אמיר חלאילה, בן 28 מסכנין, נחשב בעבר לכדורגלן מבטיח. הוא רשם שתי הופעות בנבחרת הנוער של ישראל, כיכב בקבוצת הנוער של בני סכנין, ערך הופעת בכורה בליגת העל בגיל 18 ונרכש על ידי הפועל באר שבע תמורת כ-500 אלף שקל. בקבוצה מבירת הנגב הספיק לכבוש ולבשל בניצחון 1:3 מול הפועל רעננה, כשלצדו שחקנים כמו ג'ון אוגו ואנתוני וואקמה, ועל הקווים עומד ברק בכר.
בהמשך הושאל להפועל רמת גן ולהפועל עכו בליגה הלאומית, היה מועמד לקבוצות מחו"ל, ונחת ב-UTA ארד הרומנית. פציעות וירידה מתמשכת ביכולת הובילו אותו בשנים האחרונות לליגה א', עד שהקריירה נקטעה לחלוטין. הקבוצה האחרונה שלו הייתה מכבי טמרה, שבמדיה כבש שישה שערים בעונת 2023/24.
לפני כארבעה חודשים הסתבך חלאילה בפרשה פלילית רחבת היקף. במשטרה הפעילו סוכן סמוי שפעל במשך חודשים לאיתור סוחרי קוקאין במרכז הארץ, והוביל להפללתם של ארבעים חשודים. הסוכן, פ' מקלנסווה, הכיר את חלאילה מהעבר, ובאמצעות קשר זה תועד אחד המהלכים המרכזיים בתיק. לפי חומרי החקירה, חלאילה היה זה שארגן עסקה למכירת 150 גרם קוקאין לסוכן תמורת 36 אלף שקל. חלק מהשיחות הוקלטו, ובהן נשמע אומר: "הכול בסדר. בדקת את הסם".
רגיל (4) 120
19:45

פ.ק קראבאח

אייאקס
אין ספק שזו לא העונה של אייאקס, בלשון המעטה. ובכל זאת, קראבאח היא לא מאריות אירופה. כן מדובר במשחק חוץ לא פשוט, אבל מבחינת איכות אייאקס לא פחות טובה. ניצחון לאורחת
רגיל (4) 236
22:00

באייר לברקוזן

ניוקאסל
את משחק הבית האחרון שלה באלופות לברקוזן סיימה כשהיא מובסת 7:2 נגד פ.ס.ז'. מאז היא ניצחה פעמיים בחוץ את בנפיקה וסיטי. ניוקאסל יריבה קשה מאוד אבל לא כל כך טובה בחוץ ולברקוזן תכריע אותה הערב
בחקירותיו הכחיש חלאילה את החשדות, ובהמשך שמר על זכות השתיקה. הוא הודה שהכיר את הסוכן, אך טען שמדובר בקשר עסקי תמים שאינו קשור לעבירות המיוחסות לו. פרקליטות מחוז מרכז הגישה נגדו ונגד מעורבים נוספים כתב אישום לבית המשפט המחוזי בלוד ב-7 באוגוסט, המייחס לו סחר בסמים בצוותא, ניסיון לסחר ואיומים.
עורכי דינו, עמית שלף וכרמל בתו, ביקשו לשחררו למעצר בית וטענו: "המשבר לקח אותו למקומות לא טובים. אמיר לא יודע שום דבר חוץ מכדורגל. זה היה מרכז חייו, עולמו. אין לו דפוסים עברייניים". הפרקליטות התנגדה ועמדה על כך שמדובר בעבירות חמורות המעלות חשש שישוב ויבצע עבירות נוספות.
בית המשפט הורה אתמול על שחרורו של חלאילה למעצר בית תחת פיקוח אזיק אלקטרוני. בהחלטה לשחררו נקבע כי כל חריגה מתנאי השחרור תוביל למעצרו המיידי עד תום ההליכים המתנהלים נגדו.


