וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלמי חירום: כל האפשרויות של ברק בכר במרכז ההגנה

22.12.2025 / 16:30

סק במרוקו, פדראו לא כשיר וברק בכר צריך להדביק טלאים במרכז ההגנה של מכבי חיפה. עיסאת הוא הברירה הטבעית, אבל לירוקים יש עוד כמה אפשרויות. המבחן הראשון הערב (שני, 20:30)

תקציר: בני ריינה - מכבי חיפה 4:0/ספורט1

בתחילת העונה, כשבמכבי חיפה בנו את הסגל, הירוקים לקחו בחשבון שעבדולאי סק ייצא לאליפות אפריקה בחודש ינואר. תוכנית העבודה הייתה שפדראו יחזור לכשירות עד אז וימלא מחדש את המקום של הסנגלי בתקופה בה יהיה במרוקו עם נבחרתו. הירוקים האמינו שהברזילאי יחזור בסוף חודש אוקטובר, יצבור דקות במשך כחודש וחצי וייכנס לכושר טוב לקראת ההחלפה הצפויה. פדראו אכן חזר להתאמן בהתאם ללו"ז, אך מהר מאוד התברר שהתחזית הייתה אופטימית מדי. הברזילאי עדיין סובל מכאבים והחזרה מתעכבת משמעותית.

סק יצא לאליפות אפריקה אחרי המשחק האחרון מול בני ריינה והמאמן ברק בכר הגיע למצב בו הוא צריך לקבל החלטה איך הוא מתמודד עם החסרון של הבלם המרכזי שלו.

לפי התרגולים האחרונים לקראת המשחק הערב מול בית"ר ירושלים (שני, 20:30), עושה רושם שגם בכר עצמו לא "נעול" על הדרך הטובה ביותר למלא את החלל שהותיר מאחוריו סק. אלו האופציות שעומדות בפניו, לקראת התקופה הקרובה ובעיקר המשחק הערב, מול קבוצת ההתקפה הטובה בליגה.

שני בלמים שמאליים במערך של ארבעה שחקני הגנה? עיסאת/ברני ארדוב

האופציה הסולידית

האופצייה הטבעית על פניו היא להחזיר את ליסב עיסאת לעניינים. הבלם הצעיר פתח את העונה כשחקן הרכב והדיח ממנו את שון גולדברג, כשהבונוס הוא זימון לנבחרת הבוגרת של רומניה והופעת בכורה בטריקולור. אלא שאז הגיע שינוי כיוון: עיסאת פתח במשחק הראשון של ברק בכר אחרי החזרה, תיקו מול עירוני טבריה בו הוא לא גילה יכולת גבוהה. מאז הוא יצא מההרכב, ההגנה התייצבה עם סק וגולדברג ובששת המחזורים האחרונים שותף רק בשני משחקים כמחליף. הערב עיסאת יחזור להרכב וירצה להוכיח שהוא בלם העתיד של הירוקים ושל הכדורגל הישראלי. הרבה פרשנים טוענים שהציוות בעייתי בגלל שגולדברג ועיסאת שמאליים, אבל בכר מבין שככל הנראה מדובר באופציה העדיפה מבין אלו שעומדות בפניו.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך נראה עתיד ההשקעות בנדל"ן: להצליח בשוק משתנה בעידן של חוסר ודאות

בשיתוף CofaceBdi

בכר היה רוצה להשתמש בבטאי כבלם אמצע-ימין, אבל הערב הוא מורחק/מאור אלקסלסי

שינוי מערך

אחת האפשרויות שבכר שוקל לקראת הערב הוא שינוי מערך והצבה של שלושה בלמים. הבעיה העיקרית מבחינתו הערב (שני) היא שיילה בטאי מורחק - כי בכר היה מעדיף אותו כבלם אמצע-ימין. המאמן תרגל לאורך השבוע את ינון פיינגזיכט כבלם שלישי, ונכון לכתיבת שורות אלה עושה רושם שהוא עדיין מתלבט לגבי המערך. "אין ספק ששינוי לשלושה בלמים יהיה משהו מאולץ", אמר גורם בקבוצה, "אבל העובדה שלא רק סק נעדר אלא גם בטאי משנה את התוכניות הערב לעומת יתר המשחקים".

כבר שיחק בבוגרים. אלעד אמיר/מאור אלקסלסי

אופציית האלמוני

לפני כחודש החליט בכר להעלות את ינון פיינגזיכט ודניאל דרזי אל סגל הקבוצה הבוגרת. בעוד דרזי כבר מצא עצמו חזרה בנוער, פיינגזיכט הפך לשחקן רוטציה לגיטימי לכל דבר. בפני בכר עומדת עוד אופציה בסגנון דומה: להעלות את אלעד אמיר לסגל הקבוצה הבוגרת ואולי אף להרכב. אמיר מאוד מוערך במחלקת הנוער ואף שיחק כבר בקבוצה הבוגרת במחזור הנעילה בעונה שעברה (וגם כבש נגד מכבי נתניה). במחלקת הנוער משוכנעים שאמיר בשל ומסוגל לשחק בקבוצה הבוגרת והוא מתאמן לאורך העונה עם הבוגרים ומשחק בנוער. בחיפה לא פוסלים שאמיר יקבל הזדמנות בהיעדרו של סק. אולי מהעונה שעד כה מתנהלת בעצלתיים, הירוקים ירוויחו שחקן לשנים ארוכות.

מכיר את עמדת הבלם. נאור/מאור אלקסלסי

הכלבויניק?

עוד אופציה שנבחנה במהלך מחנה האימון של הירוקים בפגרת הנבחרות והשזרוע היא לתפקד את גוני נאור כבלם שלישי. נאור יצא מהרוטציה לחלוטין וצפוי לעזוב בחלון ההעברות, אבל גם שיחק בעמדה הזו ומכיר את התפקיד. בשלב זה לא עושה רושם שבכר ישתמש באופציה הזו, אבל במועדון מודעים לכך שאם האופציות האחרות ייכשלו, ייתכן שנאור יקבל צ'אנס אחרון, דווקא בעמדה הלא טבעית שלו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully