האירועים הביזאריים בגמר אליפות אפריקה לאומות ממשיכים לעורר סערה. נבחרת מרוקו הייתה קרובה לזכות בתואר היבשתי השני שלה, אך בסופו של דבר הגביע הלך לסנגל. ההארכה התנהלה בכאוס מוחלט, עם ניסיון של הסנגלים לעזוב את המגרש והחמצת הפנדל של ברהים דיאס לאחר שהשתכנעו לחזור לכר הדשא.
כעת, התאחדות הכדורגל המרוקאית דורשת מפיפ"א ומהתאחדות הכדורגל האפריקאית (CAF) לנקוט בצעדים בעקבות התנהלותה של נבחרת סנגל, שלדבריה פגעה במרוקו. "התאחדות הכדורגל המלכותית המרוקאית מודיעה כי תנקוט בהליכים משפטיים נגד CAF ופיפ"א בעקבות ירידת נבחרת סנגל מכר הדשא במהלך הגמר מול מרוקו", נמסר בהודעה רשמית.
לדברי מרוקו, המהלך שהתרחש לאחר שהוענק הפנדל - אשר מומחים אישרו כנכון - הפריע לזרימת המשחק הרגילה והשפיע על ביצועי השחקנים. התאחדות הכדורגל המרוקאית מתעקשת שהנושא יטופל בערוצים הרשמיים כדי להגן על יושרת הכדורגל האפריקאי. הגמר הדרמטי ממשיך לעורר מחלוקות וספקות, והמהלך המשפטי עשוי להוסיף פרק נוסף לסערה סביב הטורניר.
