וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ֻ"הסיתו את אוהדי ב"ש נגדו": כל הפרטים על התביעה של בוזגלו

מערכת וואלה ספורט

30.12.2025 / 7:33

שי אליאס, עורך דינו של שחקן העבר, עלה לשידור ב-103FM והסביר מדוע החליטו לגשת לבית הדין ולתבוע את הקבוצה מהדרום: "הלכה למעשה הוא פוטר, כל התיקים עד היום זכו בתביעה"

תקציר: הפועל באר שבע - מ.כ. שדרות 1:2/ספורט1

עורך הדין שי אליאס, המייצג את מאור בוזגלו בתביעה נגד הפועל באר שבע, עלה לשידור אתמול (שני) בתוכנית הספורט של 103FM ופירט על טענותיהם, הדיון בבית הדין והבסיס המשפטי לתביעה.

אליאס הסביר על עצם התביעה: "מאור בוזגלו שיחק מספר שנים בהפועל באר שבע, ובסיום החוזה לא ניתנה לו הצעה להמשיך - הלכה למעשה הוא פוטר. לפי החוק, כשלא מציעים חוזה חדש בתום חוזה לתקופה קצובה, מדובר בפיטורים. המשמעות היא שאם לא ניתנה הצעה בתנאים זהים לפחות, העובד זכאי לפיצויי פיטורים".

"תיק קלאסי לפשרה"/GettyImages, Catherine Ivill - AMA

אליאס הדגיש כי מדובר בדיון משפטי שאינו ייחודי לכדורגל: "זה לא רק בכדורגל, זה בכל ענפי הספורט ובכל שוק העבודה. החוק פועל בכיוון ברור של המעסיק. המצב הזה קיים בישראל ונקרא 'חוזה לתקופה קצובה'. כל התיקים עד היום זכו בתביעה - למשל אושרי רואש מול הפועל חיפה. זו עמדה אחידה, לא משהו חדש".

על המחלוקת סביב הצעת החוזה: "בפברואר בדרך כלל מציעים לשחקנים שמסיימים חוזה הארכה. הפועל באר שבע טוענת שהיא נתנה הצעה בפברואר, אנחנו טוענים חד־משמעית שלא. ביקשתי שיציגו מסמך אחד שמראה הצעה למאור בוזגלו. לא הוצג שום מסמך כזה".

על הפגיעה בשמו של השחקן: "אחת הטענות שלנו היא שבזמן אמת פורסם שמאור בוזגלו סירב להצעה מהפועל באר שבע, ובכך הסיתו את האוהדים נגדו. ביקשתי לראות את ההצעה הזו - ולא הראו לי כלום".

sheen-shitof

עוד בוואלה

"אנחנו עדיין בעין הסערה. עוד לא יצאנו משם": שלושה מטפלים מהצפון פותחים הכל

בשיתוף מפעל הפיס

האזינו לשיחה עם שי עו"ד אליאס על התביעה של מאור בוזגלו

על האפשרות לפשרה: "זה תיק קלאסי לפשרה. בית הדין הציע ללכת לשם, אבל בבאר שבע לא רצו. יכול להיות שהם חוששים ממקרים דומים בעתיד, אבל מצד שני הם לוקחים סיכון אם יהיה פסק דין".

אליאס סיכם: "גם לפני הגשת התביעה ניסיתי לפתור את זה. לא אוהבים אותי היום בכדורגל - מה לעשות. יש זכויות שמגיעות לכל עובד במדינת ישראל. יש מועדונים שלוקחים את זה מקצועית, כמו מכבי פתח תקוה, ויש כאלה שלוקחים את זה אישית. יש קבוצות שאני כבר לא יכול ללכת למשחקים שלהן".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully