וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"לא הוסתר לרגע שהזמנתי עירויים, אני לא איש רפואה"

26.7.2026 / 14:00

תמלילי החקירה של המנהל הטכני של עירוני טבריה חן סול בפרשת העירויים נחשפים: "אף אחד לא אמר שזה אסור, ברגע שזה אושר על ידי הצוות הפיזיולוגי - סיימתי את שלי". וזה לא הכל

תקציר גביע הטוטו: עירוני טבריה - בני סכנין 1:2/ספורט1

פרשת העירויים בעירוני טבריה ממשיכה להכות גלים, והפעם הגיע לידינו תמלול הדברים שאמר בחקירתו המנהל הטכני חן סול.

החוקר התחיל את השיחה עם סול ב-"עוד הבוקר סברנו שאם היה לנו פסיק של מידע שהיה חסר, קיבלנו אותו, אפילו הודעות שלך - מביא, קונה ומתייעץ".

"זה לא הוסתר לרגע ואני לא קשור לאירוע", השיב המנהל הטכני. "באותו יום הגעתי למתחם שעה לפני כולם, התעסקתי במה שאני תמיד מתעסק - ניתוח נתונים, סקאוטינג. אלירן שלח לי הודעה אם אפשר לארגן אינפוזיה. הוא שמע שיש שיטה שעושים אינפוזיה לשחקנים, אני לא מכיר את המונח המדויק".

סול המשיך: "עניתי לו שבמועדונים שאני עבדתי בהם לא נתקלתי בדבר כזה, שאני לא מכיר, והוא אמר לי: 'טוב, בוא תבדוק עם שלומי והצוות פיזיו'. דיברתי עם שלומי והצוות וחזרתי לאלירן ששלומי אישר, שזה מקובל, זה משהו שעושים. אלירן ביקש לבדוק אם אפשר לעשות את זה בבית חולים, הסתבר שאי אפשר, והציעו את יוסי, האוהד שמתנדב במד"א, שיבוא ויעזור עם זה".

חוקר: מי אמר לך להזמין 1,000 מ"ג?

סול: "אף אחד, אני פשוט הזמנתי לפי מה שהיה יותר זול. אני לא מבין בזה. הבחורה אמרה לי שיש להם 500 שעולה 290 ש"ח ו-1,000 שעולה 320 ש"ח, אז על הבדל של 30 ש"ח לקחתי את ה-1,000. לא הבנתי בזה לפני, הגעתי לזה דרך גוגל. אין לי הבנה בזה, אני מבין כדורגל ולא רפואה. נכנסתי למחשב, ראיתי מה האפשרויות, שלחתי ליוסי ממד"א אם זה מה שצריך, הוא אמר לי שכן וזהו, הזמנתי".

סול המשיך: "אני מנסה לשחזר את זה. אני לא יודע מה אנשים אחרים אמרו, אבל אני בא ואומר לך את הכול במדויק. אני הזמנתי את זה, אף אחד לא חשב שעושים פה משהו לא בסדר, זה לא היה דיסקרטי. אין לי סמכות רפואית, עשיתי מה שביקשו".

חן סול/מערכת וואלה, שלומי גבאי

חוקר: "אני אגיד לך משהו כאבא - תשמור על הפרנסה שלך. אתה אומר לי שכל העולם של חן סול זה כדורגל, אז תשמור על זה".

סול: "טבריה זה לא מכבי חיפה או מכבי תל אביב. במועדונים מהסוג הזה כולם עושים הכול, אין לנו מיליון בעלי תפקידים. כשהבוס שלך מתקשר, מתייעץ, אתה אומר את דעתך. אני לא אסתבך, מעולם לא הייתי בחקירה, אין לי מה להסתיר. ביקשו ממני משהו, וברגע ששלומי אישר זה פשוט עבר לטיפול של אחרים. אני לא שמעתי אף אחד בחדר אומר שזה אסור".

לגבי הכמויות ענה סול: "אני לא יודע כמה שמו לכל אחד וכמה לקח. ברגע שהציוד הגיע כבר לא הייתי שם, התפניתי לעיסוקים שלי. אין לי קשר לרפואה. הייתי בחדר אולי בדקה הראשונה לראות שהציוד הגיע וסיימתי. אני לא יודע כמה שחקנים היו, מה הכמויות. אני רק זוכר שבדקה שהייתי צחקו על אונגר שהוא לא מצליח לחבר והוא יצא".

המנהל הטכני הוסיף וסיכם: "אם היית מזמין אותי לחקירה לפני שזה התפרסם הייתי כמו עב"ם, לא ידעתי כלום. אם מישהו היה אומר לי תזמין 100 או 50, לא הבנתי. לקחתי מה שזול. אין לי סמכות להורות על משהו רפואי. השמעתי לך גם בהודעות, יש לי בוסים ואני עובד אצל אנשים. ברגע ששלומי אישר זה קדוש, שלומי מבין בדברים האלה".

החוקר סיכם מהצד שלו: "יש משמעות לזה שאתה לא הסמכות ושאתה לא ביקשת להזמין, יש לזה משמעות גדולה. אבל אני עדיין לא יודע איך יסתכלו על זה. ביושר ובהגינות אגיד לך שזה כן עושה שכל. אני מקווה עבורך שדברים יסתדרו ומאחל לך בהצלחה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully