וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפועל ת"א בדרך לעוד פירוק?

14.5.2004 / 16:25

השמועות מדברות על הינתקות של איל ההון ולדימיר גוסינסקי מהקבוצה. נציגו בארץ מארק מאירסון דווקא אופטימי

דווקא ערב פתיחת חצי גמר הפלייאוף של הפועל - נקודת השיא המקצועית של העונה, נדחק העניין המקצועי לפינה לנוכח התזזית הניהולית. פרסומיו של אלי סהר ב"ספורט הארץ" בדבר רצונו של ולדימיר גוסינסקי לסגת מבעלותו על הקבוצה גנבו את עיקר תשומת הלב. גורם המקורב למועדון טען השבוע כי המפנה בכוונותיו של גוסינסקי נובע מהתפכחות. לטענת הגורם, סבור כעת איל ההון הרוסי כי ההשקעה בקבוצה, שתקציבה השנה מוערך ב-3.5 מיליון דולר, אינה משתלמת. "המטרה של הפועל תל אביב לפי ההצהרות הראשוניות", הוא מסביר, "היתה ללכת לריצת מרתון ולא לזבנג וגמרנו. הפועל היתה צריכה להיבנות שלב אחרי שלב. כמו שהיא עלתה ליגה בצורה יפה היא היתה צריכה להתבסס בליגת העל עם הרכב צנוע ולהוסיף בהדרגה. באו פנטזיונרים והוציאו מהבעלים את הכסף בשנתיים".

-כיצד, לדעתך, גוסינסקי חש?

"בא בנאדם כשהכוונה שלו היא להעמיד קבוצה על הרגליים ולתרום כל שנה כמה מאות אלפי דולרים, מקסימום מיליון. פתאום הוא מוצא עצמו נותן פי שתיים וחצי או פי שלוש כל שנה. בספורט אפשר לעשות מה שאי אפשר לעשות בשום עסק אחר: לסחרר אנשים. מה קרה לזאבי בירושלים? מה קרה לשפירא בחיפה? דווקא בגלל שבא בנאדם שנותן לך גב ומשאבים אתה צריך לבנות את זה נכון ולא לשרוף את הכל בשנה-שנתיים".

-מה הבעיה?

"איפה האוהדים? איפה ההכנסות? כשעושים תקציב של שלושה וחצי מיליון דולר צריך לייצר הכנסות של שני מיליון דולר לפחות. לא יכול להיות שמהשקעה כזאת ייצרו הכנסות של חצי מיליון. לקאזאן הגיעו חמישה אוהדים. זה נראה נורא. אני יודע שכבר בשנה שעברה הקבוצה לא עניינה את גוסינסקי והוא לא רצה לשמוע ממנה. אחרי שניצחו בדרבי וניצחו את דינמו מוסקבה ברוסיה זה שוב יצר גירוי, אבל הוא לא תיאר לעצמו שממדי ההשקעה הם כל כך גדולים. יכול להיות שההיגיון ינצח את הכל. שירדו לקרקע. יכול להיות מצב שהוא יישאר בהפועל תל אביב, אבל במעורבות הרבה יותר מינימלית".

-מרק מאירסון, נציגו של גוסינסקי במועדון, גוסינסקי יישאר בקבוצה?

"על עתידו של גוסינסקי בקבוצה יחליט גוסינסקי. זו לא שאלה אליי".

-לא הצלחתם להרחיב את גרעין האוהדים?

"אני לא חושב שמישהו אחר היה מצליח להביא לקזאן יותר אוהדים. רק בשביל הוויזה לשם היה צריך לשלם מאה דולר, כשלא ברור בכלל אם אתה עולה למשחק הגמר וגם אין טיסה ישירה. אף אחד לא היה יכול לפתות אנשים להגיע לשם".

-אתם משחקים מול גליל ברבע גמר הפלייאוף ואוסישקין חצי ריק.

"אבל ביום ראשון במשחק מול בני השרון האולם היה מפוצץ. למה אתם לא שואלים על הערבים שלמכבי יש ביד אליהו מאתיים איש? על זה משום מה לא כותבים. המציאות הישראלית היא לא מציאות אופיינית למדינות ספורט. פה האנשים מתלהבים לרגע ועוזבים אותך כעבור רגע. עושים חגיגות ופסטיבלים סביב הפיינל פור של היורוליג, אבל אם יקיימו עכשיו משחק ביד אליהו יהיו שם 300-400 איש. פה באים לקנות פופקורן ולהשתפשף אחד ליד השני".

-איזה חשבון נפש תעשו עם סיום העונה?

"העונה עוד לא הסתיימה ואנחנו עם תקוות ותוכניות ועם מאמץ ומוטיבציות. ביום ראשון עברנו רק את המדרגה הראשונה. אני מקווה שהשיפור יבוא במשחקים הבאים. ברור שתמיד צריך לבחון איך אתה מתארגן לעונה הבאה. אלו סדרי עדיפויות אתה בונה, במה אתה הולך להשקיע יותר, במה פחות, מה צריך להחליף. אתה לא יכול להתעסק בבניית תוכניות כל עוד הקבוצה משחקת. אתה יכול לגרום ככה נזק לקבוצה. כל הפרסומים האלו פוגעים בהפועל תל אביב. כדורסל זה משחק של אנשים אינטיליגנטיים. חלק מהם בהחלט יכולים לקרוא בין השורות ולעשות אינטרפרטציות, לא בהכרח נכונות, להוציא מסקנות אישיות ולתרגם את זה גם ליכולות שלהם. יש פה מצב מאוד רגיש. אנחנו לא מסתירים שכרגע אנחנו בודקים את מבנה האחזקות ומבנה הקבוצה. אני חושב שזה לגיטימי, זה נורמלי. מכאן אי אפשר להסיק שהקבוצה תיהרס, המרחק הוא רב. אנחנו גם אנשי עסקים ואם מישהו בודק את מבנה האחזקות הוא קודם כל מבהיר שיש לו מסקנות מסוימות. זה הכל".

-בעבר טענת שהמטרה העתידית היא להתמודד בעוד מספר שנים שווה בשווה מול מכבי תל אביב.

"אנחנו מתקדמים בכיוון, פחות או יותר. אני לא משנה שום דבר ממה שאמרתי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully