הפועל תל אביב המשיכה את פתיחת העונה המרשימה שלה באירופה עם ניצחון 0:2 על קטוביץ' הפולנית הערב (חמישי) במישקולץ. סתיו טוריאל (5) ורועי אלקוקין (18) כבשו שערים נפלאים ב"בית" החדש בהונגריה והעניקו לאדומים מקדמה לפני הגומלין בפולין, שם גם הפסד מינימלי בשבוע הבא (רביעי ב-19:00, חי בערוצי ספורט1) יספיק להם כדי להעפיל לשלב הפלייאוף של הקונפרנס ליג ולפגוש את אטאלנטה האיטלקית.
מאמן הפועל תל אביב, אליניב ברדה סיכם בסיום משחק הניצחון 0:2 על קאטוביץ' הפולנית כי "עם איך שהתפתח המשחק גם השחקנים הרגישו שיכולנו להגדיל את התוצאה. עדיין, בסוף עשינו משחק טוב מאוד מבחינה מקצועית. התוצאה 0:2 עוזרת לנו לעבור לשלב הבא אבל לא מעבירה אותנו שלב. אנחנו יודעים מה מחכה באצטדיון מאוד ביתי במשחק הבא, מכאן תחושת ההחמצה, אנחנו יודעים מה מצפה לנו ויודעים ש-0:2 זה לא מספיק".
על רועי אלקוקין: "אלקוקין רשם הופעה מצוינת שלישית ברציפות, הוא עזר לקבוצה בסיבוב הקודם וקנה את מקומו בהרכב בזכות. מה שיפה אצלו זה שאותה רמת המחויבות שיש לו במשחק יש גם באימונים ולכן הוא גם שומר על רמת אימונים מאוד גבוהה ומשם מביא את זה למשחקים. אני שמח ממנו, יש לו עוד טווח גדול לשיפור".
על הקהל: "שאפו לכל הקהל שבא, זה לא ייאמן, הם נותנים לנו הרגשה ביתית וזה משפיע בצורה מדהימה על השחקנים. יש לנו עוד משחק אחד שרק אחריו נדע לאן פנינו מועדות, נצטרך להגיע הכי דרוכים וחדים שיש".
על דאגלס אווסו: "הוא שחקן התקפה מאוד רב גוני שיוכל לעזור לנו בעמדות הקדמיות ובהתקפה. נכין אותו, נבדוק באיזה מצב גופני הוא מגיע ונבנה תוכנית מסודרת עבורו. אני מקווה שנוכל להשתמש בו כמה שיותר מהר, שהוא יוכל לעזור לקבוצה"
בנוגע לעובדה שאווסו שחקן כנף ימין כמו סתו טוריאל אמר המאמן: "אין חשש. אנחנו כל הזמן ערניים, מסתכלים מה קורה בשוק ואיזה אפשרויות יש, אנחנו מוכנים להגיב במידת הצורך וכך נעשה גם עכשיו".
