ספרד נאלצה לבטל את אימון המסכם שלה היום (שבת) לקראת גמר המונדיאל בעקבות סופות רעמים שפגעו באזור ניו ג'רזי. גם יריבתה בגמר, ארגנטינה, הושפעה ממזג האוויר, אך הצליחה לקיים את האימון שלה לאחר עיכוב של כ-45 דקות. שתי הנבחרות יתמודדו ביום ראשון על תואר אלופת העולם באצטדיון מטלייף שבאיסט רתרפורד, ניו ג'רזי.
על פי נהלי הטורניר, כל פעילות חייבת להיעצר אם מזוהה ברק ברדיוס של שמונה מיילים (כ-13 ק"מ) מהמקום. הבדיקות מתבצעות אחת ל-30 דקות עד שניתן אישור לחדש את הפעילות. במהלך המונדיאל, שנערך בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, כבר נרשמו מספר עיכובים במשחקים ובאימונים בשל תנאי מזג האוויר.
הגשם, שירד ברציפות לאורך שעות הבוקר והצהריים, אילץ את נבחרת ספרד להמתין כ-40 דקות לפני שהוחלט לבטל את האימון לחלוטין.
למרות השיבוש בהכנות, יש גם בשורות חיוביות: הגשם צפוי לפזר את שכבת העשן שכיסתה את האזור בעקבות שריפות הענק בקנדה, מה שאמור לשפר את תנאי המשחק בגמר.
מדד איכות האוויר, שעמד בשבת על 160 ונחשב לרמה "לא בריאה", צפוי לרדת עד יום ראשון לרמה של כ-100, המוגדרת כ"בינונית", לקראת שריקת הפתיחה של הגמר.
כבר שלשום נבחרת ארגנטינה התעכבה במשך שעות בשדה התעופה מאטלנטה בעקבות סופת ברקים, והגיעה לניו ג'רזי רק אחרי השעה 23:00. בשל כך, האימון שנערך ביום שישי היה קצר וחריג.
"האימון היה קצת מוזר, קצר", הודה אתמול המאמן ליונל סקאלוני בעצמו, "לא הצלחנו לתרגל שום דבר... אנחנו מתמקדים במנוחה. יש שחקנים שלא נמצאים ב-100 אחוז מהיכולת שלהם".
