וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מתנה לכדורגל": העולם מתאהב בכף ורדה ובהליו וארלה

מערכת וואלה ספורט

22.6.2026 / 7:05

ה-2:2 מול אורוגוואי ממשיך לעורר הדים ברחבי העולם. התקשורת החמיאה ל"נבחרת של הטורניר" ולשחקן מכבי ת"א שעמד במרכז החגיגה

תקציר: גרמניה - חוף השנהב 1:2/כאן11

צפו בשערים בנגן הסטורי בראש העמוד

תמונתו של הליו וארלה, שחקן הכנף של מכבי תל אביב ונבחרת כף ורדה, כיכבה הלילה (בין ראשון לשני) בכותרות ברחבי העולם. וארלה, שנכנס כמחליף בדקה ה-58, נזקק לשלוש דקות בלבד כדי לכבוש את שער השוויון ב-2:2 הסנסציוני מול אורוגוואי, תוצאה שהותירה את הסינדרלה האפריקאית בעמדה מצוינת לקראת המחזור האחרון.

ב"מארקה" חגגו את ההפתעה הגדולה וכתבו: "כף ורדה ממשיכה את סיפור האהבה שלה עם גביע העולם". במקביל, מתחו ביקורת על ההופעה של אורוגוואי ושל מאמנה מרסלו ביילסה. על וארלה נכתב: "הוא עלה מהספסל, הקדים את פרננדו מוסלרה אחרי מסירה רעה וניצל את ההזדמנות כדי לכבוש מיד".

גם ב"אס" התייחסו לשער הדרמטי וכתבו כי "הליו וארלה קיבל בנימוס את המתנה שאורוגוואי העניקה לו". בעיתון הספרדי הוסיפו ביקורת חריפה כלפי ביילסה, שתואר כ"נשמה אבודה שמחפשת זהות במונדיאל 2026". על כף ורדה נכתב: "בשום שלב היא לא הרגישה נחותה. מדובר בנבחרת מוכשרת שמשחקת כדורגל איכותי, וניצחון על ערב הסעודית יעלה אותה לשלב 32 האחרונות".

ב"סקיי ספורטס" האנגלי התמקדו בשגיאה שהובילה לשער. "אורוגוואי ירתה לעצמה ברגל", נכתב שם, כאשר היציאה של מוסלרה הוגדרה כ"פרועה". עם זאת, גם באנגליה ידעו לפרגן לכובש: "המסירה הרעה של מתיאס אוליברה והיציאה הפזיזה של מוסלרה אפשרו לו להשוות, אבל איזה קור רוח הפגין שחקן ההתקפה".

הפנים אומרות הכל. שחקני נבחרת אורוגוואי/GettyImages

ב"מונדו דפורטיבו" הרחיבו את המחמאות לכל הנבחרת והגדירו את כף ורדה כ"מתנה לכדורגל - מרעננת, אותנטית, תחרותית ומשעשעת". גם שם צוין כי "טעות בהגנה אפשרה לשחקן מכבי תל אביב לחלוף על פני השוער ולכבוש שער פנטסטי", בדרך לעוד פרק מהאגדה של הטורניר.

גם שוערה הוותיק ווזיניה, שהפך לאחד מסמלי הסנסציה מול ספרד, סיפק ציטוט מרגש אחרי שנבחר לאיש המשחק. "זה כבוד גדול עבורי לייצג את המדינה שאני אוהב", אמר השוער בן ה-40, שמשחק בשאבס מהליגה השנייה בפורטוגל. "אנחנו מגיעים ממקום קטן מאוד, וגם הדרך שלנו להעפלה הייתה קשה מאוד. עבדנו כל החיים בשביל רגעים כאלה. עד גיל 25 בכלל לא הייתי מקצוען, וזה הפרס על כל המסע הזה".

בהמשך קיבלה כף ורדה מחמאה גדולה גם מקווין-פרינס בואטנג, קשר העבר של גאנה, ברצלונה ומילאן, שאמר ל-SBS: "הם נבחרת הטורניר, כי אף אחד לא חשב שיוכלו לקחת נקודה מספרד - ועכשיו הם עשו את זה שוב". בואטנג הוסיף: "אני חושב שבמחצית השנייה היו להם אפילו הזדמנויות לנצח. הופעה מדהימה, כבוד. אם הם ימשיכו ככה, הם יכולים לנצח את ערב הסעודית ולעלות לשלב הבא".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully