וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישראלי, ברזילאי, ארגנטינאי וליברי בפולין

יצחק סולומון, 'ידיעות הגליל' עבור

29.7.2004 / 16:52

העולה החדשה מנצרת עילית, מסיימת בימים אלו מחנה אימונים מוצלח בפולין. יצחק סולומון מדווח מהשטח

כדורגלני הפועל נצרת עילית יסיימו ביום ראשון הקרוב מחנה אימונים בן 11 יום בעיירה הפולנית ורונקי. השחקנים יעשו שוב את הדרך הארוכה והמתישה מורונקי לנמל התעופה בורשה, משהו כמו 5 שעות נסיעה בנוף יפהפה וירוק, כאילו נלקח מתוך תמונה. בשעה 22:30 יעלו על טיסה של חברת התעופה הפולנית 'לוט' בדרך לישראל.

הצוות המקצועי, המאמן מוטי איווניר, עוזרו שאול דה צוקרל ומאמן השוערים שולי גילארדי, העבידו את חניכיהם שעות נוספות
מאז הגיעה הקבוצה לורונקי, סדר היום כלל השכמה בשעה 8:00 ריצה, ארוחת בוקר, אימון ומנוחת צהריים, אימון ערב, ארוחה ובשעה 11:00 כיבוי אורות. ביום שני קיבלו השחקנים חצי יום חופשי וניצלו אותו לקניות בפוזנאן הסמוכה. הקפטן יניב כהן: "בסך הכל התנאים כאן מצויינים לקבוצת כדורגל שרוצה להתאמן בשקט לפתיחת העונה".

מחנה האימונים חל בדיוק בתקופת ט' באב. השחקנים היחידים שהקפידו לא לאכול בשר היו שוער המשנה ליאור בן חמו והבלם עמי אזולאי. "זה לא כל כך נורא. אוכלים דגים, ירקות, מסתדרים", אמר אזולאי.

מחנאות? ממש לא

זר לו נקלע למחנה יכול היה בקלות להבחין במחנות השונים בתוך הקבוצה. מצד אחד קבוצת הישראלים אותה מובילים יניב כהן ואבישי ז'אנו. זוהי הקבוצה הגדולה ביותר ועל פיה ישק דבר. אחר כך יש את הקבוצה של הדרום אמריקנים, שבשל קשיי שפה מעדיפים להיות ביחד והיא כוללת את ז'וזה דוארטה, דניאל גוטיירס וגיז'רמו ישראלביץ'. קבוצת האאוטסיידרים כוללת את החיפנים אסי אברהמי ואלעד צחקו, שעדיין לא מרגישים שייכות. קבוצה נוספת כוללת את הזרים ז'אן טסוטו מדזה הקונגולזי והחלוץ החדש מליבריה פרינס דאייה. מדזה התקשה עד כה לתקשר עם חבריו החדשים משום שהוא אינו דובר אנגלית והוא התחבר לדאייה שמדבר צרפתית. למרות הפילוג, הרי שאי אפשר לומר כי מדובר במחנאות והקבוצות השונות לא פגעו בגיבוש החברתי.

מדזה איכזב מאוד במחנה והעובדה שכמעט לא שיחק בשנה שעברה בפרנקפורט הדליקה ככל הנראה נורה אדומה. כמו כן העובדה שבכלל מדובר בבלם קדמי, תפקיד בו משחקים עמי אזולאי ורונן פיגנבויים, הדליקה נורה נוספת. בקבוצה נבחן בימים האחרונים בלם פולני, גבה קומה ובריא גוף, דומיניק רוברט, בן 26 ששיחק בעבר בפולוניה ורשה מהליגה הראשונה. לעומת האכזבה ממדזה, יש שביעות רצון מהחלוץ פרינס דאייה, אבל היה מי שאמר שאסור להתלהב יותר מדי והזכירו את קופי דאבלה וקרלוס צ'קארנה, שהגיעו בקול תרועה רמה ועזבו בקול ענות חלושה.

אחד העימותים הפיקנטיים במחנה בורונקי היה ערב גמר הקופה אמריקה, ביום ראשון שעבר, בין הברזילאי דוארטה לארגנטינאי ישראלביץ'. שניהם הקניטו ועקצו אחד את השני והבטיחו שנבחרתם היא זו שתנצח בגמר. בסוף רק דוארטה חייך לאחר הזכייה של ברזיל, וכמובן שלא הפסיק לסתלבט על ישראלביץ'.

