בניית הקבוצה רק החלה, אבל במכבי חיפה כבר מסמנים "כאב ראש" ראשון. גורמים במועדון מעידים כי המורכבות העיקרית מבחינת המנהל המקצועי ליאור רפאלוב והמאמן ברק בכר היא עמדת המגן השמאלי.
בחיפה בנו מאוד על כך שינון פיינגזיכט ישמש כמגן הראשון ובמהלך העונה יצטרף אליו פייר קורנו, אלא שהעובדה שהמגן הצעיר קרע את הרצועה הצולבת במשחק האחרון של העונה החולפת שיבשה משמעותית את התוכניות.
בחיפה היו רוצים לשמור את משבצות הזרים לעמדות אחרות והיו שמחים לצרף מגן ישראלי, אלא שבעיני הצוות המקצועי אין ישראלי כעת שעומד בדרישות ולכן יש צורך במגן זר. בשלב זה בקבוצה לא מצאו עדיין מגן זר שמבחינתם מהווה שדרוג משמעותי וכעת מתלבטים בפני שתי אופציות.
האחת היא המשך החיפושים אחרי מגן זר שירצה את הצוות ויגיע בהשאלה עם אופציה על מנת לראות אותו ולהבין האם מדובר בשדרוג לקורנו ופיינגזיכט והשנייה היא להתחיל את העונה עם שון גולדברג כמגן הבכיר כשקני סייף יהווה גם הוא אופציה לעמדה הזו.
גולדברג שיחק מרבית הקריירה בעמדת המגן השמאלי, אך את הפריחה הגדולה רשם בעמדת הבלם. בנוגע לדניאל גולאני שחוזר מהשאלה בעירוני טבריה, בצוות יבחנו אותו בפתיחת האימונים ואם יתרשמו מיכולתו הוא יכלל בסגל ואולי אף יפתח כמגן עד חזרת הפצועים. אם לא ירשים את בכר ורפאלוב הוא צפוי לצאת להשאלה נוספת.
בנוגע לעמדת השוער, הרי שהירוקים מבינים כי ישנם סיכויים לא מבוטלים ששריף כיוף יעזוב ואם אכן כך יהיה בקבוצה ינסו לצרף את עומר ניראון ממכבי נתניה. בחיפה רצו לראות את נדב זמיר או מרקו וולף, אך הראשון לא מוכן לשמש שוער משנה בעוד וולף צפוי לחתום בשורות האלופה הפועל באר שבע.
ניראון, שמחלים מניתוח בכתף ואמור להיות כשיר בעוד שישה שבועות, נותר המועמד המוביל אם כיוף יעזוב. בפני כיוף אין יותר מדי הצעות והוא יעזוב רק אם תימצא קבוצה בליגת העל או מעבר לים שתסכים לשלם את ששכרו שכן הירוקים מעוניינים להשאילו ובטח לא לשחררו.
