וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד שחיתות בחסות פיפ"א: מי באמת מממן את מונדיאל 2026?

7.7.2026 / 11:06

תחקיר נורבגי חושף: אחת הספונסריות הראשיות של הטורניר היא זירת מסחר שהוקמה לפני חודשים ספורים, נחקרת באירופה, ומנוהלת על ידי מעורב בפרשת "קטארגייט"

שליח וואלה ספורט אחרי המשחק בין נורבגיה לברזיל/עידן קוולר

אתם חושבים שהשחיתות של פיפ"א מסתיימת בטלפון מנשיא ארה"ב שנועד לבטל כרטיס אדום לשחקן אמריקאי? תחשבו שוב. מגזין הכדורגל הנורבגי Josimar חשף כי חברה שפעילותה אינה חוקית ברוב מדינות אירופה, הפכה לאחת מנותנות החסות הראשיות של המונדיאל בצפון אמריקה.

חברת ADI Predictstreet משמשת כזירת מסחר לחיזויים, שבה משתמשים יכולים להמר ולסחור על בסיס תוצאות של אירועי ספורט. לא מדובר בחברה ותיקה; למעשה, על פי התחקיר, היא הוקמה רק במרץ 2026, וכבר התברגה כאחת הספונסריות המובילות של טורניר גביע העולם בארה"ב, קנדה ומקסיקו. עוד עולה מהדיווח, כי החברה כמעט ולא הייתה קיימת בפועל כשניהלה משא ומתן מול פיפ"א, והפכה ל"שותפה בכירה" של ארגון הכדורגל העולמי תמורת כ-150 מיליון דולר.

היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים

רעב בלתי נגמר למזומנים. ג'יאני אינפנטינו/GettyImages, Joe Prior/Visionhaus

דימיטריוס פסאראקיס, מנכ"ל החברה, היה מעורב - גם אם בעקיפין - בפרשת השחיתות המכונה "קטארגייט" בפרלמנט האירופי. בנוסף, בכיר אחר בה הושעה לשנתיים על ידי הרגולטור בגיברלטר. שוקי החיזוי אכן צומחים במהירות כבירה, אך הביקורת המרכזית כלפיהם היא הקלות שבה ניתן להשתמש בהם להלבנת הון ולמסחר המבוסס על מידע פנים.

רגולטורים במספר מדינות באירופה כבר הגבילו את הגישה ל-Predictstreet, וכעת היא אף נמצאת תחת חקירה בגרמניה. "פיפ"א חייבת לספק לנו תשובות לגבי הסיבה המדויקת ליצירת השותפות הזו, ולמה היא מפרסמת אותה באצטדיונים כאשר הפלטפורמה אינה חוקית במרבית המדינות בהן הטורניר משודר", אמר פיליפ אוקלייר, הכתב החתום על התחקיר.

ג'יאני אינפנטינו, נשיא פיפ"א, והצוות המסחרי שלו מחפשים כל הזדמנות להגדיל את ההכנסות, ונראה שהם לא שואלים יותר מדי שאלות על מקור הכסף. מדובר בהון שבמקרה הטוב מגיע מהשוק האפור, ובסבירות גבוהה הרבה יותר - מעבריינים. כך או אחרת, חברה מפוקפקת שהוקמה לפני פחות מחצי שנה מפרסמת את עצמה במונדיאל 2026 לצד מותגי העל הגדולים בעולם, וכל זאת בזכות הרעב הבלתי נגמר של הארגון למזומנים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully