנו אוהבים אתכם, אתם אנשים טובים, אבל בחייאת תימנעו מהם ותחסכו אותם מאיתנו. תודה!
31. מיאמי דולפינס (31) למה, פילי, למה? למה? למה???
32. סן פרנסיסקו פורטי ניינרס (32) "אני רוצה לאמא".