אחרי שמונה משחקים רצופים ללא ניצחון וכשהיא בלחץ גדול מאוד, מכבי חיפה תארח מחר (שלישי, 20:30) את הפועל תל אביב למשחק המרכזי של המחזור ה-12 בליגת העל. הירוקים לא הפסידו לאדומים 11 משחקים ברציפות ומקווים שזה לא יקרה הפעם, אבל הם לא יסתפקו בפחות מניצחון שאולי יוציא אותם לדרך חדשה.
"התוצאות לא משמחות אף אחד, עדיף לדבר פחות ולעבוד יותר. נמשיך עד שנביא את התוצאות - בסוף זה יגיע", אמר היום ברק בכר במסיבת העיתונאים לקראת ההתמודדות מחר, "יש המון דברים לעבוד עליהם, יש דברים שפחות מתחברים. אתה מתכונן שלושה שבועות למשחק ואז מקבל כרטיס אדום מוקדם - זה משבש הכל. אנחנו לא בורחים מזה שיש הרבה עבודה".
רגיל (2) 117
19:00

בני יהודה

הפועל נוף הגליל
בני יהודה לא ניצחה שישה משחקים רצופים, בעוד נוף הגליל ניצחה לראשונה העונה במחזור הקודם. שתי הקבוצות בעונה לא טובה, והמפגש ביניהן ייגמר בחלוקת נקודות
רגיל (2) 125
19:00

מכבי יפו

מכבי הרצליה
יפו בפורמה מצוינת עם ארבעה ניצחונות בחמשת משחקיה האחרונים. הרצליה בעונה מצוינת עד כה אבל דומיננטית יותר במשחקי הבית שלה. יפו מסוגלת בהחלט לצאת מהמשחק הזה עם שלוש נקודות
רגיל (2) 284
22:00

ראיו ואייקאנו

ולנסיה
ראיו וייקאנו, המדורגת במקום ה-13, תארח את ולנסיה שממוקמת במקום ה-16 ושלוש נקודות מאחוריה. המפגשים האחרונים בין הקבוצות היו צמודים במיוחד, כאשר שלושה מתוך חמשת המשחקים האחרונים ביניהן הסתיימו ללא הכרעה. אני צופה שגם הפעם נקבל משחק מאוזן שיסתיים בתיקו.
על ה-0:0 מול הפועל פתח תקוה ביום שבת: "היינו ב-10 שחקנים בסיטואציה קשה - שאף אחד לא יזלזל בהפועל פתח תקוה - ראיתי דברים טובים שלא ראיתי לפני כן. כל אחד נתן 100 אחוז, השחקנים היו מחויבים, רצו יותר. הגישה הייתה מצוינת וזה צריך להיות הבסיס. בסיטואציה שנוצרה לא צריך להיות יפה נפש ו'לשחק כדורגל'. השחקנים הגיבו טוב, ידעו שנקודה זה גם דבר חשוב".
על היכולת: "הסיטואציה מאוד קשה ולחוצה. זה לא מועדון רגיל, יש פה תקשורת, לחץ, קהל... כשאתה לא מנצח זה יושב ופעולות פשוטות לא מצליחות. המטרה היא לייצר ניצחון אחד שייתן יותר ביטחון ואז יהיה יותר כדורגל. לא צריך להגדיר מטרות ולקבוע עכשיו אם הסגל טוב או לא טוב".
על גיא מלמד: "הוא חזק בראש, הוא עבר סיטואציה לא קלה עם משחקים שהוא לא התלבש. הוא בסגל מתאמן טוב, נראה טוב, יש לו את האיכויות שלו. אני מבין שהעניין הזה מעסיק מאוד את התקשורת, אבל יש הרבה דברים שלא כולם רואים... יש סיכוי שהוא יקבל את ההזדמנות שלו. אני אשמח שהוא ישחק ויבקיע".
על הפועל תל אביב: "טוריאל מאוד מוכשר, אבל יש שם עוד שחקנים טובים. זו קבוצה טובה וחזקה, עם אנרגיה טובה. כמו בכל קבוצה, גם שם יש דברים טובים ופחות טובים, ונצטרך לנצל אותם".
