בקולומביה עדיין מדברים על נקמה. תושבי המדינה ידועת האלימות והסבל אינם נרתעים משימוש במונח כה טעון לפני התמודדות ספורטיווית, למרות המחיר הכבד שביטויים כאלה גבו מהם בעבר (הרצח של בלם הנבחרת אנדרס אסקובאר ב-1994). בשנים האחרונות, בעקבות מסע ציבורי גדול נגד אלימות בספורט שיזמה ממשלת קולומביה, נדמה היה שהרוחות נרגעו במקצת. אבל ההתמודדות הצפויה הלילה (03:45) עם ארגנטינה בחצי הגמר בקופה אמריקה, שוב הציתה בקולומביאנים את להט הקרב. העיתונות הארגנטינית דיווחה אתמול על כמה תלונות שהגישו אזרחים ארגנטינאים המטיילים בקולומביה או עובדים שם, שהותקפו על ידי אוהדי כדורגל קולומביאנים.
סביר להניח כי הסיבות לפרץ האלימות נעוצות ביחסי האהבה-שנאה שהתפתחו בעשרות השנים האחרונות בין הכדורגל הקולומביאני לכדורגל הארגנטיני. בכדורגל, ארגנטינה היתה מאז ומתמיד קנה המידה שלפיו רוב המדינות הדרום אמריקאיות בחנו את עצמן (ברזיל, לצורך העניין, נמצאת ביבשת אחרת). לקולומביה היו מעט מאוד הצלחות והרבה מאוד כישלונות בהתמודדויות נגד ארגנטינה, בין אם ברמת הנבחרות הלאומיות ובין אם במפגשים בין מועדונים משתי המדינות.
הדברים החלו להשתנות בקופה אמריקה של 1987, שנערך על אדמת ארגנטינה ושבו גברה קולומביה על המארחת במשחק על המקום השלישי. והחותמת הרשמית על היכולת המשודרגת של "כדורגל הקפה" היתה בניצחון הסנסציוני של קולומביה על ארגנטינה ב-0:5 - 1993 (שוב על אדמת ארגנטינה).
אחר כך הגיעה תקופה רגועה, בה החלו המועדונים בארגנטינה לרכוש שחקנים קולומביאניים. עד כדי כך שדובר על אווירה כללית של תחרותיות בריאה ונטולת משקעים מרירים. אולם ב-2001 חלה תפנית לרעה ביחסים הספורטיוויים בין שתי המדינות. ארגנטינה של ביילסה סירבה מטעמים ביטחוניים להשתתף בטורניר הקופה האמריקה האחרון, שנערך בקולומביה, בו זכו המקומיים.
קולומביה החזירה את ארגנטינה למקום הראשון ברשימת החיסול שלה ולפני כחודש סימנה הצלחה ראשונה, כשאונסה קאלדס גברה בגמר גביע הליברטדורס על בוקה ג'וניורס הפייבוריטית. לפני שלושה שבועות רשמה קולומביה הצלחה נוספת, הפעם של הנבחרת, שגברה על ארגנטינה 0-2 במשחק ידידות עוין למדי. הסיפוק האמיתי שלהם, מקווים הקולומביאנים, יהיה הערב. "המשחק הזה היה אמור להיערך כבר לפני שלוש שנים", קבע עורך מדור הספורט של העיתון "אל טיימפו דה בוגוטה". "לנבחרת שלנו זו הזדמנות להיפטר מקוץ בגודל של האובליסקו של בואנוס איירס, שתקוע בבשרנו עמוק מדי, יותר מדי זמן".
קולומביה מקווה שהלילה תצליח לסגור את החשבון סופית, או לפחות עד הפעם הבאה.
סביולה אמור לפתוח
בארגנטינה יכולים אולי לנשום לרווחה אחרי שהמאמן ביילסה סיפר כי רוב הסיכויים שחלוץ הנבחרת חאבייר סביולה יפתח במשחק. אתמול זה נראה חמור יותר וגם סביולה עצמו לא ידע להגיד אם הוא יוכל לשחק, אבל כמה שעות לפני, נראה שארגנטינה לא תחסר את שחקן ההתקפה החשוב ביותר שלה.
קולומביה הרכב משוער: חואן קרלוס ארנו, איידר פלאסיו, אנדרס אורוזקו, אנדרס גונזאלס, גוסטבו ויקטוריה, אוסקר דיאז, אבל אגילאר, טרסור מורנו, אדווין קונגו וסרחיו אררה
ארגנטינה הרכב משוער: רוברטו אבונדנסיירי, חוויאר זאנטי, פאבריסיו קולוצ'יני, גבריאל היינצ'ה, חואן פאבלו סורין, חוויאר מסצ'ראנו, לוצ'ו גונזאלס, אנדרס ד'אלסנדרו, קילי גונזאלס ולוסיאנו פיגרואה, סאביולה