ערב פתיחת עונת 2026/27, בהתאחדות לכדורגל מציגים נתונים מעודדים בנוגע להתנהגות הקהל במגרשים. על פי הנתונים שפורסמו, בשנים האחרונות נרשמה ירידה משמעותית הן בהשלכת אמצעים פירוטכניים לכר הדשא והן במקרי הגזענות ביציעים.
לפי ההתאחדות, מאז כניסתה לתוקף של הרפורמה לביטול העונשים הקולקטיביים בעונת 2023/24 - שביטלה סנקציות כמו משחקי רדיוס, סגירת יציעים ומשחקים ללא קהל, והחליפה אותן בענישה ממוקדת יותר - נרשמה ירידה של כ-50% במקרי השלכת פירוטכניקה למגרש.
אם בעונת 2022/23, שקדמה לרפורמה, נרשמו 15 מקרים של השלכת אמצעים פירוטכניים לכר הדשא, הרי שבעונת 2025/26 ירד המספר לשמונה מקרים בלבד.
גם במאבק בגזענות ובאפליה נרשמה התקדמות משמעותית. מאז כניסת התיקון המחמיר בענישה על קריאות גזעניות, שנכנס לתוקף ב-1 בפברואר 2026 ולווה בקמפיין הסברה של ההתאחדות, מנהלת הליגות והמועדונים, נרשמה ירידה של כ-74% במספר ההרשעות.
במחצית הראשונה של עונת 2025/26 נרשמו 19 הרשעות של קבוצות בגין קריאות גזעניות, בעוד שבארבעת החודשים שלאחר כניסת התיקון לתוקף ועד סיום העונה נרשמו חמש הרשעות בלבד.
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ, אמר: "מטיבן של רפורמות, נדרשים זמן, סבלנות ואמונה עד להיראות התוצאות. הנתונים שהוצגו בפנינו מעודדים ומלמדים שהאמון שהבענו בקהל מוכיח את עצמו".
זוארץ הוסיף: "הירידה המשמעותית במקרי השלכת פירוטכניקה לכר הדשא היא תוצאה של עבודה רציפה ובעיקר שיח של המועדונים וארגוני האוהדים למציאת הנוסחה הטובה ביותר לתמיכה בקבוצה והפקת חוויית צפייה מיטבית".
בנוגע למאבק בגזענות אמר: "הצניחה הדרמטית במקרי הגזענות והאפליה נזקפת כולה לעשייה מצוינת של הקבוצות והאוהדים, שהפנימו היטב את השינוי שהובילה פיפ"א ואימצה ההתאחדות".
יו"ר מנהלת הליגות, ארז כלפון, בירך גם הוא על הנתונים: "אלה הוכחה חותכת לכך שהשינוי המחשבתי והמבני שהובלנו בשנים האחרונות נושא פרי. נמשיך לפעול ללא פשרות כדי להשאיר את האלימות מחוץ ליציעים".
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, סיכם: "אני מברך על הנתונים המעודדים, שמוכיחים שכאשר פועלים בנחישות ובשיתוף פעולה אפשר להביא לשינוי אמיתי במגרשים. הירידה המשמעותית במקרי האלימות, השלכת הפירוטכניקה והגזענות היא בשורה גדולה לכל אוהדי הספורט בישראל".
