מועדון הכדורגל הפועל חיפה הגיש היום (שלישי) עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד עיריית חיפה, בעקבות הקיצוץ החד בתמיכה העירונית לקבוצה לשנת 2025 - קיצוץ של כ-92%, מסכום של כ-370 אלף שקל לכ-30 אלף שקל בלבד.
בלב המחלוקת עומדת פרשנות חדשה של העירייה לתבחיני התמיכה: בעירייה קבעו כי שכר מאמן הקבוצה הבוגרת ייחשב כשכר של בעל תפקיד ניהולי, ולכן חורג מתקרת השכר - מה שהוביל להפחתה כמעט מוחלטת של התמיכה.
בהפועל חיפה טוענים כי מדובר בפרשנות שגויה ותקדימית. בעתירה נטען כי מאמן, בדומה לשחקן, הוא בעל תפקיד מקצועי מובהק, שאינו חלק מהנהלת המועדון ואינו עוסק בניהול כספים או בקביעת מדיניות. לדבריהם, גם התבחינים העירוניים עצמם מחריגים שכר שחקנים ממגבלת השכר - ואין כל היגיון להבחין בין שחקן למאמן.
רגיל (3) 112
19:00

מכבי בני ריינה

הפועל קרית שמונה
בני ריינה אחרונה בטבלה והיא מגיעה לאחר ניצחון בגביע שהגיע אחרי רצף של שלושה הפסדים, קרית שמונה גם כן אחרי ניצחון בגביע שקטע לה רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון. שתי הקבוצות לא יציבות ויסתפקו בתיקו.
רגיל (3) 132
19:30

הפועל חיפה

בני סכנין
הפועל חיפה יצאה בתחושה לא נעימה ממשחק הגביע בבלומפילד בו הובסה מול מכבי תל אביב. בליגה לעומת זאת היא עם שני ניצחונות רצופים, ובבית היא תשמור על המומנטום הזה מול סכנין
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 163
20:00

מכבי תל אביב

עירוני טבריה
שניים משלושת המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו עם ארבעה שערים או יותר. בכושר הנוכחי של שתיהן בשני צדי המגרש, התקפית והגנתית, אפשר לצפות לארבעה שערים גם הערב
רגיל (3) 237
21:30

ברנלי

ניוקאסל
ניוקאסל מחזיקה בסגל איכותי ועמוק הרבה יותר, במיוחד בחלק ההתקפי. ברנלי תנסה להסתגר בביתה, אך הלחץ של ה"מגפייז" צפוי להכריע.
רגיל (3) 245
21:30

ווסטהאם

ברייטון
ברייטון ממשיכה להציג כדורגל התקפי ומהנה, בעוד ווסטהאם בביתה מסוכנת מאוד במצבים נייחים. צפוי משחק פתוח עם שערים משני הצדדים.
עוד מציינים במועדון כי בשנים קודמות, כולל ב-2024, התקבלה תמיכה מלאה - זאת למרות ששכר המאמן הקודם, רוני לוי, היה דומה ואף גבוה יותר. "אותם נתונים, תוצאה הפוכה", נכתב בעתירה. לטענת הפועל חיפה, ההחלטה תפגע בראש ובראשונה בקבוצות הילדים, הנערים והנוער, שממומנות מתקציב התמיכה העירוני. לדבריהם, אין היגיון בכך ששכר המאמן של הקבוצה הבוגרת בליגת העל יוביל לפגיעה ישירה בתקציבי מחלקת הנוער.
בעתירה נטען עוד כי בעיריות אחרות שבהן פועלות קבוצות ליגת העל - בהן ירושלים, באר שבע, תל אביב ואשדוד - שכר מאמנים אינו מוגבל במסגרת תמיכות עירוניות, וכי החלטת עיריית חיפה יוצרת חוסר שוויון תחרותי בין קבוצות הליגה.
המועדון מבקש מבית המשפט לבטל את החלטת העירייה, להשיב את מלוא סכום התמיכה לשנת 2025 ולחייב את העירייה בהוצאות.


