וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישור למשחק: כאב הראש של הפועל תל אביב לקראת מכבי חיפה

6.4.2026 / 15:50

פלקאו מורחק, קרייב בחו"ל והפועל תל אביב תחזור לליגת העל (מכבי חיפה, 20:30) בלי שני הברגים המרכזיים שלה בקישור. מי ימלא את החורים, ומתי הבולגרי ישוב לישראל?

תקציר: מ.ס אשדוד - מכבי נתניה 3:2/ספורט 1

הפועל תל אביב תארח הערב (שני, 20:30) את מכבי חיפה למשחק שיינעל את המחזור ה-25 בליגת העל ולמאמן אליניב ברדה יש לא מעט צרות. מעבר לחלודה וחוסר הוודאות שמלווה כל קבוצה אחרי הפגרה הכפויה בשל המלחמה, ברדה יחסר היום שני שחקני מפתח: פלקאו ואנדריאן קרייב.

במשחק הראשון העונה בין הקבוצות, ברדה ספסל את הברזילאי שאז עוד היו סימני שאלה בנוגע ליכולת שלו, וזה עלה לאדומים באיבוד של מרכז המגרש. מאז פלקאו הפך לבורג מרכזי בקבוצה עם הרבה מאוד חילוצי כדור, ניצחונות במאבקים, כיסוי שטחים והרבה מאוד רוח חיובית. אלא שהיום הוא יחסר בגלל כרטיס אדום שספג במשחק האחרון מול סכנין - אי שם לפני כמה שבועות.

לפלקאו יצטרף ברשימת הנעדרים גם אנדריאן קרייב. גם הבולגרי הוא באנקר בהרכב של ברדה ופתח בכל המשחקים מאז שהגיע (מלבד כשהיה מוצהב). כמו פלקאו, גם לקרייב חשיבות גדולה מאוד מבחינת ברדה, ששם דגש על מרכז מגרש אגרסיבי ואינטנסיבי.

אם פלקאו נחשב ל"קשר אחורי" נטו - זה שמופקד בעיקר על החלק ההגנתי, קרייב הוא האחד מביניהם שגם אמון על בניית המשחק מאחור, על הפס הקדימה, על ההצטרפות לחלק הקדמי. וזה בלי שהזכרנו את התרגילים בכדורים נייחים והוצאות חוץ שנבנו בהתאם ליתרון הגובה שלו על פני שחקני היריבות.

אז מי ימלא את החסר?

יהיו חסרים מאוד. קרייב ופלקאו/לירון מולדובן

טל ארצ'ל אמנם עשה קפיצת מדרגה גדולה במרכז ההגנה אחרי הפציעה של פרנן מאיימבו, אבל בנוער הוא שיחק בקישור וזה מה שייעד לו אליניב ברדה לקראת המשחק הערב. אל ים קנצפולסקי הוא הקשר האחורי הטבעי הנוסף בסגל מלבד פלקאו, "מספר 6" אמיתי וגם הוא היה בתמונה - עד שהבוקר התברר שהוא לא יוכל לשחק בגלל פציעה. גם ארצ'ל חש רגישות באימונים האחרונים והקישור של הפועל תל אביב נותר בגדר חידה.

אליניב ברדה ביצע לא מעט נסיונות במחנה האימונים ובימים האחרונים. דרך כלל כשזה קורה הוא לא סגור או לא מוצא את ה-11 שהוא שלם לגביהם. ארצ'ל למשל, לא שיחק הרבה זמן כקשר.

ישנה גם אפשרות לפתוח עם רועי אלקוקין במשבצת של קרייב. זו עמדה שהוא מרגיש בה בנוח ושיחק בה הרבה מאוד בעבר - כמי שמנהל את המשחק מאחור - אבל השאלה במשחק מול יריבה כמו מכבי חיפה היא אם הוא יכול להביא מספיק אגרסיביות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

לא שיחק הרבה זמן כקשר. ארצ'ל/אודי ציטיאט

"שום דבר לא אידיאלי או 100 אחוז ספורטיבי בתקופה הזו, נבוא עם מה שיש ונהיה הפועל תל אביב, קבוצה שבכל הרכב רוצה לנצח", אמרו במועדון.

אפרופו קרייב, הבולגרי כמובן נמצא בקשר עם אנשי המועדון, עוקב אחר המצב וישנה אופטימיות שיחזור בקרוב. יחד עם זאת, במועדון רוצים שיחזור בהרגשה טובה ולא תחת לחץ שעשוי להשפיע עליו לרעה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully