סערה בצרפת: כדורגלן העבר סמיר נאסרי, ששיחק בין היתר בארסנל, במנצ'סטר סיטי ובנבחרת צרפת, עוכב היום (חמישי) לחקירה במסגרת פרשת הלבנת הון - כך דווח ב"לה פריזיאן".
על פי הדיווח, נאסרי עוכב כחלק מחקירה רחבה העוסקת בחשד להלבנת כספים הקשורה לארגון פשיעה המעורב בסחר בלתי חוקי בסמים. בשלב זה לא נמסרו פרטים נוספים בנוגע לחלקו האפשרי של כדורגלן העבר בפרשה.
לפי אותו דיווח, נאסרי שהה במעצר ובחקירה במשך כעשר שעות, שבמהלכן נשאל על ידי החוקרים בנוגע לפרשה. בהמשך היום הוא שוחרר לביתו.
נכון לעכשיו לא הוגש נגד נאסרי כתב אישום, ולא נמסר כי הוא מוגדר כחשוד בעבירה כלשהי. החקירה עדיין נמשכת, והרשויות בצרפת טרם פרסמו הודעה רשמית הכוללת פרטים נוספים על הפרשה או על מעמדו של קשר העבר במסגרתה.
נאסרי, בן 39, פרש מכדורגל מקצועני בשנת 2021 לאחר קריירה עשירה. הוא גדל במארסיי, ובהמשך לבש את מדי ארסנל ומנצ'סטר סיטי בפרמיירליג. בנוסף, שיחק גם בסביליה, אנטליאספור, ווסטהאם ואנדרלכט.
במדי נבחרת צרפת רשם נאסרי עשרות הופעות ונחשב במשך שנים לאחד השחקנים הבולטים של הטריקולור.
בשלב זה, מעבר לעצם עיכובו לחקירה, אין אינדיקציה לכך שנאסרי הואשם בעבירה כלשהי, והחקירה בעניינו ובפרשה כולה עודנה בעיצומה.
