בצל המצב המקצועי של מכבי חיפה, בקבוצה יכולים להוסיף לעצמם עוד סיבה לדאגה: המצוקה בעמדת הבלם בתקופה הקרובה. בלמה של הקבוצה עבדולאי סק צפוי לצאת לאליפות אפריקה לאחר המשחק מול עירוני קרית שמונה ב-6 בדצמבר וזאת כדי לחבור לנבחרת סנגל.
המשמעות היא שסק יעמוד לרשותו של ברק בכר בשלושת המשחקים הקרובים אך לפי המסר שקיבלו הירוקים, הוא לא יעמוד לרשותו של המאמן במשחק הליגה נגד בני ריינה שיפתח את הסיבוב השני של הליגה. בחיפה בנו על כך שהבלם הברזילאי פדראו ישוב כבר לפעילות, אלא שהבלם ממשיך לסבול מכאבים בברך וכעת בחיפה כלל לא משוכנעים שיעמוד לרשותו של בכר בתקופה שסק יהיה באליפות אפריקה.
יתרון (3) 298
22:00

קרדיף
(1+)

צ'לסי
קרדיף בליגה השלישית ופערי הרמות כאן גבוהים, אך יתרון הביתיות כן יבוא כאן לידי ביטוי. הרוטציה של צ'לסי תספיק לה כדי לנצח ולהעפיל אבל קרדיף לא תובס
יתרון (3) 324
22:30

גוואדלאחרה
(3+)

ברצלונה
המארחת מגיעה מתחתית הליגה השלישית בספרד כשהיא מועמדת לרדת לליגה הרביעית. ברצלונה, גם בהרכב שלישי שלה, צריכה להביס כאן ביותר משלושה שערים
בשל כך מי שיעלה לסגל הקבוצה הבוגרת יהיה אלעד אמיר. הבלם של קבוצת הנוער מתאמן עם הקבוצה הבוגרת ואף רשם שער במחזור הסיום של העונה שעברה, אך עד כה שיחק העונה עם קבוצת הנוער. כעת, כאמור, כאשר סק יהיה באפריקה, הוא צפוי לעלות לסגל הקבוצה הבוגרת במשחקי הליגה. בנוסף עוד אופציות שבמועדון יבחנו כדי לחפות על החיסרון של סק יהיו הצבתו של גוני נאור בעמדת הבלם כפי שזה עשה בכמה משחקים וכן במשחק האימון מול הפועל עכו.
אופציה נוספת היא הצבתם של שון גולדבר וליסאב עיסאת ביחד במרכז ההגנה. במצב כזה ייתכן ובכר אף ישחק עם יילה בטאי כבלם במערך של שלושה בלמים. "אין ספק שזה ייצור מצוקה", אמר גורם בחיפה, "נצטרך לדעת איך לאלתר אבל כרגע הדבר החשוב הוא המשחקים הקרובים, נצטרך לנצח ולהיות עם ביטחון ואז נוכל להתעסק בעניין של סק ואליפות אפריקה".


