הפועל תל אביב הצליחה לנצח דרבי אחרי 12 שנה במפגש האחרון עם מכבי תל אביב, וביום ראשון תקווה לעשות זאת בפעם השנייה, כשתתארח אצל הצהובים בפתיחת הפלייאוף העליון.
500 אוהדים הגיעו הבוקר (שישי) לאימון הקבוצה לדחוף את השחקנים לקראת הדרבי, עודדו אותם, הדליקו אבוקות ורימוני עשן ושרו שירים בגנות מכבי תל אביב.
המאמן אליניב ברדה דיבר לאחר מכן במסיבת עיתונאים, כשהצדדים ממתינים להחלטות פיקוד העורף לגבי מספר הצופים באצטדיון: "תמיד ארצה שהאצטדיון יהיה מלא ושתהיה האווירה הכי טובה שיכולה להיות. זה כיף לשחקנים, נותן אנרגיות טובות. נצטרך להתמודד עם העניין של האווירה המוזרה, נתמודד עם זה כפי שעשינו במשחקים האחרונים".
עוד אמר ברדה לקראת יום ראשון: "צריך להמשיך בדרך שעשינו ובעבודה הטובה שעשינו. זה משחק הפלייאוף הראשון וחשוב לפתוח בצורה טובה. יש לנו יריבה טובה, בטח כשהיא מארחת, נגיע הכי דרוכים כדי לנסות לעשות את התוצאה הטובה ביותר".
על הדרבי הקודם: "הניצחון בדרבי הקודם מאוד חשוב, אבל הוא היסטוריה. עבר המון זמן מאז ואנחנו רוצים להיכנס לפלייאוף בצורה טובה. יצא דרבי במשחק הראשון, וכמובן שהניצחון הקודם עזר לנו מבחינה קבוצתית ונתן דחיפה להמשך, אבל יש לנו יריבה מאוד קשה".
על המטרה בפלייאוף: "אני לא מכוון למקום מסוים, רוצים את המקום הגבוה ביותר שאפשר. עשינו התקדמות אדירה ואנחנו לא מסתפקים בזה. לא רוצים להציב מטרה שלישי, שני, ראשון, אלא לנסות להיות הכי גבוה שאפשר. זה שלב של העונה כשנותרו עשרה משחקים, וננסה להשיג את המקסימום".
לסיום אמר על בן שהר שפרש: "הוא עשה קריירה מדהימה. לאורך כל הקריירה הוא נשאר אותו בן שהר הצנוע, העובד הקשה, זה שעוזר לכולם. הוא השיג קריירה נהדרת והוא דוגמה להמון ילדים צעירים שמתחילים כדורגל, הוא יכול להוות עבורם השראה".