מרוצים מהחלוץ הליברי

בשבת שעברה קיימה נצרת עילית משחק אימון מול לך פוזנאן, שסיימה את העונה שעברה במקום השביעי בליגה הראשונה בפולין וזכתה בגביע הפולני (תשחק העונה בגביע אופ"א). הנצרתים עלו ליתרון 2:0 משערים של ישראלביץ ופרינס דאייה, אבל איפשרו לפולנים להשוות תוך שתי דקות (75,78). האיצטדיון בפוזנאן מכיל 27 אלף מקומות ישיבה ובמשחק נכחו כ-2000 צופים.

ביום ראשון שיחקה נצרת עילית מול דינמו מינסק מהליגה הראשונה בבלארוס וגברה עליה 1:2 משערים של שחר סימנטוב ודוארטה. בשורות מינסק משחקים 5 שחקנים מנבחרת בלארוס ובעונה שעברה הקבוצה עפה בסיבוב הראשון בגביע אופ"א לאחר הפסד כפול לברודנבי מדנמרק. אגב, על גב חולצות האימונים החדשות של 'קאפא' אין מספרים וכך שיחקה נצרת עילית מול היריבות האירופיות. בחלק הקדמי של החולצה וכן על המכנסיים היו מספרים.

אבישי ז'אנו שמונה לממלא מקום הקפטן, שימש כקפטן בפועל משום שיניב כהן לא עלה בהרכב הראשון. ז'אנו: "באמת לא חשוב מי עולה עם סרט הקפטן. הכי חשוב זה שהקבוצה תצליח".

מזג האוויר הפתיע לטובה. אם שחקני נצרת עילית התכוננו לגשם וקור מזרח אירופי, הרי שמזג האוויר המצויין איפשר לצוות המקצועי לסחוט מהם עוד ועוד פלגי זיעה. "זה מזג אוויר מושלם. לא חם ולא קר", התלהב השוער, ליאור בן חמו.

4 מגרשי אימונים ומלון צמוד

מרכז האימונים בו מתאמנת הפועל נצרת עילית נקרא מרכז פופוואו ובו 4 מגרשי אימונים שכל אחד מהם ברמה שלא הייתה מביישת את איצטדיון רמת גן. אגב, אם בישראל ההתאחדות לכדורגל דורשת מנצרת עילית 5,000 מקומות ישיבה באיצטדיון המשופץ שאינו עומד בתקן שלה, הרי שהאיצטדיון של אמיקה ורונקי מכיל 3,500 מקומות ישיבה והוא מאושר למשחקים במסגרות אירופאיות. בשלושת השנים האחרונות השתתפה הקבוצה המקומית בגביע אופ"א והגיעה בשנה שעברה עד לסיבוב השלישי.

צמוד לאיצטדיון נמצא מלון אולימפיק, המלון המשרת את הקבוצות המגיעות למחנות האימונים. אולימפיק הוא בדרגה של שלושה כוכבים ומכיל כ-40 חדרים, ביניהם סוויטות מהודרות. במלון מסעדה, פאב, בר, סאונה, ג'אקוזי, חדרי טיפולים ועוד. בניגוד לשאר מתקני האימונים במערב אירופה ובעיקר במזרחה, הרי שמדובר במלון ממוזג. אגב, הקבוצה הבכירה ביותר שקיימה כאן מחנה אימונים היא מנצ'סטר סיטי והמקומיים הגאים מספרים על כך בכל הזדמנות.

האיש החזק, אבשלום נוריאל, שלפני כחודש ערך גיחת עסקים לפולין וגילה את המקום מתלהב: "המקום הזה הוא סוף הדרך. הייתי במקומות הכי יקרים בהולנד, גרמניה ואוסטריה, ואני יכול להגיד שאף אחד מהם לא מתקרב לרמה של הפולנים".

עלות המחנה מסתכמת בכ-25 אלף דולר. מחנה האימונים שתוכנן תחילה בנירנברג שבגרמניה היה אמור לעלות בסביבות 45 אלף דולר, כך שהמסע המפרך השתלם בקטע הכלכלי והקבוצה חסכה כ-20 אלף דולר.

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully