וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלוץ העבר של מכבי ת"א רפי ברנס הלך לעולמו: "ייזכר לנצח"

עודכן לאחרונה: 2.6.2026 / 11:06

החלוץ, כובש שער הניצחון בגמר הגביע ב-1965, נפטר בגיל 83. זכה עם המועדון בשתי אליפויות, שלושה גביעי מדינה וגביע אסיה לאלופות

תקציר גמר גביע המדינה 2026: הפועל באר שבע - מכבי תל אביב 2:1/ספורט1

אבל במכבי תל אביב עם היוודע דבר פטירתו של חלוץ העבר רפי ברנס, שהלך אתמול לעולמו בגיל 83.

ברנס, ששיחק במדי מכבי תל אביב במשך חמש עונות בתקופתו של המאמן האגדי ג'רי בית הלוי, היה חלק מאחת התקופות המצליחות בתולדות המועדון. במהלך הקריירה שלו במדים הצהובים זכה בשתי אליפויות, שלושה גביעי מדינה וגביע אסיה לאלופות.

ברנס ייזכר בעיקר בזכות שער הניצחון שכבש בגמר גביע המדינה בשנת 1965 מול בני יהודה. השער הובקע בהארכה, בדקה ה-112, והעניק למכבי תל אביב את התואר. באותו ערב הצטיין גם השוער חיים לוין, שסיפק תצוגה יוצאת דופן.

הקיצוני השמאלי שיחק במכבי תל אביב בין השנים 1965 ל-1970 לצד כמה מגדולי השחקנים של המועדון ובהם חיים לוין, רחמים "בלו" טלבי, צבי רוזן, גיורא שפיגל, אלי סנדלר ועמוס זולוטולוב.

מוטי חביב ספד לברנס ואמר: "הוא היה מהיר כשד. המהירות הייתה המרכיב הגדול בהזנקה שלו לבוגרים של מכבי תל אביב. בחיים שמחוץ לכדורגל הוא היה חייכן תמידי. מלבד הכדורגל שלט ברזי האלקטרוניקה ובימים ההם היה מרכיב מכשירי רדיו למכוניות ברחוב הירקון בתל אביב. הוא היה טוב לב ורחב לב, ולא היה אחד שלא אהב אותו. לנצח ייזכר כמי שהביא את הגביע למכבי תל אביב".

בועז רימון סיפר: "הוא נפטר מהמחלה הארורה שתקפה אותו בעצימות לפני כחמישה חודשים". גם שחקן העבר ירון אידלסון נפרד ממנו: "פגשתי אותו לפני כחודשיים. הוא אמנם נראה קצת שדוף, אבל היה במצב רוח טוב ובהחלט תקשורתי. יהיה זכרו ברוך".

הלווייתו של רפי ברנס תתקיים ביום שלישי בבית העלמין ירקון בשעה 13:30.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully