העונה הנוכחית של מכבי חיפה עד כה יכולה בהחלט להיות מוגדרת ככישלון: מקום חמישי, 16 נקודות מהפסגה ושבע נקודות מהמקום השלישי, שמבטיח בוודאות כרטיס לאירופה. מעבר לכך, שחקנים רבים שהובאו אינם מצליחים להוכיח שהם ברמה של מועדון בסדר הגודל של הירוקים. בעוד שבקבוצה הבוגרת מקווים לזכות בגביע כדי להציל את העונה, הרי שמבחינת המועדון - באופן פרדוקסלי - מדובר גם בעונה היסטורית, וזאת דווקא בזכות קבוצת הנוער.
קבוצת הנוער, שרק האוהדים האדוקים של חיפה הכירו את שחקניה, הפכה לשם דבר בקרב חובבי הספורט בכרמל וגם מחוצה לו, בשל שתי סיבות עיקריות: הראשונה היא העלייה של שחקנים רבים לקבוצה הבוגרת, כגון אלעד אמיר (שנפצע מאז וגמר את העונה), ניב גבאי שכבש מול מכבי תל אביב, דניאל דרזי ובעיקר ינון פיינגזיכט ונבות רטנר, שהפכו לשחקני הרכב קבועים אצל ברק בכר. הסיבה השנייה היא הניצחון של החניכים של איתי מרדכי על קבוצת הנוער של ברצלונה, מה שגרר כותרות גם מעבר לים.
היום (רביעי) ב־17:00 שוב יעלו שחקני קבוצת הנוער של חיפה למשחק יוקרתי במיוחד, כאשר במסגרת שמינית גמר ליגת האלופות לנוער יפגשו את אתלטיקו מדריד. נדמה שהניצחונות על נאנט ובעיקר על הקטלונים העלו את מפלס הביטחון, ובחיפה מאמינים שניתן לעבור גם את הקולצ'ונרוס. אם במשחק מול ברצלונה רטנר נשאר בארץ עם הקבוצה הבוגרת, הרי שכעת ראשי המועדון הבהירו את חשיבות המשחק מבחינת המועדון, ובצוות המקצועי של הבוגרים נאלצו לזרום עם העניין ולשחרר את רטנר - וגם את פיינגזיכט, שבהיעדרו של פייר קורנו משמש כמגן השמאלי היחיד בקבוצה הבוגרת.
"יש חשיבות למועדון במשחק היוקרתי הזה", קובע גורם בחיפה. "עצם העובדה שיש כאן קבוצת נוער שנמצאת על במה אחת עם המועדונים הכי גדולים, ואפילו מנצחת אותם, זה אירוע לא שגרתי בכדורגל שלנו - ואנחנו רוצים להמשיך את ההיסטוריה הזו ככל האפשר".
מי שהיה מרוצה יותר מכולם מהגעתו של רטנר הפעם הוא גבאי. השחקן, שגם הוא כבר רשם דקות בבוגרים אך עדיין לא ביסס מעמד קבע כמו רטנר, נחשב לחברו הטוב ביותר של הקשר, ובקבוצה מספרים שהשניים בלתי ניתנים להפרדה. גם היום השניים צפויים לעלות בהרכב, וכך גם פיינגזיכט.
מי שיפתח בהרכב וימשוך הרבה עיניים של סקאוטים שיגיעו למשחק הוא השוער מרק גולנקוב, שהיה הכוכב בדו קרב הפנדלים נגד ברצלונה. גולנקוב, שהגיע לישראל בשל המלחמה באוקראינה, פתח את העונה הנוכחית כשוער השני של הירוקים, בעוד גלן אלווין שימש כשוער הראשון. אלווין יצא לטירונות במהלך העונה, וגולנקוב, שהבין שזו ההזדמנות לקרוא תיגר על המקום בהרכב, הציג יכולת נהדרת וקיבל את המקום הקבוע בין הקורות. הערב ינסה השוער האוקראיני-ישראלי להוכיח שוב שאכן מדובר בכישרון מיוחד, ולסמן את עצמו כשוער העתיד של מכבי חיפה, או אפילו כמי שיזכה להצעות מעבר לים.
בחוד עושה רושם שאדם גרימברג, שגם הוא מסומן כהבטחה גדולה מאוד לעתיד, יתחיל דווקא על הספסל, כפי שהיה במשחק מול ברצלונה, ויהיה האס של מרדכי. מי שיהיה ביציע הוא המנכ"ל איציק עובדיה, כאשר הירוקים מקווים מאוד לרשום עוד רגע היסטורי בתולדות המועדון ולהעפיל לרבע גמר ליגת האלופות, ואז - השמיים הם הגבול.
