וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דרישה מקבוצות הפרמיירליג: פעלו נגד חולצות פרו-פלסטיניות

עודכן לאחרונה: 26.10.2026 / 11:11

ארגון עורכי הדין הבריטי UKLFI פנה לצ'לסי, מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי וליברפול בדרישה לפעול נגד מכירת חולצות המשתמשות בעיצובי המועדונים לקידום מסרים פרו-פלסטיניים. לטענתו, מדובר בשימוש שעלול להפר סימני מסחר ולהטעות אוהדים

תקציר ליגה אנגלית: מנצ'סטר יונייטד - בורנמות' 3:0/ספורט1

ארגון "עורכי דין למען ישראל" הבריטי (UKLFI) פנה השבוע לארבעה ממועדוני הכדורגל הגדולים באנגליה - צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי וליברפול - בדרישה שיפעלו נגד מכירת חולצות המזוהות עם המועדונים ומשמשות לקידום מסרים פרו-פלסטיניים.

החולצות משווקות תחת המותג "From Palestine to the World", המזוהה עם חברה בשם FREEPLTN LLC שבסיסה בניו מקסיקו שבארצות הברית. הן מעוצבות באופן הדומה למדים הרשמיים של הקבוצות, אך כוללות שינויים בסמלים ובשמות נותני החסות. כך, למשל, בחולצה המבוססת על מדי מנצ'סטר סיטי הוחלף שם המועדון ב-"MANCHESTER WITH GAZA", בעוד "Etihad Airways" הוחלף ב-"PALESTINE AIRWAYS". בחולצות המבוססות על מדי ליברפול שונו האותיות "L.F.C" ל-"P.L.C".

צ'לסי, יונייטד, סיטי וליברפול נדרשו לפעול נגד חולצות פרו-פלסטיניות/עיבוד תמונה, באמצעות בינה מלאכותית

ב-UKLFI טוענים כי השימוש בעיצובים המזוהים עם המועדונים עלול להוות הפרת סימני מסחר, "גניבת עין" ופגיעה במוניטין המסחרי שלהם. הארגון גם העלה חשש שהמוצרים עלולים להטעות אוהדים וליצור רושם כאילו המועדונים עצמם מזוהים עם המסרים המופיעים עליהם.

לפי נתונים שהציג הארגון בהתבסס על Similarweb, אתר המכירות של המיזם רשם יותר מ-465 אלף כניסות בין יולי לספטמבר 2026, וכ-30 אחוז מהן הגיעו ממשתמשים בבריטניה.

דובר מטעם UKLFI מסר: "מועדוני הכדורגל הללו השקיעו עשורים בבניית מותגים המוכרים למיליונים ברחבי העולם. לא ייתכן שגורמים מסחריים ינצלו את המותגים הללו כדי לקדם סדר יום פוליטי ללא אישור מהמועדונים. הניסיונות לשווק חולצות אלו כחלק מזהות המועדון מטעים את האוהדים ויוצרים מצג שווא של תמיכה פוליטית. אנו מקווים כי המועדונים יפעלו בנחישות להגנה על הקניין הרוחני שלהם ועל תחושת הביטחון של אוהדיהם".

הארגון ביקש מארבעת המועדונים לבדוק את היקף הפצת המוצרים ולשקול נקיטת צעדים משפטיים נגד השימוש הלא-מורשה, לטענתו, בסימני המסחר שלהם.

  • פרמיירליג

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully