מנצ'סטר סיטי עדיין לא מרימה דגל לבן במאבק האליפות. הערב (ראשון), הקבוצה של פפ גווארדיולה התארחה אצל ליברפול לקרב ענק במסגרת המחזור ה-25 של הפרמיירליג, ובסיומה של מחצית שנייה דרמטית, פנדל של ארלינג הולאנד בדקה ה-93 הכריע בדרך ל-1:2 תכול, שהחזיר את הפער מהמוליכה ארסנל לשש נקודות.
ומי היה מאמין בדקה ה-74 שלשם הערב באנפילד יתפתח, כאשר דומיניק סובוסלאי הדהים עם בעיטה חופשית אדירה וכבש את אחד השערים הגדולים שנראו בפרמיירליג בשנים האחרונות. עם זאת, ארלינג הולאנד בישל לברנרדו סילבה בדקה ה-84, וכעבור תשע דקות השלים מהפך כשדייק מ-11 מטר, אחרי שאליסון שגה והכשיל את מתאוש נונש.
"בפרמיירליג הכל יכול לקרות, כבר ראינו דברים כאלה בעבר", אמר הולאנד לאחר המשחק. "מה יגיד לנו גווארדיולה בחדר ההלבשה כשנרד מהדשא? שום דבר. הוא פריק של הפרטים הקטנים, הוא פשוט יגיד לנו שהיינו צריכים לעשות טוב יותר".
ברנרדו סילבה, שנהנה מבישול של הולאנד כדי להשוות, הודה אחרי המשחק: "מנצ'סטר סיטי חזרה. אם לא היינו מנצחים, אולי היינו מאבדים את הסיכוי לזכות באליפות. כקפטן, עליי לעשות מה שעשו בעבר וינסנט קומפני, דויד סילבה, סרחיו אגוארו וארחים - להוביל חבורה של כוכבים צעירים עם המון כישרון ויכולת".
כשנשאל גווארדיולה על דבריו של ברנרדו, השיב: "השחקנים לא סיפרו לי שככה הם מרגישים. אני כנראה יותר אופטימי מהם".
ועדיין, עם כל הכבוד לפנדל בדקה ה-90+3 ולניצחון הראשון של מנצ'סטר סיטי באנפילד אחרי חמש שנים, הדרמה הגדולה באמת התרחשה בדקה המאה. ליברפול שלחה את כל מה שיש לה בניסיון להשוות, סיטי חטפה את הכדור ורצה למתפרצת בצד השני. ריאן שרקי גלגל כדור שעשה את דרכו לרשת, כאשר במרדף אחריו, דומיניק סובוסלאי משך בחולצתו של ארלינג הולאנד, כשהאחרון הגיב במשיכה בחזרה. הכדור של שרקי התגלגל פנימה, אך השופט קרייג פאוסון קיבל איתות מה-VAR, ואחריו ביטל את השער והרחיק בכרטיס אדום ישיר את סובוסלאי. "כמה שמרסנים את הכיף. הם פשוט הרסו אחד מהרגעים הגדולים של העונה" ביקר בסיום גארי נוויל.
כאשר הולאנד נשאל על כך בסיום, אמר הכוכב: "השופט היה צריך לפעול לפי החוקים, אבל זה יגרום להרחקת סובוסלאי משלושה משחקים. בסוף אני מרגיש רע בשבילו, כי הוא יחמיץ עכשיו שלושה משחקים. פשוט תנו את השער, אל תתנו כרטיס אדום. זה פשוט ככה. זה החוקים וזה מה שיש. במקרה של שרקי, הוא פשוט מסר לי את הכדור כדי שאוכל להבקיע, הוא לא ניסה להבקיע".
הולאנד גם נשאל על היכולת של השוער ג'אנלואיג'י דונארומה, שספג רק מאותו כדור חופשי יוצא דופן של סובוסלאי: "אני מצפה ממנו להדוף כדורים כאלה, כי זו הסיבה שבזכותה הוא הגיע לכאן. ההצלות שלו הן מדהימות, כאלה שמוכיחות שהוא הכי טוב בעולם".
