משרד החינוך מנע מנציגי הפועל חיפה להיכנס לבית הספר ריבלין בקרית מוצקין, בטענה כי הדבר עשוי לפגוע ולהתסיס תלמידים אוהדי מכבי חיפה.
תחילת הסאגה הייתה כאשר הפועל חיפה החליטה לערוך הפנינג ביום שבת, טרם המשחק מול הפועל באר שבע, וזאת בשל העובדה שהמשחק נקבע לשעה 15:00. במועדון החליטו להקים מתחם מיוחד למשפחות, ובנוסף לחלק כאלף כרטיסים לתלמידים בבתי ספר בחיפה ובקריות. כחלק מההכנות למשחק, תיאם המועדון עם מספר בתי ספר פעילות חווייתית וכן חלוקת כרטיסים, ובין היתר תואם הדבר גם עם מנהלת בית הספר ריבלין בקריית מוצקין.
קצת לפני היום שנקבע, ולאחר שכבר יצא פרסום על הגעת נציגי המועדון לבית הספר, הודיעה מנהלת בית הספר לאנשי הפועל חיפה כי הכניסה תיאסר עליהם. בקבוצה לא הבינו את הסיבה לשינוי, ולאחר בירור, כך לפי גורמים במועדון, מסרה המנהלת כי מפקחת משרד החינוך אסרה עליה לאפשר את הביקור, בטענה שהדבר עלול לפגוע ברגשותיהם של תלמידים אוהדי מכבי חיפה ואף להתסיס אותם.
בסופו של דבר, אנשי הפועל חיפה לא נכנסו לבית הספר, והכרטיסים חולקו לתלמידים במקומות אחרים. פרט מעניין הוא שילדיו של מאמן הפועל חיפה, גל אראל, לומדים באותו בית ספר.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בהפועל חיפה אישרו את הפרטים ואמרו לוואלה ספורט: "לאחר שאושר לנו ביקור בבית הספר, המנהלת טענה כי המפקחת שלה במשרד החינוך הורתה לה לא לקיים את הביקור, בטענה שזה עלול להתסיס ילדים אוהדי מכבי חיפה. ביקרנו לאורך השנים עשרות פעמים בבתי ספר, הזמנו תלמידים, והשחקנים משוחחים ומצטלמים איתם. זו חוויה אדירה, וחבל שהיא נמנעה מהם, שלא לדבר על האכזבה של התלמידים ובפרט אוהדי הקבוצה בבית הספר".
דוברת מחוז חיפה במשרד החינוך, כרמלה קנר, הגיבה לידיעה ואמרה: "אנחנו מברכים על אהבתם של תלמידים לקבוצות ספורט, ורואים בכך חלק חשוב בזהות האישית והחברתית. חשוב לנו להימנע ממצבים העלולים לפגוע ברגשותיהם של תלמידים המזדהים עם קבוצות אחרות, ולאפשר לכל תלמיד להרגיש שייך ובטוח במסגרת החינוכית".
מהפועל חיפה נמסר בתגובה לאור הידיעה ותגובת משרד החינוך : "לא ראינו שמשרד החינוך במחוז מזדעק כשמנהלות ומנהלי בתי הספר במחוז ארגנו חגיגות אליפות למכבי חיפה בהפסקות והורו לתלמידים לבוא לבית הספר לבושים בירוק תוך שהם מדירים את התלמידים אוהדי הפועל חיפה. חבל שמשרד החינוך במקום לעודד פעילות ערכית וחוויתית מנע זאת מתלמידי בית הספר ריבלין בתואנה מגוחכת".


