בשנת 2024 אגדת ריאל מדריד סרחיו ראמוס חזר לסנטיאגו ברנבאו כשחקן, לראשונה מאז שעזב את המועדון לפריז סן ז'רמן ב-2021. הוא עשה זאת במדי סביליה, ובהתחשב במעמדו בבירה הספרדית, קבלת הפנים שלה זכה הייתה לכל הפחות "מאופקת". המועדון לא העניק לו שום הוקרה רשמית, וגם האוהדים לא בדיוק התכוננו במיוחד לחזרתו.
ראמוס, שהיה אז בן 37, עזב את הבלאנקוס שלוש שנים קודם לכן בהעברה חופשית, לאחר שלא קיבל את הצעת ריאל מדריד להארכת חוזה בשנה אחת, מכיוון שהרגיש שמגיע לו חוזה ארוך יותר, למרות שהיה מעל גיל 30, וזה היה נגד מדיניות המועדון להאריך חוזה של שחקן מעל גיל 30 ביותר מעונה אחת.
לפי דיווח בזמנו של Relevo, הדחה מביכה בליגת האלופות היא זו שהובילה בסופו של דבר לעזיבתו ב-2021. זה קרה ב-2019. ריאל מדריד הודחה על ידי אייאקס הצעירה, 5:3 בסיכום המפגשים, כולל השפלה 4:1 בסנטיאגו ברנבאו. במהלך המשחק הזה ראמוס, לפי הדיווח, התעמת עם נשיא המועדון פלורנטינו פרס.
ראמוס, הסלע ההגנתי של ריאל מדריד הגדולה, ספג כרטיס צהוב במשחק הראשון, ובזמנו אף הודה בתחילה כי עשה זאת בכוונה כדי לרצות את עונש ההרחקה בגומלין הביתי, כשהקבוצה החזיקה ביתרון. מאוחר יותר הכחיש זאת. המשמעות הייתה שראמוס נצפה ביציע הכבוד במהלך משחק הגומלין, צופה בחוסר אונים בנעשה על המגרש.
באותה עת צולם הסרט התיעודי שלו, והמצלמות כובו כשהתוצאה הגיעה ל-0:3 לאייאקס.
פרס חיכה לשחקנים בחדר ההלבשה לאחר המשחק ונזף בהם על גישתם "המביכה", ואז ראמוס התעמת עם "הדון" הגדול, מול כולם.
ראמוס ייצג את כל חדר ההלבשה של ריאל מדריד בוויכוח הזה. הבלאנקוס פתחו את העונה עם ז'ולן לופטגי לפני שמינו את סנטיאגו סולארי, וראמוס הטיח בפרס לעיני שאר אנשי הצוות והשחקנים: "התכנון של הסגל היה מביך!". תגובתו של פרס הייתה: "אני אפטר ממך!". "מצוין", ענה ראמוס. "תשלם לי ואני אלך. נתתי הכל וקרעתי את התחת בשביל הסמל הזה, בשביל המועדון הזה ואפילו בשבילך".
היחסים ביניהם מעולם לא חזרו למה שהיו — "יחסים של אב ובן", לפי ראמוס בעצמו.
שתי עונות מאוחר יותר, ראמוס אכן מצא את עצמו מחוץ למועדון עם תום חוזהו, והרגיש את הדקירה של פלורנטינו במעמדו ובקריירה שלו.
השיעור הכואב ביותר שקיבל ראמוס מפרס הגיע בסיום הקריירה שלו בריאל מדריד, בשנת 2021.
ראמוס נקלע למבוי סתום מול פרס, כאשר ביקש חוזה רב-שנתי בעוד פרס דבק במדיניות המועדון להציע חוזים לשנה אחת בלבד לשחקנים מעל גיל 30. ראמוס הבין אז שאף שחקן — אפילו לא קפטן אגדי — אינו חיוני או גדול יותר מהחוקים המוסדיים שקובע הנשיא.
בראיונות שקיים בשנים שאחרי, ראמוס ציין לעיתים קרובות ש"הדרך הטובה ביותר לפתור בעיות עם פרס הייתה פנים אל פנים". הוויכוח אחרי אייאקס פשוט היה בתזמון לא טוב, כי היו לא מעט מקרים שבהם העימות היה כמו בין "אב לבן", לפי ראמוס, אבל אחרי תבוסה כזו מביכה, אולי היה שווה לא להטיח את האמת בפנים.
