באנגליה לא נרגעים מפרשת הריגול שמסעירה את הפלייאוף בצ'מפיונשיפ. סאות'המפטון ממתינה להחלטת ועדת המשמעת, שתבחן אם המועדון הפר את תקנות ההתאחדות בעקבות הטענות לריגול אחרי אימוני מידלסברו לפני חצי גמר הפלייאוף.
לפי הדיווחים, טווח הענישה רחב: מקנס כספי, דרך הפחתת נקודות ועד תרחיש קיצוני של הדחה מהפלייאוף - עוד לפני הגמר בוומבלי מול האל סיטי בשבת הבאה.
בינתיים, באנגליה חלוקים. דני מילס טען כי מדובר בסערה מוגזמת. "יש היום כל כך הרבה מידע", אמר. "מה כבר אפשר ללמוד מאימון שאי אפשר לראות בווידאו של כל משחק של מידלסברו? אין פה סודות גדולים". הוא הזכיר כי גם בעבר מאמנים היו מציגים בכוונה הרכבים שגויים באימונים כדי לבלבל יריבות.
גם גבריאל אגבונלהור התנגד להדחה מהפלייאוף: "זה צעד שיהרוג את הקבוצה. השחקנים והאוהדים לא עשו שום דבר. אם כבר - קנס גדול ולהמשיך הלאה".
לעומת זאת, ג'ובי מקאנאף תקף בחריפות: "זה הורס את כל רעיון ההוגנות בכדורגל. אין דרך אחרת לקרוא לזה חוץ מרמאות. אין שום צורך להגיע לרמות כאלה כדי להשיג יתרון".
גאיזקה מנדייטה סיפר כי במידלסברו עשויים לנסות להביא לשינוי תוצאת המפגש הכפול, אך הדגיש בעיקר את הפגיעה בשחקנים: "חלקם כבר חשבו שהם בחופשה. ככל שזה ייפתר מהר יותר, כך יהיה טוב יותר לכדורגל".
ניקי באט, לעומת זאת, טען כי מדובר בתופעה ותיקה בהרבה. "זה קורה כבר שנים", אמר. "אלכס פרגוסון אף פעם לא היה מציג את ההרכב האמיתי באימון לפני משחק אירופי, כי תמיד חשב שמישהו צופה. כל מי שקורא לאחרים רמאים - צבוע, כי כולם עושים את זה בצורה כזו או אחרת".
סיימון ג'ורדן סיכם כי אף שסאות'המפטון עלולה להימצא אשמה, יהיה קשה מאוד להרחיק אותה מהפלייאוף: "אין הרבה ספק שסאות'המפטון אשמה, אבל קשה לי לראות את הליגה משנה לחלוטין את אחד המשחקים הכי גדולים בכדורגל האנגלי".
