רבים סימנו את זה כרגע ששינה את המשחק בין באיירן מינכן לריאל מדריד בגומלין רבע גמר ליגת האלופות. כשעל הלוח 2:3 באליאנץ ארנה והתחושה הייתה שהמפגש בדרך להארכה, השופט הסלובני סלבקו וינצ'יץ' הרחיק את אדוארדו קמאבינגה סמוך לשריקת הסיום. ההחלטה עוררה זעם אצל שחקני ריאל מדריד, וגם בתקשורת האירופית חוללה סערה.
בגרמניה טענו כי מדובר בטעות של השופט. ב"בילד" נכתב: "השופט לא שם לב שקמאבינגה כבר ספג כרטיס צהוב", בעוד ב"קיקר" הסבירו: "וינצ'יץ' תחילה שלף צהוב, ואז הבין שהצרפתי כבר הוזהר - ולכן שלף את האדום".
גם באנגליה לא חסכו בביקורת, אך שם עיקר הטענות הופנו דווקא כלפי הקשר הצרפתי. ב"הגרדיאן" נכתב כי מדובר בפעולה מיותרת: "הצרפתי קיבל את הצהוב הראשון דקות ספורות קודם לכן, ולאחר מכן צהוב שני מיותר לאחר שמנע מבאיירן להוציא כדור חופשי במהירות". מנגד, ב"סאן" הגדירו את ההרחקה כ"אבסורדית".
בצרפת התמקדו בעיקר בקמאבינגה עצמו. ב"ל'אקיפ" ציינו כי "הוא קיבל כרטיס צהוב שני על בזבוז זמן והורחק לאחר שני צהובים בתוך שמונה דקות", וגם ב"לה פריזיאן" הסבירו כי הסיבה הייתה "החזקת הכדור זמן רב מדי".
גם באיטליה הצטרפו לדיון, וב"גאזטה דלו ספורט" נכתב: "נאיבי? ללא ספק. עם זאת, העונש נראה מוגזם לחלוטין".