אבל מה שפלורנטינו עשה לו, בטוח לא עבר. ראמוס — עכשיו אדם עשיר יותר, חזק יותר — חוזר לעמדה שבה הוא יכול להסתכל לפלורנטינו בעיניים. ראמוס ייקח את מה שלמד מניהול קבוצת כדורגל מפלורנטינו, והוא הולך לנסות ליישם זאת בעצמו בסביליה.
בשבוע שעבר הבלם לשעבר הוביל קבוצת רכישה שהגיעה להסכם עקרוני בשווי של כ-444 מיליון יורו לרכישת מועדון נעוריו, שמכר אותו כשהיה צעיר לריאל מדריד.
ראמוס, כיום בן 40, הוא הפנים הציבוריות של הקבוצה המגובה על ידי קרן Five Eleven, שנכנסה בינואר לתקופת בלעדיות בת שלושה חודשים לרכישת הקבוצה מלה ליגה, שנמצאת בסכנת ירידה.
מועד היעד להשלמת הרכישה צפוי להיות בסביבות סוף מאי או תחילת יוני, כאשר מקורות אישרו לתקשורת הספרדית כי קבוצת הרכישה נדרשת להעמיד את ההון הדרוש כדי להתקדם, אם כי ערבות פיננסית כבר הוצגה.
ראמוס הוא אולי הפנים, אבל נראה שיש מעורבות כבדה של אנשי סיטי פוטבול גרופ, קבוצת האם של מנצ'סטר סיטי, ברכישה. מארק בוישאסה, לשעבר סמנכ"ל תפעול מפתח של סיטי פוטבול גרופ, הוא "מנהל הכדורגל הראשי" של Five Eleven והוא "מוביל את המבנה הספורטיבי". בקבוצה המובילה של הארגון יש עוד כמה אישים עם קשרים לסיטי פוטבול גרופ, כולל ג'ון פאטסי, הסקאוט הראשי של Five Eleven בדרום אמריקה.
"השליחות שלנו היא לפתח כישרונות כדורגל ולמקסם את הערך של המועדונים שלנו באמצעות אקו-סיסטם שיתופי, יעיל ואסטרטגי", טוענים ב-Five Eleven. "באמצעות שיתופי פעולה ממוקדים ותשתית איתנה, אנו שואפים לקדם את פיתוח הכדורגל על כל צורותיו, תוך הטמעת ערכים של גיוון, הכלה ומצוינות בקנה מידה עולמי. החזון שלנו הוא להוביל את הפיתוח העולמי של כישרונות כדורגל ולהקים מערכת אקולוגית חלוצית המניעה מצוינות ויוצרת אימפקט קהילתי חיובי. אנו שואפים ש-Five Eleven Capital תוכר ככוח מחולל שינוי בעתיד הכדורגל, ותותיר אחריה מורשת של אחדות גלובלית ותשוקה משותפת אשר תזניק את הענף לפסגות חסרות תקדים".
או בקיצור: סביליה הולכת להיות מעבדת שחקנים שיובאו בזול ויימכרו בהרבה כסף. או לפחות זו השאיפה של Five Eleven וראמוס.
סביליה הגיעה למצב הזה כי מדובר במועדון שבשנים האחרונות לא יכול לתחזק את המעמד שאליו הגיע בזכות הניהול של מונצ'י והרבה הסתמכות על אנשי מקצוע מעולים, כמו אונאי אמרי. כדי לתחזק את המעמד של סביליה כמועדון בכיר באירופה, הקבוצה מדרום ספרד הייתה צריכה להיכנס לחובות של כ-90 מיליון יורו — סכום שיקוזז מהמחיר הסופי של הנכס.
המצב הפיננסי של סביליה הלך והחמיר בשנים האחרונות, עם הפסדים של 81.8 מיליון יורו בעונת 2023/24, ואם הקבוצה תרד לליגת המשנה, שווי המועדון צפוי לצנוח בכ-20% עד 30%.
ראמוס, שכאמור מוביל את קבוצת הרכישה, יודע שהישארות בליגה הראשונה קריטית למעמד וגם לכל מאמצי השיקום של קבוצתו, שיכולה להבטיח את מקומה בליגה בעונה הבאה אם לא תפסיד לריאל מדריד. זו גם הפעם הראשונה של ראמוס כנשיא של קבוצה נגד מי שהעיף אותו מריאל מדריד: פלורנטינו פרס.
