אם במונדיאל 2026 ישנו שחקן אחד שעבורו שווה היה לקום ב-4 לפנות בוקר כדי לראות כדורגל, זהו ליאו מסי. ואכן מסי סיפק את הסחורה והוביל את נבחרתו ארגנטינה לניצחון 0:3 על אלג'יריה.
הוא שב והוכיח את היותו שחקן הכדורגל הגדול בדורנו ולדעת רבים אף הגדול בהיסטוריה. את שלושת שעריו הבקיע ליאו באותה קלות המוכרת לנו מכרטיס הביקור שלו. אלג'יריה ידעה שממנו תיפתח הרעה אבל לא היו לה תשובות מתאימות, כפי שלנבחרות רבות אחרות לא היו תשובות כאשר ניסו לעצור את גאון המשחק.
ארגנטינה התייצבה למשחק הזה עם צעד ראשון להגנה על גביע העולם בו זכתה ב-2022. הניצחון החלק שהשיגה הינו בבחינת אמירה: 'הגענו למונדיאל כדי לזכות בו בפעם השנייה ברציפות'. עם ליאו מסי בהרכבה היא באמת נבחרת עוצמתית הרואה מול עיניה רק את הגביע הנחשק.
ולא שאלג'יריה היא נבחרת גרועה. מהדקה ה-80 שבה ירד מסי לספסל, היא השתלטה על המשחק והעבירה את כל כובד משקלו למחצית המגרש הארגנטינאי. אלופת העולם הסתגרה והעבירה ברוגע את הזמן שנותר עד לשריקת הסיום. ללא מסי בהרכבה זו כבר ארגנטינה שונה.
ביציע ישב זינדין זידאן, כוכב העבר של נבחרת צרפת, וראה את בנו, השוער לוקה, סופג את שלושת השערים. לא המחזה הכי מלבב כאשר לוקה אשם ברור לפחות בשער השני. הוא כשל בניסיונו לעצור כדור שנבעט לעבר השער ומסי הסתער על הריבאונד וקבע מקרוב 0:2. ההפסד הזה אינו סוף פסוק לאלג'יריה, שכן היא יכולה עדיין לסיים את שלב הבתים במקום השני בטבלה.
אחד מיתרונותיה של אלופת העולם הוא הרכב שחקניה, בהם אחדים שכבר זכו בגביע העולם. אין מחיר לניסיון ולוותק ובעיקר לרוגע שהפגינו במהלך ההתמודדות. האמת היא שכולם שיחקו למען הקפטן שבגיל 39 עדיין כוחו במותניו. הוא ייקח את כדור המשחק הביתה בזכות שלושת השערים שכבש ולי אין ספק שהחלפתו בדקה ה-80 נועדה כדי לשמור עליו מאפשרות של פציעה מיותרת. אגב, את מסי לא מחליפים כידוע מבלי לקבל את אישורו המוקדם לכך.
קיבלנו היום טעימה ראשונה מאלופת העולם, ומבחינתה זוהי רק תחילת הדרך.
